Určuje výživné súd?

filipko14
1. feb 2016

Ahojte! S manzelom sa chystam rozviest. Mame spolu dvojrocneho syna. Vyjadril sa, ze na maleho je ochotny platit maximalne 100€ a ze aby som to uviedla aj v ziadosti o rozvod. A ak nie,bude robit problemy. Ja som suhlasila, s tym, ze ako bude maly rast, budem ziadat o zvysenie vyzivneho. Chcem sa spytat, existuje aj dohoda o vyzivnom alebo to urcuje sud? Manzel ma dost velke vydavky, tak mu ani ja nechcem robit pri rozvode problemy, chcem aby rozvod prebehol hladko a bez zbytocnych emocii.

pribinak
1. feb 2016

Bud sa dohodnete by dvaja, alebo vysku vyzivneho urci sud

bratislavcankanm
1. feb 2016

@filipko14 ako pise @pribinak , bud sa dohodnete a sud dohodu schvali... ak sa nedohodnete, bude to urcovat sud, na zaklade vasich prijmov, nakladov na dieta atd.

My sme sa dohodli, ale az na sude, nic sme nemali spisane pred pojednavanim.

Ak naozaj uvedies v ziadosti o rozvod sumu 100 EUR - ja na tvojom mieste by som tam aj spomenula(uz v ziadosti, a potom aj na pojednavani), ze je to suma, na ktorej ste sa spolu dohodli (bolo by fajn, kebyze mas nejaku SMS alebo email od manzela, ktory to potvrdzuje). Ak v ziadosti uvedies len to, ze ziadas 100 Eur, moze sa ti stat, ze manzel na sude povie napr. 60 Eur a sud potom bude hladat kompromis a nakoniec dostanes menej (medzi 60 a 100).

mawka
1. feb 2016

my sme sa dohodli a aj tak to sud upravil o 20 e smerom dole. takze to asi zavisi od sudcu aj. a deti rastu a keby som ziadala o zvysenie, mozem sa smykat, lebo on ma na papieri len minimalku.

bonaqa2013
1. feb 2016

väčšinou áno. a tvoj mm je debil ako väčšina chlapov, ktorým ešte nedošlo že e idú pre dieťa.

pribinak
1. feb 2016

Inak 100e je pomerne nizka suma ak on nema ine vyzivovacie povinnosti, pytaj viac, pretoze narok na vyzivne mas aj Ty, tak mu to povedz

Aky je jeho prijem ?

sissmiss
1. feb 2016

@filipko14 spraval saaj pocas manzelstva takto, ze ak sa ty nebudes spravat ako on chce tak bude robit problemy? Mate spolu 2r. dieta, budete v kontakte este nejakych 16rokov kym bude plnolety. Rozmysli si ci mu budes stale ustupovat na ukor seba a dietata (tych 100e...naklady u nas na dieta su tak 500e mesacne) a ci si on nebude posuvat tu hranicu co vsetko mas ty robit a nerobit, aby on nerobil problemy.

filipko14
autor
1. feb 2016

@pribinak záraba cca 800€ + rozne odmeny, trinasty,strnasty plat. Splaca hypoteku za byt+ energie,co je mesacne cca 500€, ja kedze som odstahovana, mu neprispievam. Ked sme boli spolu,ja som financovala domacnost+maleho. Minuly rok sme kupili auto,tiez sme si nan brali uver,on je dlznik, ja spoludlznicka, auto splacam ja, co je mesacne 150€.,ale kedze uz pracujem,auto splacam z rodicovskeho prispevku, aj to bol jeho napad. Ja zarabam cca 700€, preto som suhlasila s vyzivnym 100€.

filipko14
autor
1. feb 2016

@sissmiss nespraval, az v poslednej dobe,aj preto sa chcem rozviest,ale hlavny dovod je,ze ho nelubim,prestalo mi na nom zalezat. Brali sme sa preto,ze som po kratkej znamosti otehotnela (viem,nezodpovedne,ale stalo sa a som velmi rada,ze maleho mam). A potom to uz vsetko islo tak rychlo, svadba, koncila som skolu, kupoval sa byt, prerabka. Vidali sme sa len cez vikend a spolu sme zacali byvat az ked som sa vratila z porodnice, co bolo 3 mesiace po svadbe. Nemala som cas rozmyslat nad tym, ci ho lubim,ci mi na nom zalezi, ci ho vlastne poznam, ci si rozumieme.

majulka0509
1. feb 2016

@filipko14 my sme sa dohodli a dokonca mi aj podpísal 150 €, no nakoniec na súde povedal, že nesúhlasí so 150 € a samozrejme, kedže ja som trvala na 150 a on max. 50 €, tak sudkyňa odklepla 110 €..takže ja by som odporučila dať vyššiu sumu do návrhu na rozvod...