icon

Čo dávať 9-mesačnému dieťaťu v noci: mlieko, vodu alebo čaj?

9. mar 2025

Ahojte. Rada by som sa opytala, nakolko mi mala 9 mesacna neprespi celu noc, hoci je velka jedacka pocas dna (ma cez 11kg), ci jej mozem zacat davat v noci ked sa prebudi namiesto UM vodu alebo caj? Budi sa mi medzi 2-4 nadranom na zrejme hlad alebo smad a vzdy len raz tak jej davam zatial UM a spi dalej. Ranne vstavanie ma kazdy den o 5.00-5.30h a tym padom jej dalsie UM davam okolo 6.30-7.00h, lebo nie je hladna. Davali ste uz vy v jej veku v noci namiesto Um vodu alebo caj? Vdaka

kitycat
9. mar 2025

Ved skus vodu ci ti vezme a o tej 6:30 mozes skusit aj kasu namiesto UM?

majamat
9. mar 2025

mozem vediet aka je dlha? samotna hmotnost nnic neznamena.
moja dcera mala 9kg, ale aj tak bola michelin, no mala len okolo 70cm. dieta, ktore je dlhsie, musi logicky aj viac vazit. preto ani hmotnost 11kg nemusi byt vela, ak je dieta dlhe.

a teda dcera do 3r bola stihle dievcatko a je stihla doteraz.

ide o to, ze take diet amozno papa vela preto, lebo to potrebuje, lebo vela rastie. cize treba to posudzovat individulane a v takom pripade sa mlieko obmedzovat nemusi. dokonca aj ked je trosku baculatejsie.

autor
9. mar 2025

@majamat moja je taka baculka, ale zas nic strasne a meria okolo 80-82 cm. Len nie som si ista, ci uz moze babo pit v noci vodu. Pocas dna mi vypije tak 1,5 deci vody ako kedy.

lucia13022023
9. mar 2025

Daj vodu, nie čaj. A uvidíš.
A ráno o tej šiestej - siedmej by som dala raňajky, nie mlieko.

majamat
9. mar 2025

vies, ak ryhclo rastie, tak potrebuje energiu a voda jej stacit asi nebude.
hodila som to do grafu, neviem teda prese kolko vazi. zadala som vysku 81cm (taky stred toho co si uviedla ) a hmotnost len 11kg a vyslo mi, ze ma presne idealnu vahu na svoju vysku. kedze si napsiala, ze ma cez 11kg, tak zrejme bude mat vyssiu hmotnost.
no cisty priemer ej okolo 50%, tych 11kg je na 55%.
no ale pasmo priemerne je medzi 25-75%, cize ak aj vazi viac, stale este bude niekde v priemere. skusila som dat 12kg a to mi vyslo, ze je na 84%. cize len lahko nad priemernym pasmom.

moja dcera teda tm veku bola celkovo mensia ,a le pomer vaha a vyska mala prave na rovnakych % - 84%. a fakt je teraz stihle dievcatko.

najviac mi pribrala prvy polrok, druhy uz menej,a le v 1r bola riadna buchta stale. potom mi prestala jedavat a do 3r bola stihle dievcatko. nasledne priberala pravidlene a teraz ma uz 14r, ale stale je stihla, teda tak akurat, aj ked endokrino sa to moc nepaci, ez by ala vazit viac, ale podla mna je v pohode.

zuzkaa1991
9. mar 2025

Ja som mlieko davala do 3r ci dokedy si pytala....ak sa budila.dcer skôr ani aj vodu ale mne sa zda ze len mlieko som davala lebo som vedela.ze zaspi....ale.zas ked.isli zuby vo vasom veku sme nespali vôbec aj 2 3hod hore s.placom sme boli🤦‍♀️takze moj nazor.kludne mliecko poprípade ak.sa bojite kvoli vahe tak jej dajte o.30ml.menej ako bezne pije

taktotedanie
14. mar 2025

Vzdy som davala um
Ked je dieta hladne neobabrala som ho nikdy ani vodou ani cajom, pistalo mi za pol hodinu zase a na to som uz nervy fakt nemala 😂