Úprava styku 5 ročného syna s otcom

nikibella
11. júl 2017

Ahojte, chcela som sa opýtať či by sa dal obmädziť styk s otcom, ak si pre malého rok neprišiel. Keď si ho predtým brával, tak raz za 2-3 mesiace. Malý má 5 rokov. Výživné mi tiež neplatí, sem tam pošle 20€. Keď od neho chodieval domov, vždy chcel s niekým bojovať (že ho to učil ocko) a mladšiemu synovi,ktorého mám s novým partnerom robievala zle. Nakoľko ho rok nevidel a môjmu partnerovi hovorí otec, nemyslím si že by bolo v jeho záujme, ak by si jeho ocko pre neho prišiel len tak po takej dlhej dobe keď si na neho spomenie. Dá sa s tým niečo robiť?

pribinak
11. júl 2017

No, to, ze sa so synom nestyka, je sice smutne, ale nie je to dovod na obmedzenie styku a rodičovských práv

Co sa tyka vyzivneho, to si musis ty naháňať, cez policiu a exekútora.

aliii3
12. júl 2017

Neviem ci ma zmysle to obmedzenie ked si pre neho sam rok neprisiel. Ano viem, ze je mozne, ze sa mozno za par mesiacov "spamata" a spomenie si, ze ma syna ale evidnetne o neho nejavi velky zaujem takze to bude mozno iba take jednorazove ak na to vobec dojde. Plus potom by ti mohol raz syn vycitat, ze si mu nedovolila byt s otcom. A co sa tyka toho vyzivneho tak ako ma urcene sudom tak ho od neho vymahaj, nenechaj sa takto okradat, na tie peniaze mas narok.

rucka77
12. júl 2017

Nepotrebuješ žiadne obmedzenie ak oňho sám nejaví záujem. Skôr by som viac riešila to výživné lebo na to nárok máš a môžeš ho s tým naháňať.

nikibella
autor
13. júl 2017

Výživné mám vymáhané cez exekútora už vyše roka, trestné oznámenie som podala minulý rok. Tento týždeň mi prišlo zo súdu vyjadrenie, že mi má zaplatiť dlžné výživné (do apríla bolo vyše 500€) a dali mu čas 2 roky. Od apríla mi dlží ďalších 200 €. Už neviem čo mám robiť, exekútor nevymohol za rok ani cent a keď to súd rieši tak, že mu dajú čas 2 roky,tak ho ani platiť nedonútia.