icon

Mám dávať mesačnému dieťaťu harmančekový čaj?

melissa_19
7. feb 2025

Ahojte, mám mesačne bábo a chcela by som mu sem tam dať pocuckat harmancekovy čajik, medzi papanim je výhradne na um. Na odporúčanie starej pediatricky jej mám dávať vraj to potrebuje. Na odporúčanie novej zasa nie že ju bude bolieť bruško ako to máte vy?

simkima
7. feb 2025

prepac, mna pobavilo to slovo babatkovi 😀 a teraz k veci - ked ti to poradila pediatricka, preco sa to teda pytas tu? veris viac cudzim zenam ako svojej doktorke?

13uzivatelka11
7. feb 2025

@simkima lebo dve pediatricky jej každá povedala niečo iné, tak je zmätená....

Ja by som teda čaj mesačnemu bábätku nedávala..

lucia13022023
7. feb 2025

Nie, mesačne dieťa čaj naozaj nepotrebuje.

melissa_19
autor
7. feb 2025

@simkima píšem to na rýchlo psst pobavilo ma to tiež 😄

melissa_19
autor
7. feb 2025

Ani prevarenu dojcensku?

biglovemom
7. feb 2025

Netreba mu caj ,ma mlieko

elizme
7. feb 2025

@melissa_19 podla odporúčaní všeobecnej odbornej spoločnosti dieta do 6 mesiacov vodu nepotrebuje. Keby ju vypilo namiesto kojenia, môže mu to uškodiť. Stráca tým v tele elektrolyty a mohlo by mu to spôsobiť nerovnováhu v tele.

melissa_19
autor
7. feb 2025

@elizme ďakujem 🙂

sisska96
7. feb 2025

Keď odporúča pediatriačka,tak dávaj. Ona je doktorka nie mamičky na materskej

stanulienkat
7. feb 2025

Ja som začala s čistou vodou na odporucenie pediatricky keď malo dieťa šesť mesiacov, bolo leto a tropické horúčavy. Inak bolo len na mlieku. Nepotrebuje teraz v zime ine tekutiny okrem mlieka.

melissa_19
autor
7. feb 2025

@sisska96 prosím čítať celý popis

kvieta
7. feb 2025

@melissa_19 Čo pamätám, deťom na UM sa má podávať aj voda (slabý čaj). Kojeným nie je nutné. Riadila by som sa pediatričkou.

sisska96
7. feb 2025

@melissa_19 Ak je na Um treba doplniť tekutinu

breznica
7. feb 2025

Mám už pubertaka, ale vyjadrím sa: bol od 2.tyzdna na UM,nikdy mi nikto nepovedal, že má k nemu piť aj vodu/čaj, to začal až s prikrmami a je tu,živý, zdravý

13uzivatelka11
7. feb 2025

@kvieta a ktorou? Starou alebo novou sa ma riadiť? Žeby vy aj prečítate celý príspevok predtým ako niečo napíšete?

kvieta
7. feb 2025

@13uzivatelka11 ohohooooo.... zabudla som tam v rýchlosti napísať - starou... ale veď z textu to vyplýva. Prečítali ste si celý môj príspevok?😉

kvieta
7. feb 2025

A harmančekový čaj môže preháňať. Dala by som feniklový. V lekárni Ti dajú podľa veku.

melissa_19
autor
7. feb 2025

@kvieta zatiaľ som dala prevarenu dojcensku vodu.. keďže som bola zmätená 😄 avšak pomrnčavala pred spaním, trošku si pocuckala vody a spokojne zaspinkala.. asi 20min pred tým píla um

kvieta
9. feb 2025

@melissa_19 Nič si nepokazila. Voda, alebo feniklový čaj. Len to nepreháňaj, lebo keď bude mať plné bruško vody (čaju), nebude chcieť jesť a to musí.