Ako prenášať odsaté mlieko?

dominika487
19. dec 2019

Ahojte neviete mi prosím poradiť ako prenášať odsate mlieko keď mám mať dlhšiu cestu a koľko ho môžem tak mať až sa nepokazí ?? Nekojim lebo máme s tým problém nejde nám to 😔 ďakujem za každú odpoveď

gwendolyn
19. dec 2019

Koľko hodín znamená dlhšia cesta? Ja som si nachystala mlieko do sklenenych fliaš, z ktorych sme krmili a vychladene dala do chladiacej tašky s chladiacimi vložkami a na mieste som potom ohriala v cestovnej ohrievačke od tommee tippee. To som spravila ale asi tak 2x a kedze som aj tak musela dokrmovať, tak bolo jednoduchšie si nachystať vodu do termosky nadávkovať si do nádobky počet odmeriek a zarobiť na mieste do flaše UM. Ale inak som vydržala odsávať 8m po 7x denne (teda posledny mesiac uz menej, ked som končila).

dominika487
autor
19. dec 2019

@gwendolyn máme cestovať cca 7 hodín tak neviem bojím sa až sa nepokazí keby som ho len tak prenášala

janba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gwendolyn
19. dec 2019

@dominika487 ak teda ešte nedokrmuješ UM, tak ma napada, či po ceste nebudeš odsávať, že by si dala aj čerstvé? Ja som aj tak robila, keď sme behali zo začiatku často behali po doktoroch a vedela som, že si musím medzitým odsať, aby mi prsia neexplodovali, tak som si odsala v aute a behom pol hodiny som im to aj dala vypiť. Príp. ma ešte napadá, vziať zmrazené, aj tak odporúčajú nechať voľne rozmraziť 2-3 hod.

heidy222
19. dec 2019

Materske mlieko obsahuje lyzozym ktory zabija bakterie, preto je trvanlivejsie ako ine mlieko. Nepamatam si presne ako dlho moze byt na izbovej teplote, Ale napr. 2 h urcite. V chladnicke 72 hodin. Umele mlieko zarobene max 30 min.

gwendolyn
19. dec 2019

@dominika487 inak som to pochopila, ze odsavaš, ale teraz ked to čitam znovu, tak neviem, či vlastne davaš UM či odsate MM. S UM to nie je nič zložite, nachystať si do termosky horucu vodu, vziať kojenecku vodu na namiešanie spravnej teploty vo flaške, zasobnik na UM, do ktoreho si daš do každej priehradky po tolko odmeriek kolko potrebuješ a už iba zarobiš na mieste. Ak nevieš oplachnuť flaše, tak vziať tolko fliaš, kolko x budeš krmiť.

tmtm
19. dec 2019

Ja som tiež odsavala v aute. Ale píšeš, že vám nejde kojenie. Mala som to isté prvé týždne. Mlieka plno a krpec nie a nie sa prisat.2 návštevy laktacnej to vyriešili,doteraz nanu spomínam a som jej veľmi vďačná. To odsávanie ma ničilo.boli sme na prerezani uzdicky pod jazykom a horná pera.

lusyc
19. dec 2019

Ja keď som niekam šla autom, nie ako šofér, tak som dávala po ceste vypiť, čo som odsala, vzdy bolo málo, doplnila som umelé. Vodu som mala horucu v termoobale a v malých krabičkách nadavkovane mlieko. Tiež 7-8 hodin cesta, čiže 2-3x odsať, kedze to bolo tak po 40-60 ml, ešte raz tolko mi trebalo umelého urobit pre tu moju nejedacku.

saskia_98
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sapetka
20. dec 2019

@dominika487 no to je vela 7hod. Odsate mlieko ma byt v chladnicke max 24hod

dominika487
autor
20. dec 2019

@gwendolyn nad tým som tiež rozmýšľala že odsavať počas cesty a tak jej to dať a to teda nie je treba do pol hodiny ohrievať??

dominika487
autor
20. dec 2019

@tmtm a tiež rozmýšľam nad tou laktačnou poradkyňou snáď sa to podarí Len malá Sofinka sa narodila predčasne a to je to že ju naučili na fľašku v nemocnici

gwendolyn
20. dec 2019

@dominika487 u nas tiež ten pripad, ale moji ani nevladali ťahať, maly bol 8m na kysliku a nemal sa vyčerpavať, ale pre mna bolo hlavne to, že to moje mlieko dostali. U nas sa z toho robi taka drama v poslednej dobe a napr. v US idú ženy po 12 tyždnoch naspat do práce, ak nechcú ostať doma na neplatenom voľne, kedy im zamestnavateľ ani nemusi držať miesto. Takže mnohe z nich si odsavajú mlieko v práci, u nás niečo nepredstaviteľné 🙂 keď som vyberala odsávačku, tak som len žasla nad recenziami typu "veľmi tichá, kolegovia si ani neuvedomia, že si vedľa nich odsávam mlieko".
Teoreticky keď jej to daš hneď ako odsaješ, tak je to ešte teple, prip.si mlieko možeš ohriať tak, že daš flašu s mliekom do ďalšej nadoby s horucou vodou z termosky. Tommee tippee ma taku termosku, ale jej objem stači tak na ohriatie 2 fliaš. Alebo potom su aj cestovne ohrievačky, ktore daš do zapaľovača v aute, ale tam je zas otazne, či to využiješ tolkokrat, aby sa to oplatilo kupiť.

babi81
20. dec 2019

@dominika487 daj do termo obalu vychladene a vydrzi ti.ja som odsavala 10mesiacov a tiez sme obcas cestovali 10h.v lete ked bolo teplo som ho najskor zmrazila a potom dala do termo obalu a po 10h som musela este ohrievat.

babi81
20. dec 2019

@dominika487 tiez sme mali predcasniatko a nevedela sa vobec prisat, ak chces napis vklude ip

tmtm
20. dec 2019

@dominika487 chvíľku to potrvá ale ako povedala laktacna každé dieťa sa skôr či neskôr prisaje. Je to náročnejšie ako ťahať z fľašky. Ale skus jej to prso stláčať nech jej ide to mlieko ľahšie. Je tam viac veci scim ti laktacna poradí. Nečakaj a hneď si dáku nájdi. Uvidíš aka úľava to bude keď začne cecat.

dominika487
autor
20. dec 2019

@gwendolyn aha no jasné aj tak by to šlo ohriať v tej termoske voda to sa mi pozdáva ďakujem veľmi moc 😉

dominika487
autor
20. dec 2019

@tmtm a áno už mi to bolo povedané viac krát že to mám skúsiť takže nejakú si nájdem to odsávanie je naozaj náročné časovo nič potom doma nestíham

tmtm
20. dec 2019

Veď to, že to nič iné nerobíš len odsavas a krmis.poznam to veľmi dobre.