Nechcem dojčiť

25. aug 2022

Ahojte, som tehotná a uz teraz viem ze kojit nechcem, nejaké tipy aby sa mlieko netvorilo uz v porodnici?

janinah
25. aug 2022

Rieš to s lekárom.babske rady nepomôžu.

babovka2321
25. aug 2022

Oznam pri porode, daju ti lieky na zastavenie laktacie.

babovka2321
25. aug 2022

A obrn sa voci blbym reciam aj sestriciek v nemocnici, niektore si neodpustia.

autor
25. aug 2022

@babovka2321 veru to ano.. 😢

dievcacitajucelist
25. aug 2022

Vopred píšem, že ťa neodsudzujem každá žena vie čo chce a nechce robiť...môžem sa spýtať prečo nechceš kojiť?

autor
25. aug 2022

@dievcacitajucelist nepríde mi to moc vhodne pre mňa keďže pracujem a budem pracovať aj po porode 😊 a mala bude s chlapom keď budem pracovať cez týždeň od nejakej 18-21, a v sobotu cely den 😊 a nemala som vôbec nikdy myšlienku v hlave ze chcem dojcit.

dievcacitajucelist
25. aug 2022

Ok ďakujem, že si odpísala 🙂

doriiis
25. aug 2022

Pri druhej dcere som to spravila tak,ze nemocnicu som vydrzala ( 3-4 dni) ..to je aj tak iba take kolostrum,po prichode domov mala uz len flaska a mlieko odislo aj same po par dnoch.Aspon u mna to tak bolo.

danieladeley
25. aug 2022

Ako mamina s dvoma oddojcenymi detmi by som to na tvojom mieste riesila hned v porodnici...budu na teba sice krivo pozerat, ale usetris si vela problemov a bolesti, lebo niektora nema mlieko, niektora doslova hned a vela a to bez medikamentov asi nedas. Tu babske rady nepomozu.

daniela2202
25. aug 2022

Ty mu chceš odoprieť to najlepšie pre bábätko?

tenerifka
25. aug 2022

@daniela2202 najlepsie pre babatko je spokojna, stastna a vyrovnana matka. Bodka.

gladys_07
25. aug 2022

@daniela2202 fuuuuuurt sa musi niekto najst

daniela2202
25. aug 2022

@gladys_07 tým si chcela čo povedať? Máš nejaké skúsenosti s materským mliekom?

simona92101
25. aug 2022

@daniela2202 aj si citala co pise?bude po porode chodit do prace a s babatkom bude manzel,cize ak bude cely den v praci tak dojcit nema ako🤷‍♀️

nikha2809
25. aug 2022

@babovka2321 mne nedali, povedali mi že to dávajú len vtedy keď sa jedná o utajený pôrod a pod.ked dieťa nejde k matke...
Autorka ja som nekojila vôbec, mlieko mi ale v nemocnici dali bez problémov, úplne tesná podprsenka, do nej vložky lebo to tieklo ale po cca týždni som už mlieko ani naliate prsia ani nemala, keď som skúsila odstriekat išli ale to ešte dlho potom ale po týždni už nebolo treba sťahovať prsia a bolo to ok

zuzanka.zuzu
25. aug 2022

@doriiis ano toto je najlepšie riešenie v prípade ak samé odíde a v nemocnici sa až tak netvorí (ako mne) ale mojej spolubývajúcej na izbe doslova tieklo, budila malú aby pila, odsávala deň-noc len preto lebo ju to bolelo (nie kvôli tvorbe väčšieho množstva) a nakŕmila by polovicu oddelenia 😀

autorka - nevieš ako bude, možno sa samé ani nevytvorí, možno málo... zober do pôrodnice fľašku, UM a nekoj. ak nebude stimulácia, možno samé odíde.

zuzanka.zuzu
25. aug 2022

@daniela2202 ach táto podprahová agresivita 🙄

yoxinka
25. aug 2022

@daniela2202
Ja mám skúsenosti s materským mliekom, konkrétne, tri odkojené deti. Stačí? No a tu @autorka nechce kojiť, čo je totálne jej vec a nemá nikto právo sa do toho montovať, ona sa pýta, ako to zariadiť. Zjavne k tej téme nemáš žiadnu radu, tak NAČO sem píšeš?

maris5
25. aug 2022

Este sa porad so svojim gynekologom. Mozno ti nieco odporuci teraz a uzivat budes az v nemocnici.

gladys_07
25. aug 2022

@daniela2202 ze sa zakazdym najde niekto, kto sa snazi zahanbit matku. Jej dieta, jej rozhodnutie. Pytala sa na nieco ine.

Neviem ako velmi su relevantne moje skusenosti s materskym mliekom ale kojila som vyse roka. Uz mozem mat nazor?

UM nie je otrava na potkany…

janezz
25. aug 2022

Autorka hneď pri pôrode povedz, že kojiť nechceš/nebudeš a dajú ti lieky. Ja som tiež nekojila a dali mi tabletky. Tie ti predpíše potom aj tvoj Dr keď ťa pustia domov, užívajú sa 10dni

saxana000
25. aug 2022

V Nemecku uplne bezne.svagrina oznamila pred porodom lekarovi ze nechce dojcit dostala dve tabletky na zastavenie laktacie a bolo vybavene.
To len tu je kojosekta ktora nuti kojit deti dobre ze nie do maturity a potom ubohe zeny zmychaju z prs po tri kvapky kazdych 10 minut lebo flasu nieeee nedam ani za svet .deti hladne a zeny nervozne psychicky zrutene lebo akoze zlyhali.
Pekne si sprav podla seba aby ti to vyhovovalo a bola spokojna mamina aj babo

aknamorka22
25. aug 2022

Dopredu nevieš či budeš mať mlieko. Ja som chcela kojit ale mlieko proste nešlo. Takže som nemusela nič robiť aby sa prestalo tvoriť. Ešte asi tri mesiace po pôrode mi pri stlačení bradavky vyšla kvapka a potom už nič. Umelé mlieko mi dali už v pôrodnici. Prvý syn mal žltačku a mal byť pod lampou. A aby im tam neplakal, dali mu umelé lebo ja som mlieko nemala. Druhý syn sa narodil veľmi veľký a to mi doktorka rovno predpísala mlieko s dôvodom, že takéto veľké deti bývajú veľmi hladné a nestačí im od mami pokiaľ sa mlieko rozbehne (tak aj bolo). Nosili mi mlieko na požiadanie. Hlavne sa nedaj vystresovat doktormi a sestrickami v pôrodnici. Jeden ti bude hovoriť, že dávaš málo, druhý, že veľa. Dieťaťu daj toľko, koľko chce. Samozrejme pokiaľ nebud mať nejaký zdravotný problém. Chce to dopredu sa psychicky obrniť. Držím palce 🙂

cervenaruza123
25. aug 2022

Urcite sa v prvom rade dohodni v porodnici, ze nechces dojcit a ci sa to tak da. Ja ked som rodila, sestricky nam hovorili, ze musime dojcit, ze u nich nedavaju detom umele mlieko (ja mam pocit, ze statistiky ich nutia, aby figurovala nemocnice, ze podporuje dojcenie a ze 99% mamiciek odchadzalo s detmi plne dojcenymi a uz im je potom jedno, co bude doma, len nech im to nekazi statistiku). Pritom viem, ze jedna mamicka ked odchadzala, tak jej vraveli, ake umele mlieko dietatu davali a ake moze davat dalej.
Materske mlieko sa zacina naplno tvorit az po porode, tusim do 2 tyzdnov sa to vlastne rozbieha, az potom sa tvori naplno. Takze najvhodnejsie je, aby sa ani nezacalo extra tvorit, aby si mala ten proces lahsi. Takze urcite bude najlepsia podpora aj v porodnici, aby si sa tam nemusela hadat ubolena po porode a vysvetlovat. Ktovie, mozno sa ti ani nerozbehne velmi tvorba a nebudes to musiet ani velmi riesit. Ked sa rozbehne, su aj lieky na zastavenie, aj si zeny zvyknu obviazovat prsia. Ak by si mlieko mala a mala by si napate prsniky z toho, mozes odsavat ale vzdy len minimum, cim viac odsajes, tym viac mlieka sa nasledne vytvori. Mlieko sa totiz tvori podla toho, kolko ho "dieta" vypije, resp. kolko sa odsaje. Ale myslim, ze vacsina zien, ked dojcenie ani nerozbehne, pripadne im daju lieky, tak to maju bez vacsich problemov zastavene a nebyvaju vacsie problemy.

majulino
25. aug 2022

@aknamorka22 čo znamená veľmi veľký? Ak ti teda nevadí moja otázka. Aj ja som mala 2 väčšie deti ale nič také mi nevraveli

aknamorka22
25. aug 2022

@majulino druhý mal 4300g keď sa narodil 🙂 normálne deti po narodení vypijú tak 5-10ml. Môj hltal 20ml a ešte rucal, že je hladný. Ale tak ja som to predpokladala, že to tak bude. Že bude veľký hlados. Aj ja a aj muž, sme boli také deti. Pri narodení skoro 4 kilá, veľa sme jedli a rýchlo sme rástli 🙂

doriiis
25. aug 2022

@zuzanka.zuzu ...ano,preto som pisala ze u mna to takto bolo a je to jeden z posobov.

stanislavicenka
25. aug 2022

@aknamorka22 totosu nejake zvlastne dovody. Dieta so zltackou je velmi spave, treba ho pomaly budit na jedlo. Dcera mala zltacku, a chodila som ju dokola pytat na dojcenie. A druhej babatko velke? 🤦Skutocne zvlastne nazory lekarky, ze materskej mlieko mu nestaci. Sestrin syn malpri porode 4 kila,a stacilo mu materskej mlieko, kamaratkin sa narodila vyse 5 kilovy, a rovnako. Toto pocujem 1x.
Co uz

cecilia29
25. aug 2022

@aknamorka22 mne vraveli mieco podobne pri detich 4420 a 4250, ze budu mat vysoke naroky ...no ja som popri nich musela edte odsavat . Nakrmila by som pol oddelenia.
Autorka mna sa pred podom a aj po nom pytali ci chcem kojit. Ja som chcela . Ak by som odmietla tak by zrejme navrhli dalsi postup.

majulino
25. aug 2022

@aknamorka22 aj moji taký boli, 54cm a 4100g