Mám dať 5-mesačnému kravské mlieko?
Zdravim. Prosím len lerevatne odpovede ku téme a nesudit prečo to chcem takto a aký to má význam a že či chcem malému ublížiť!. Ďakujem.
Mám 5mesacneho synčeka a potrebujem poradiť resp. Ale skúsenosti máte vy zo zavádzaním kravského mlieko vtomto veku dieťatka?. Viem ze každé dieta je iné, ale možno potrebujem povzbudiť a pocut že to bude dobré. Zatiaľ ešte kojim a občas dávam výzivky. Len mlieka mám čoraz menej a bojím sa že sa úplne vytratí. Bohužiaľ na UM. Nemám keďže sme v zlej Fín. situácii. Ak by som aj začala dávať kravské mlieko aké by ste odporučili?, A v akom množstve?. Treba to riediť s vodou alebo len prevariť stačí. Určite mi poviete že prečo sa nespytam detskej doktorky. no skúšala som a ona to hneď zamietla!. O zlej fin. situácii som jej nevravela lebo som sa hanbila. prosím nesudit!. Ďakujem.
Akym prizivnikom? 😳 dufam, ze nemyslis ludi utekajucich pred vojnou 🙈 Po tomto vyhlaseni mi je ta luto este menej a uz mi je jasne aku mate mentalitu. Ved jasne vsetko je niekoho chyba len nie vasa 🤷🏼♀️
Treba zavadzat prikrmy ,môžeš si veci velmi uľahčit .Um je tiez z kravskeho mlieka ,kludne plnotucne ,kedysi matky nemali mrte UM a deti boli na kravskom mlieku zahustenom krupicou a nebolo im nic ,kedze sa skor zavadzali prikrmy tj.mali pestru stravu .Urcite aj v tejto dobe robi kvantum matiek z chudobnych rodin takto a detom nie je ani šlaka ,vyhnu sa rôznym konzervantom ,chemii a je to v poho .Takze plnotucne a prikrmy .
Prizivnik ktory ti vezme pracu je velmi zvlastna kombinacia. Chyba bude inde a treba skor hladat ine riesenia lebo um je najmensia polozka, vekom to dieta stoji viac a viac penazi. Dnes ked chces tak mas aj 2 roboty ked treba uzivit rodinu a netreba byt ani manazer... A bude aj na mlieko aj na byt.
Akože prišli nejakí Ukrajinci a vysťahovali vás z bytu? Zaujímavé...
S tymto mentalnym nastavenim budete nadalej zit z rodicovskeho prispevku, ktory je urceny na potreby dietata.
Dvoje dospeli zdravi ludia a bez prace, ale mozu za to Ukrajinci utekajuci pred vojnou 🙄 chyba bude niekde inde…
@petrahl áno lebo majiteľ bytu mal výhodnejšie keď ubytuje Ukrajincov a bude stoho profitovať ako nás🙄. Ale už nepoviem nič. Vy tu proste neviete pochopiť ľudí. Len útočiť a toto presne som vedela že bude. Tak prosím vás už nekomentuje nič a serte na môj príspevok. Ľutujem že som sa tu dačo spýtala. MK ide dole vodou už to tu nikdy nebude o súdržnosti a pochopeni . Ak len o urážani a nenávisti. !!
Prvá bola rok a pol um druhá dcéra od4 mesiacoch s tým že prve dni prevarene ,neriediť. No ak ste zle na tom tak to nemení na tom že ťa výjde krabičkove lacnejšie .takému malému by som dala 3,5 mlieko čo napr v tescu ťa vychádza 1 L za 1€ , no keď pozrieš umelé mlieko tak ti vydrží týždeň , týždeň aj dva keď budeš dávať aj svoje a na čase prikrmovanie
@tahomi tiež sa mi nepáči, ako autorka pomenovala ľudí utekajúcich pred vojnou, oni ozaj nemôžu za to, čo sa deje. Zároveň chápem aurorkinu zlosť, nakoľko toto sa ozaj bohužiaľ deje, hlavne v chudobnejších regiónoch, nakoľko príspevok na ukrajinskú rodinu je 600 éčok, to je viac, ako byva štandardný nájom, takže bohužiaľ mnoho slovenských rodín prišlo o svoje podnajmy a je obrovský problém nájsť si čokoľvek. To isté škôlky, bohužiaľ, keďže tie tiež dostanú na ukrajinské dieťa príspevok, tak radšej vezmú to, ako dieťa slovenské. Treba vidieť obe strany. To samozrejme neospravedlňuje primitívne vyjadrenia na adresu Ukrajincov, oni za tento stav nemôžu, treba sa sťažovať inde.
@akvi napr k tej skolke, moj syn nechodi do skolky, nedali sme ho hoci ho prijali. A ked prijimali ukrajinske deticky tak mi volali ze prednostne zistuju zaujem slovenskych mamiciek kedze su nove volne miesta az potom brali ukrajinske. A co sa tyka najmu no mame fajn najomnikov, neviem si predstavit vymenit ich koli par e za cudzich o kt neviem dokedy tu budu ani ani kto su to za ludia. Jedine ze by sme mali najomnikov s kt nie sme spokojni napr co su nezamestnani a neplatia atd, a tie eura by bola pridana hodnota..
DM drogeria ma umele mlieka vlastnej znacky a nie je to urcite v prepocte drahsie, ako klasicke skatulove mlieko.
Navyse v DM drogerii zbieras pri kazdom nakupe cohokolvek - body a za tie body si potom vies “kupit” tovar. Teda ked nazbieras dost bodov, mas napr. to mlieko ze zadarmo.
Kartu si vybavis pre seba a dostanes myslim aj 3 doplnkove, tie das rodine, mame, kamoske, sestre,.. a zbieraju ti body
@selest to, že vy to máte tak, to neznamená, že inde to nie je ako píšem, a to som ani nevedela, že to môže byť aj viac, ako tých 600 éčok, pre mňa nová info, čo teraz dala @slniecko5 . 600 éčok nestal prenájom 3i bytu v našom meste veru nikdy, ale odkedy je tá podpora, tak už vidím prenajmy za 700+. Takže sa fakt nedivím. Ani naštvaným slovenským nájomníkom a ani prenajímateľom, že využili situáciu.
Majitel bytu moze so svojim majetkom nakladat ako len chce.
Keby ste boli majitelia bytu vy, nemate tieto problemy.
Čo vie tvoj manžel robiť, aké má vzdelanie, kde žijete? Možno by som mu vedela pomôcť s prácou.
@panda21 jasneze vie je zdravý a má obe ruky. Lenže sa mu kôli ukrajincom nedarí nájsť robota v mieste bydliska. Nechcem ho pustiť ďalej. Už sme tak boli a nebolo to na nič dobré😔
@panda21 bývame v BB
Ako keď si Rómka a platili ste dajme tomu 200€ za nájom + energie, tak chápem, že ste v zlej situácii aj kvôli Ukrajincov, lebo aj tie lacné byty sa oplatí teraz prenajímať im.
Aj keby autorka bola akokoľvek slušná rodina, štátne financovanie ubytovaní pre Ukrajincov je pre prenajimatelov lacných bytov jednoduchšie riešenie.
Rovnako tak skôr zamestná ju bieleho Ukrajinca na stavbe ako Róma. To je proste realita, takže sa do autorky nenavazajte. Možno sa skutočne snažia, no pre nich je to 2x tak zložité ako pre nás ostatných. Stačí len priezvisko a ani na pohovor vás kvôli etniku neprizvu.
Autorka: moja sestra bola na kravskom UHT 1,5%. Je vpohode, s obličkami nemá nič.. Ale - má alergie potravinové. Či je to z toho, netuším (ma ich aj sestra co bola na UM).
@matkahelka Dakujem za ozrejmenie, to s hmotnou nudzou som nevedela...
Vo Zvolene hľadajú montaznikov, aj pekne zarobia.
@lenkakravcova ďakujem krásne. Len môj priateľ je biely a aj tak ma problém zo zamestnaním. Teraz už proste zamestnávajú len Ukrajincov. Na Slovensku sa už nedá žiť😔. A to mlieko radšej nebudem dávať. Budem si brať reči žien k srdcu a radšej ostanem kojit a budem dávať prikrmi. Nechcem naozaj ublížiť malému.
""Len môj priateľ je biely a aj tak ma problém zo zamestnaním. Teraz už proste zamestnávajú len Ukrajincov. ""
Toto je nejaky novodoby trend? Vsetko zvadzat na Ukrajincov, romov????
Vzdy, ked tu je diskusia, kde sa autorke nepacia odpovede, tak to hned otoci na ukrajincov, ciganov,... 🤦🤦🤦
Posli ho do zahranicia a hotovo.
@veronikaszabova
Však ona sama je Rómka, tak asi útočiť na Rómov nebude. A s Ukrajincami a najmä mi je to fakt. Zdvihli sa ceny nájmov aj kvôli nim, pretože je zrazu dostupných nájmov menej. To nie je nič nepochopiteľné..
Jediné s tou poslednou vetou súhlasím. Ak nenájde prácu tu, nech hľadá aj inde.
ale prosim ta, to su vyhovorky hodne skolkara… pracu si najde kazdy, kto chce, neboji sa vyziev a vystupi zo svojej komfortnej zony
nech si tvoj priatel otvori www.profesia.sk a vyhodi mu kopec vselijakych pracovnych ponuk - montaz, robotnici, dokladanie tovaru, brigadnici, call centra,… xy kadejakych ponuk
@veronikaszabova aká ste múdra 🙄. So zahraničia nemôže s osobných dôvodov a to vám tu vešať na nos nebudem. Lebo ešte aj za to dokážete útočiť!. Ako povedala pani misie som to ja takže neútočil na Rómov!! . A keby ste vy prišli o robotu a bývanie kôli Ukrajincov vecte že by ste ich tiež v láske nemali. Hore mám napísané nesudit!! Ale to ste asi prehliadli🙄😔🙄.
@lenkakravcova nemá to význam tu v niečom diskutovať stými ženami. Požiadať o radu a skončí to takto. Vždy to isté. !. A do zahraničia nemôže ísť môj muž. Ak chcete vedieť prečo napíšem do správy tu už nenapíšem ani meke F!

ahoj, aj ked si v zlej situacii, ale ked ti zalezi na zdravi dietata, tak radsej investuj do um, nez kravske mlieko. su aj lacnejsie, napriklad v dmke. a zacni pomaly prikrmovat zeleninu, ovocie.
ak by si predsa zacala davat kravske, tak davaj plnotucne 3,5% a urcite neried vodou.