icon

Výčitky svedomia kvôli nedojčeniu

11. jún 2022

Ahojte...

Neustale mam vycitky svedomia, a neustale sa vraciam myslienkou spat, co som mohla robit inak, aby som krmila svojho synceka. Aj ked ma uz 13 mesiacov... :(
Dojcila som ho tyzden cca, mal iba 2700g a zaspaval mi na prsniku, nepapal. Nebolo mi to jedno, tak som zacala odsavat, brutal plakal fest po krmeni. Dala som mu umele mlieko a bol pokojny, kludny, spokojny. Skusala som este parkrat davat moje, no plakal, tak som presla na UM uplne.... Kamosky ale este dojcia, a to maju tiez rocnych synov a ide ma jest ziarlivost, kedze viem, ake zlato je to materske mlieko.

A o tom, co citam, ze dojcene deti UM budu mat alergie, a vseljake zdravotne problemy... No konoec. :(

Strana
z2
elizabet173
14. jún 2022

@majlo1234 písala si, že máš výčitky doteraz, že je žena po pôrode hormonálne rozhádzaná, to chápem

majlo1234
14. jún 2022

@elizabet173 mozno som to zle pomenovala, proste ma trapi, ze som si viac nevybojovala po porode prikladat a bonding a tak celkovo, z coho potom pramenili tazkosti s dojcenim. Tazko aa mi s tym vyrovnava

elizabet173
14. jún 2022

@majlo1234 vieš, to len teraz hľadáš, to keby som....ja som dieťa po pôrode pri sebe nemala vôbec, ani priloženie po pôrode nebolo, riešili sa tam iné, závažnejšie veci, priložené bolo až na tretí deň a kojenie bezproblémové. Nie je to vôbec vždy tak, ako opisujú v knihách a príručkách. Moja kamarátka má tri deti, s prvým obrovské problémy s kojením, dieťa revalo do hladu, členka kojosekty ju dostala pomaly do stavu depresie, až ju jej muž vyhodil, dali fľašu a pri druhom a treťom vyskúšala, nešlo, dala fľašu a má tri krásne a zdravé deti a pekný vzťah s nimi aj bez kojenia. Zase nepripisujme kojeniu až taký neuveriteľný význam. Sú v živote oveľa podstatnejšie veci ako to, či dieťa bolo kojené alebo nie

majlo1234
14. jún 2022

@elizabet173 jasne, ze su. Ja som proste bola sklamana zo seba, ze nielen ze neviem porodit dieta, ale este ani kojit neviem😀no psychiatria

elizabet173
14. jún 2022

@majlo1234 nehnevaj sa, ale toto je fakt na odborníka. Práve dnes nám do rodiny pribudol drobček, maminka skoro neprežila, má zdravotné problémy, ešte teraz sa chvejem, pred chvíľou som volala so šťastným ocinom. Vieš, kde máme všetci na čele s ňou to, že to bola sekcia a či bude alebo nebude kojiť? Riešiš somariny, ak sa s tým nedokážeš vysporiadať a obviňuješ sama seba, smer psychológ.

akje
14. jún 2022

Ja som bola tiez velmi smutna. Svokra mi v tom case povedala, ze jej sa tiez nedarilo rozbehnut mlieko ako aj mne a jej deti vyrastli a su zdrave, nic im nie je, ani ziadne alergie. Upokojilo ma to 🙂) ano, mliecko od maminky ma svoje vyhody. No ked to neslo, tak to neslo. Snazila si sa? Snazila. Malinky prosperoval s plnym bruskom? Prosperoval. Tak sa netrap 🙂

Strana
z2