Bioderma a moja nespokojnosť s prípravkami

deny88
16. apr 2012

V 8.mesiaci tehotenstva sa mi zacalo robit akne :( neviem z coho,kedze ani v puberte som ho nemala. A mam ho doteraz,kojim a dcerka uz ma 26 mes. Kupila som si rad AKN Bioderma,co nebolo lacne!! Zacala som to pouzivat a tak som sa vyhadzala z toho do tyzdna,ze som nesla na ulicu 3dni. Som sa hanbila. A vyhodila som to vsetko,skoda penazi,mohla som dcerke nieco kupit. A uz nikdy z toho radu nic nekupim.

bioderma_lucia
16. apr 2012

@deny88 ahoj deny88, chapem, ze si nahnevana. Neviem, ci pre kupu tohto produktu si sa rozhodla na doporucenie niekoho znameho alebo ti ho poradili v lekarni. Ak v lekarni, mali ti povedat ako moze pokozka reagovat. Mrzi ma, ze tak neurobili.
Sebium AKN je liecebny produkt, ma keratolyticky ucnok. Reakcia pri nom, ako aj pre inych liecebnych produktoch (aj primo na predpis od dermatologov) moze byt, ale aj nemusi, ze pokozka sa zacne cistit a nastane efekt, ze plet sa zhorsi a az potom sa zacne zlepsovat. To je prave to, co sa udialo tebe. Plet na krem zareagovala pozitivne, zacala sa zbavovat necistot, tebe sa to prejavilo ako zhorsene akne. Ak by si ho pouzivala nadalej, akne by postupne mizlo a pokozka by sa liecila.
Dalsou reakciou na tento produkt moze byt stipkanie a zmolkovanie. Opat je to pozitivny znak, ze sa pokozka lieci.

irriss
16. apr 2012

@bioderma_lucia
@deny88

Jako laik a absolutni ignorant, co se tyce "technicke a hloubkove analyzy" jakehokoliv kosmetickeho prostredku nemohu odporovat a ani nehodlam oponovat tomu, co bylo vyse napsano..

Ale z role maminky a zeny a klienta, spotrebitele... bych uvitala odpoved typu:

..."nejde o ZAZRAK, ktery vyhovuje 100% vsem a tudiz i takove prihody a reakce mohou nastat.." Je mi lito, jsi prave zena (@deny88), ktera patri do techto 3, 5, 20...procent 😉 , ktere pripravek Bioderma nevyhovuje, diky jeho slozeni, ktere Tva pokozka "neprijima pozitivne"..

Prezentace Biodermy jako "Zazraku" a za kazdou cenu (pro lajka) jeji ochrana , "obrana a obhajoba" je podle meho zbytecna..
Zadny kosmeticky pripravek NENI 100%...
ja mohu pouzivat JEN NIVEU, patrim mezi procento zen, ktere maji problemy a ani "zazracna jakkoliv draha kosmetika" pro mne nebude ucinna...

Neprodavejme Zazraky, i kdyz se deji...nepropagujme Zazrak, kdyz se nestal...

p.s. uvaha osobni, ne provokativni.. 😉 🙂
Nemam rada, kdyz je neco obhajovano a vydavano jako Zazrak...

NIC NENI 100 procentni, smirme se s tim, ze @deny88 je ten priklad ...

p.s. bioderma_lucia
rada bych se zeptala, zda toto vysvetleni, kdy nastupuje po osetreni pokozky nejdrive zhorseni a pak zlepseni, zda se nachazi i na pruvodnim "letacku" kosmetiky, jako varianta, ke ktere muze dojit... 😉 Zda je jednoduse na tuto variantu zakaznik upozornen ZRETELNE a tudiz je jeho "chyba", ze v "lecbe " nepokracoval..
Dekuji

hajanka
16. apr 2012

@irriss suhlasim, kazdy mame to svoje NAJ, jedine v reklame "sa deju zazraky" iba tam je vsetko 100% 🙂

irriss
16. apr 2012

@hajanka 🙂 😉
zatim jsem bez odpovede...a to mne mrzi nejvic... 😉 🙂 ☹ 😎 🤐

katkasid
16. apr 2012

Ahojte, no nech čítam ako čítam, nevidím, že by tu Lucia propagovala Biodermové produkty ako "ZÁZRAK", takže to by som netvrdila. Samozrejme, u každého človeka je koža iná, každá reaguje inak a môže sa stať, že pri používaní rôznych produktov reagujeme rôzne. Súhlasím s názorom, nech si každý používa, čo mu vyhovuje. Ale isto viem, že Bioderma je dermokozmetika - liečebná kozmetika, doporučovaná poprednými dermatológmi a pediatrami, takže nie sú to len mastičky, ktoré sa za drahé peniaze predávajú v lekárni. Konkréne k Sebium AKN, ja som ho používala samozrejme tiež, každý asi prejde obdobím akné, či už v puberte, alebo neskôr. Ja som mala šťastie, mne v lekárni vysvetlili, že Sebiová rada obsahuje nejaký patent, ktorý akoby zkvapalňuje, alebo riedi kožný maz, ktorý je nahromadený v póroch. Tým pádom sa v počiatku užívania môže stať, že sa mi stav pleti zhorší, práve kvôli tomu, že maz sa zriedi a začne nadmerne odtekať. Takže som na to bola pripravená a pokračovala s liečbou aj naďalej a výsledky sa dostavili. U mňa absoútna spokojnosť.

hajanka
17. apr 2012

@katkasid
"Bioderma je dermokozmetika - liečebná kozmetika, doporučovaná poprednými dermatológmi a pediatrami, takže nie sú to len mastičky.."
S tymto suhlasim, ale preto by mala byt odporucana a liecba vykonavana prave na zaklade osobnej konzultacie a diagnostiky pleti, cize priameho kontaktu s osobou. Nie takto cez net. Alebo sa mylim?

zuzkanik
17. apr 2012

Nezvyknem sa pridávať do diskusií, ale teraz spravím výnimku. Kozmetiku Bioderma - konkrétne rad Sebium, používam cca 4 roky. A môžem povedať, že som veľmi spokojná a za žiadnu cenu by som značku kozmetiky nemenila. Ľutujem len jednu vec, že som sa k Bioderme nedostala skôr, v čase puberty, kedy sa ešte dalo zabrániť vzniku jaziev. Teraz mám 35 rokov a stopy na mojej pleti svedčia o dlhodobej nesprávnej liečbe. Len vďaka Bioderme však už konečne nebojujem s novým akné a stav mojej pleti sa neskutočne zlepšil a ja sa už nebojím pozrieť do zrkadla. Šipkanie a šúpanie pokožky počas začiatkov používania kozmetiky môžu, samozrejme, odradiť, ale treba len vydržať. Podstatná je dlhodobá liečba, žiadny prípravok nedokáže spraviť zázraky na počkanie.

Niektorí ľudia, samozrejme, môžu byť citliví na nejakú zložku výrobku. Ale to sa stane pri akejkoľvek značke (ja napríklad neznesiem na pokožke Niveu - či už vlasovú, telovú, či pleťovú kozmetiku). Od toho je tu dermatológ, aby vám poradil, najmä aký typ pleti máte (lebo akné sa pokojne môže robiť aj na suchej pokožke a ak si nesprávne zvolíte kozmetiku a používate prípravky na mastnú pleť, môžete si viac uškodiť, ako pomôcť). Ak ste si nie istí značkou, v dobrých lekárňach vám nielen poradia, ale poskytnú aj vzorky na vyskúšanie, za ktoré nič neplatíte.

hajanka
17. apr 2012

Ja som par krat ziadala o vzorky, vzdy si kozmetiku pred kupou chcem najskor vyskusat, aby som zbytocne nevyhodila peniaze do kosa 😉 ale takmer vzdy sa stretnem s odmietavym pohladom, ked lekarnicky odmietaju poskytnut vzorky. Neviem ci si ich nechavaju len pre seba ci co.... k nakupu mi mozu nejaku dat, ale bez toho aby som pred tym nieco z danej kozmetiky kupila tak nechcu. Alebo povedia ze nemaju a pritom ich urcite maju. Naco potom tie vzorky sluzia? Tak sa tym prestanem zaoberat, nakoniec si nekupim nic a vec je vybavena 🙂

denisenko
17. apr 2012

no, aj ja sa pridávam do klubu nespokojných ......moj syn ma atopický ekzem, len lahkú formu.....používali sme mliečko, ktoré bolo super, ale žial na Slovenskom trhu nie je....tak nám doporučili Biodermu, vraj je to podobné tomu, čo zhánam.....ano, je...ale len cenovo..... 😝 mliečko sa nedá dobre roztierať, nevsakuje do pokožky tak rýchlo ako by bolo treba, je také.....no,jednoducho neboli sme spokojní.....ani účinok na svrbiacu pokožku sme nezaznamenali žiadny....... 😔 a ešte máme aj sprej na opaľovanie pre deti a syn sa z neho vyhádzal...... 😠 ..krem na tváričku....radšej nekomentujem......ale asi kolko ludí, tolko pokožiek, tolko roznych reakcií......tiež by som bola za vzorky, pretože pri tých cenách vyhodiť celé balenie len preto, že jednoducho nesadlo na pokožku...sa mi zdá v tejto dobe velmi zlá voľba..... 😔

zuzkanik
17. apr 2012

@hajanka s tými vzorkami je to tak, že v lekárňach, kde predávajú danú kozmetiku, ich istotne majú.(Treba však povedať, že nie na všetky produkty sú vzorky.) Je už na morálke pracovníkov, či si ich nechajú pre seba, alebo posunú zákazníkovi. Žiaľ, už som počula veľa podobných sťažností... V taktom prípade by bolo asi vhodné obrátiť sa priamo na zastúpenie značky na Slovensku a menovať konkrétnu lekáreň, kde ste mali problém. Z vlastnej skúsenosti viem, že napríklad ľudia z Biodermy sú veľmi ústretoví a nápomocní. Chápem, samozrejme, aj to, že človek často nemá chuť sa s niekým naťahovať a neustále sa sťažovať, ale iba tak si dokážeme vytvoriť kvalitné trhové prostredie, ak my zákazníci budeme trvať na svojich právach.

kukucg
17. apr 2012

Ja mam s biodermou skusenosti rozne. Asi pred piatimi rokmi som si prvy krat kupila sebium akn, reakcia bola asi taka ako pisala bioderma_lucia , ale kedze som bola na to upozornena, pouzivala som dalej, plet sa mi uplne vycistila, ani jedna vyrazka, ako babatko 😵 😵 😵 Po porode sa mi plet zmenila, bola velmi citliva tak som pouzivala inu kozmetiku. Ked sa vratil problem s vyrazkami, kupila som znova sebium, vysledok??? Ziadny 😒 😒 minula som dve balenia, nic nepokazil, ale ani nepomohol, proste absolutne ziadna reakcia ani zmena 😕 akoby ho vymenili 😅 😅
A co s atyka detskej kozmetiky osobne mi velmi vadi ze sa v neja nachadzaju veci ako mineralny olej, parafin, SLS, parabeny, PEG emulgatory, aj ked nie vo vsetkych, takze to je dovod preco som ju pre maleho ani radsej neskusala 😒

zuzkanik
17. apr 2012

@denisenko používali ste pre syna Atoderm? To mliečko je naozaj hustejšie a treba ho dlhšie vtierať, ale na pokožke vytvorí tenký film, ktorý mi vydrží dve sprchovania, čiže ja ho napríklad používam iba každý druhý deň. Je však pravda, že nebojujem s atopickým exémom, iba mám trochu vysušenú pokožku na nohách.
Čo sa týka spreja na opaľovanie - staršia dcérka má 9 rokov a tá ho znáša úplne super. Mladšia, 2-ročná, sa mi z neho však tiež vyhádzala. Takže, ako hovorím, každá pokožka je iná a treba si len vybrať vhodnú kozmetiku.

petulka_29
17. apr 2012

Ja si BIODERMU môžem len chváliť - Môj drobec má tiež atopický ekzém u kožnej nám predpísali balmandol a podobné oleje s lekárne tie nám nepomohli vôbec. Akurát čo som vaňu stále čistila ☹ Krémy a maste s ktorými sme sa liečili vyše mesiaca a bolo to len horšie a horšie kúpila som teda v lekárni bioderma atoderm anti-recidive a vyliečili sme sa za 4 dni pri natieraní 3X denne. 😀 😀 😀 😀
Som úplne nadšená krém vdržal byť na pokožke dlho mastný a malý nemal žiadne svrbenie, teraz máme na bežné natieranie mlieko s pumpičkou stálo okolo 20€ 😢 ale dôležité je že malý nemá problémy a je spokojný.

Tiež by som bola nadšená keby som si mohla vyskúšať vo vzorkách sadu atoderm a sadu pre novorodencov 🙂

natalitimk
17. apr 2012

pridam sa aj ja-malička mala od narodenia na tvaričke take suché miesta.Nezlepšovalo sa to tak sme išli na kožné,tam nam pani doktorka hned dala do ruky veľký leták s produktami od biodermi.Vraj kupte si to vam pomôže,tak som kuupila zľakla sa tej vyslednej ceny, ☹ ale ved ked drahe tak pomôže.Lenže nepomohlo,zmenili sme kožnu od druhej sme dostali krem za 3€ a čuduj sa svete malička ma lička že uplne super. 🙂 Nechcem zhadzveť biodermu ale určite to nie je jediny krem čo pomôže,su aj ine a oveľa pristupnejšie 🙂

buffinko
17. apr 2012

jednému vyhovuje určitá značka (=zloženie) kozmetiky, iný na ňu reaguje vyslovene zle... @denisenko našej malej atopičke toto mliečko od Biodermy zabralo super, zle reagovala napr. na často odporúčaný Excipial...absolútne s Tebou súhlasím so vzorkami, kvalitná kozmetika niečo stojí a nemusí sadnúť 😖 bohužiaľ sa k nim nedá skoro dostať...

januschka10
17. apr 2012

Ahojte, moj maly ma atopicky ekzem a vyskusala som naozaj vsetko. Tiez im velmi odporucali biodermu a mala som kupene 2 kremy z rady atoderm a mame aj sprchovy sampon atoderm a na ekzem okolo pusinky sme mali tiez krem od bioderma,ale velmi spokojna som nebola. Na zaciatku tie kremy boli celkom dobre,jedine co mi vadilo bol pocit,ze su velmi lepkave. Dermatologicka mi povedala,ze kremy a znacky treba po case striedat. Ja som potom pouzivala aj bionike a A-derma,ale nakoniec sme skoncili pri Avene a som s tou kozmetikou velmi spokojna. Neodsudzujem ziadnu kozmetiku, skor sa pripajam k nazoru,ze kazdy je iny a kazdemu sadne nieco ine. Ja osobne tiez pouzivam avene,ale dala som si diagnostikovat plet a presne poradit, ktory krem mam pouzivat. Pre maleho na tvar pouzivam aj excipial kids, stoji asi 4 eura a je velmi dobry a uplne super je na moje velmi suche ruky. (na tie nepomahalo nic)

denisenko
17. apr 2012

@zuzkanik ano Atoderm...ja mám tiež suchú pokožku, ale nepomohlo.....škoda.....tak aspon vám pomáha.... 🙂
@natalitimk a možeš mi napísať čo vám dala tá kožná? moj syn to má tiež na líčkach..... 😠

natalitimk
17. apr 2012

@denisenko -ahoj dala som ho teraz švagrinej tak jej brknem potom ti napišem.

martuska75
17. apr 2012

celkove mám s biodermou dobrú skúsenosť, ale ako pri každej kozmetike treba správne vybrať konkrétny výrobok. Tiež mi nesadlo všetko a je to predsa normálne. Treba sa poradiť napr. s kozmetičkou alebo kožnou lekárkou a potom tiež poskúšať vzorky. V každej dobrej lekárni určite vzorky majú. Ak v tej "tvojej" nie tak ju rýchlo vymeň 😉 je ich ako maku.

denisenko
24. apr 2012

@natalitimk díky...počkám

irriss
24. apr 2012

@bioderma_lucia
Jestli se nemylim, tak toto Tema nepatrilo pod "zastitu a reklamu" Biodermy, ale slo o privatni-soukrome tema od deny88. 😉
Pokud se nemylim,..tak pak jak je mozne, ze se prevzalo a oficielne podlozilo reklamou.. 😕
p.s. Pokud se mylim a spatne si vzpomoinam....omlouvam se😉

katarinajurikova
24. apr 2012

Ahojte ja som pracovala ako dermoporadkyna v lekarni.Predavala som aj Biodermu.Nestretla som sa s tim,ze by sa mi niekto vratil s reakciou.Ale presne tak,nemusi vyhovovat kazdemu.Inak zeny si ju chvalili,uplne ze najviac sa predavala micelarna voda ,ja osobne pouzivam uz 4 roky tel.mlieko Atoderm PP mam atopicky ekzem a je uzastne.

adka.kk
24. apr 2012

ahoj,moj drobec mal od jedneho rocku atopicky exem,pani doktorka nam povedala ze to nieje az extremny pripad a nechcela nam hned predpisovat kortikoidne masticky ,vraj mame skusit biodermu atoderm
a div sa svete.....mastili sme ,kupkali sme sa v olejceku a po roku sa to upravilo.
teraz drobec ma 3 a pol roka po exeme ani stopy.som velmi vdacna

lubikan
24. apr 2012

@deny88 v lekarni davaju aj vzorky,treba si najskor tie vypytat...a potom skusat

@adka.kk ja si myslim,ze ten ekzem zmizol sam od seba...po uzivani Biodermy to malo zmiznut po par dnoch..nemozes predsa rok cakat,kym ti zaberie liek,krem 😉

lubikan
24. apr 2012

@hajanka no ,ja sa priznam, 😅 😝 😕 ..ja malu uz pol roka natieram vzorkami ..konkretne P.O.Zinc...ked idem po meste,tak raz za cas behnem po vzorku..vzdy do inej lekarne,lebo to velke balenie je na jej zapastia velke 😉

bioderma_lucia
24. apr 2012

@irriss ahoj, tuto temu zalozila deny88. V priecinku Mesiac s Bioderma moze temy moze zakladat kazdy registrovany uzivatel. Zalozene temy sa tykaju tematiky Mesiac s ...

li_la
24. apr 2012

Musím povedať, že @irriss to so "zázrakmi" krásne vystihla. No aj napriek tomu sa musím v tomto konkrétom prípade zastať @bioderma_lucia , pretože nie len pri Bioderme, ale aj pri rôznych iných krémoch a prípravkoch na akné, ako aj napr. pri liekoch Roaccutane a ďalších, najskôr dochádza k zhoršeniu stavu akné. A viem to veľmi dobre, keďže mám veľmi problematickú pleť. Najskôr došlo k zhoršeniu, pleť sa začala čistiť a keď sa vybúrila po pár dňoch, akné začalo ustupovať...

irriss
24. apr 2012

@li_la
Ahojky, vis ,ja bych i pochopila reakci zde zminovanych prostredku, kdy nejdrive nastava zhorseni a pote nasleduje zlepseni..
ALE...😉ale stracim duveru, kdyz nedostanu odpoved od kompetentni osoby na "zdanlive lehkou " otazku..
kopiruju Ti sem i Lucii/Bioderma mou otazku, kterou jsem polozila pred tydnem a na kterou mi neprisla zadna odpoved...(pokud jsem neprehlidla) 😉
Vis, ja mam rada jasno, at uz boli nebo ne, ale jasno..ticho je pro mne take "Jasnou odpovedi", ale tak udelam vyjimku a zeptam se dnes znovu (a naposledy) 😎

p.s. @bioderma_lucia
rada bych se zeptala, zda toto vysvetleni, kdy nastupuje po osetreni pokozky nejdrive zhorseni a pak zlepseni, zda se nachazi i na pruvodnim "letacku" kosmetiky, jako varianta, ke ktere muze dojit... Zda je jednoduse na tuto variantu zakaznik upozornen ZRETELNE a tudiz je jeho "chyba", ze v "lecbe " nepokracoval..
Dekuji

karkulka1
25. apr 2012

Kozmetika, ktora obsahuje parabeny, propylen glycol ci sodium-laureth sulfate nie je kvalitna!!! 😎
Kym som neriesila tieto spominane latky (lebo som nevedela, ze nie su zdraviu prospesne), tak som pouzivala aj biodermu (krem aj odlicovac). No odvtedy uz nie. 😀 To radsej prirodnu kozmetiku alebo potom Vichy- ta je len o nieco drahsia ako bioderma, no ma kvalitnejsie zlozenie.
Pre deti pouzivame kozmetiku Weledu a na opalovanie Sebamed, ktory je bez parabenov, silikonov a mineralnych olejov.
Vyhoda internetu je, ze clovek sa dostane k mnohym informaciam, no tazko je roztriedit, ci za konkretnou skusenostou je obycajny clovek alebo nejaky "díler". Preto pre mna osobne su cennejsie negativne ohlasy, ako tie quasi do neba vychvalujuce.
@deny88 je mozne, ze akne Ti ustupi, ked prestanes malu dojcit.U mna to bolo naopak - pocas tehotenstva a dojcenia som mala krasnu plet- asi vplyvom hormonov, no potom sa vratila do svojho priemerneho normalu. ☹

hajanka
25. apr 2012

@lubikan 🙂 u nas sa proste neda k vzorkam dostat, bud si ich setria pre znamych, alebo pre seba, ja by som rada kupila, ale najprv by som chcela vyskusat 🙂