Ktoré kvality si najviac ceníte na umelom mlieku?

nutrilon_lucia
29. júl 2013

Každý z nás kladie dôraz na iné vlastnosti produktu, čo si na UM najviac ceníte vy?

keira
29. júl 2013

aby malo take zlozenie, ktore mojmu dietatu doda vsetky potrebne latky, ziviny, mozno by to chcelo nej. tabulku porovnania s ostatnymi

ask
29. júl 2013

@nutrilon_lucia cenim si ze pokial by som nemohla dojcit mam dietatu co ponuknut 🙂

cecil36
29. júl 2013

kvalitne zlozenie, rychla rozpustnost, aby nezapekalo a nesposobovalo bolesti bruska, idealne s probiotikami, prijemna chut a vona (niektore mlieka su fakt smrad prvej triedy)

anjelik1323
29. júl 2013

aby male deti nevracali a boli syte a vedeli sa aj vyprazdnit.bohuzial po tomto mlieku sme mali velke problemy,presli sme na hami a pokoj dietata zaruceny

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

@ask Urcite ano. Dojcenske mlieka su na trhu z tohoto dovodu. Ked zu akehokolvek dovodu nemoze byt dietako dojcene, tak ma mamicka moznost si vybrat, co dietatku najviac vyhovuje .

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

@anjelik1323 tak to nas tesi, ze ste nasli vhodne mlieko 🙂 ano, kazdemu dietaku vyhovuje nieco ine a kedze materske mlieko je najprirodzenejsia vyziva, na vsetko ostatne si musi dietatko postupne navyknut. Preto mozu tento proces sprevadzat mensie ci väcsie traviace problemy. A to samozrejme moze vyriesit vhodne zvolene mliecko.

nina233
29. júl 2013

Ja som dojcit nemohla, malemu hned v porodnici nasadoli nutrilon. Uzival ho do 6ich tyzdnov, potom som ho vsak vysadila, maval z neho silne koliky, zapekal, mavali sme prebdene cele noci. Presli sme na sunar a maly si na nom pochutil az do 3och rokov. Vyborny chutovo, malemu prospieval, ziadne koliky, proste idealny.

valika_val
29. júl 2013

Okrem zlozenia, ktore ma byt samozrejmostou, si cenim prakticke balenie a davkovanie, prijemnu chut (na trhu su horke aj sladke mlieka), prijemnu vonu, dokonca trvam na tom, aby zbytky mlieka vo flasi po par hodinach nezacali smrdiet. Ocenujem aj akcie (2+1), vzorky a reklamne produkty. Som spotrebitel, ale nie som ovca. Takze pokial vyrobca, resp. distrubutor neklame, nezavadza, je slusny, cti si zakaznika a snazi sa vyhoviet, je to pre mna obrovske plus.
No a najviac si cenim to, ze moje dieta je spokojne, nema koliky, zapchu ani hnacku, dobre prospieva, neplace, nema ekzemy ani ine problemy.

zuzitko74
29. júl 2013

@nutrilon_lucia Najdôležitejšie je, aby ho dieťatko dobre znášalo. Dôležitá je dostupnosť v bežných obchodoch, alebo lekárňach, dôležitá je cena. Zloženie je pri jednotlivých druhoch viac, menej rovnaké. Najstarší bol na nutrilone, nebol žiadny problém. Stredná papala bebu, tiež žiadny problém. Najmladšia bola dojčená do 15 mesiacov, po odstavení sme prešli na sunar. Mne osobne najviac vyhovuje ten sunar.

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

Miel mamicky, dakujeme za vase nazory aj osobne skusenosti, su pre nas velmi dolezite.

bibistec
29. júl 2013

podla mna kazdemu dietatku sadne ina znacka. Preto je aj dobre ze su rozne a ze aj ta ista znacka ma viac druhov napr. HA, bez laktozy , proti grckaniu a pod. Moja dcerka pije nutrilon HA ma uz 3a pol roka, nie je alergicka na nic napriek tomu ma alergicke reakcie a atopicky ekzem a zapchu akonahle zje alebo vypije nieco mliecne okrem toho HA nutrilonu. Vraj niektore deti takto reaguju na ,,mlieko,, akurat ze to uz nie je mlieko ale chemikalia co sa predava, namiesto toho aby skyslo zhnije. Takze kym sa jej to nezlepsi vyjovuje nutrilon a nemame problem.Ma tam vsetky ziviny co potrebuje tak to neriesim.

nutrilon_lucia
autor
29. júl 2013

Mile mamicky, dakujeme vsetkym za vase nazory a postrehy a pre dnes sa s vami lucim. Prajem krasny zvysok dna 🙂

samila1
29. júl 2013

Ja by som ocenila, keby Nutrilon zacal vyrabat aj mliecko ovsene. Skusali sme aj sojove, bolo ok.

lin123
29. júl 2013

Mlieko AR super! vyriešil nás problém s refluxom a tým pádom aj s nepriberaním. Po pol roku sme na obyčajnom nutrilone, nemáme žiadne problémy, malý pije o 106, spokojný. 🙂

martinkaxp
29. júl 2013

ked som mala laktacnu krizu a bolo treba dokrmit, manzel odbehol do lekarne a popytal si najkvalitnejsie mliecko pre moju dcerku a v lekarni mu dali prave Nutrilon 🙂 necitala som moc zlozenie, lebo to bola iba vdaka Bohu docastna zalezitost, ale stale mam v zalohe jedno male balenie Nutrilonu, keby nahodou bolo treba 🙂

sladkasue
30. júl 2013

Som velmi poburena, co sa tu uz deje!!!

http://www.mamila.sk/o-mamile/medzinarodny-mark...
http://www.provita.sk/site/node/15
- len vynatok: Výrobcovia alebo distribútori nesmú propagovať výrobky, ktoré sú predmetom Kódexu. Marketingoví pracovníci nesmú vyhľadávať kontakt s tehotnými ženami alebo matkami malých detí. Neprípustné sú aj ostatné formy marketingu podporujúce predaj náhrad materského mlieka a iných výrobkov, ktoré sú predmetom Kódexu – t.j. reklamné zásielky, letáčiky, brožúrky, plagáty, vzorky výrobkov, darčeky, premietanie videonahrávok, prednášky, rozdávanie kupónov na zlacnený nákup a pod.

googlinqa
30. júl 2013

@sladkasue v kufriku som mala cumlik

nutrilon_lucia
autor
30. júl 2013

@sladkasue Dobry den. Spoločnosť Nutricia sa zaviazala ako zodpovedný výrobca dojčenskej a detskej výživy dodržiavať WHO kódex o náhradách materského mlieka a snaží sa šíriť povedomie o ňom i v rámci svojich odberateľov . Ale je nutné rozlišovať plnohodnotnú tzv. kompletnú náhradu materského mlieka, čo je počiatočná výživa, označovaná číslom 1 (od narodenia) a doplnkovú stravu, vrátane tzv. pokračovacích a batoliacich mliek, ktoré už nie sú kompletnou výživou a podávajú sa deťom už v rámci zmiešanej stravy, od 6. mesiaca, keď sa dieťatku začnú podávať príkrmy, samozrejme po rozhodnutí pediatra. Na tieto výrobky sa WHO kód nevzťahuje a určite sa zhodneme na tom, že je lepšie dieťaťu podávať náhradnú pokračovaciu formulu, než kravské mlieko. Reklamu ani špeciálne akcie na počiatočnú výživu pre deti od narodenia naša spoločnosť nerobí a striktne sa drží v tomto prípade legislatívnych nariadení i WHO kódexu.

ika84
31. júl 2013

suhlasim so sladkasue...nehorazne..

ika84
31. júl 2013

Osobne predstavenie pani nutrilon_lucia. Dovolim si zvyraznit slova, ktore su protistojne k odpovedi pre sladkasue
Ahojte mamičky a BUDUCE MAMIČKY! Volám sa Lucia a ako nutričný expert Nutrilonu radím rodičom prostredníctvom infolinky v otázkach výživy ich detičiek. Moje 10-ročné skúsenosti v detskej alergiologickej a gastroenterologickej ambulancii mi potvrdili, aká je správna strava pre deti dôležitá a mám radosť, že sa s vami o moje skúsenosti môžem podeliť. Teším sa na všetky mamičky a BUDUCE MAMIČKY na Modrom koníkovi!

umele mlieko som sice nikdy nevyuzila, mam to stastie ze svoje dieta mozem kojit ale ako mi je známe tak dieta od narodenia, teda dieta buducej mamicky zacina s pociatocnou vyzivou, oznacovanou číslom 1 (od narodenia)
Opravte ak sa mylim ale cosi tu smrdí, že?

@nutrilon_lucia

baklik
31. júl 2013

@ika84 nemam dovod sa specialne zastavat, ale je samozrejme, ze kedze na tomto fore sa nachadzaju nielen mamicky, ale aj buduce mamicky, tak pozdravi a teda v uvode oslovi vsetky. a nazdavam sa, ze masaz o dojceni je taka masivna, ze ju ziadna kampan o UM nepredci, ale zas na druhej strane je dobre vediet, ze ked dojcenie nejde a zlyhaju vsetky snahy, je tu moznost, aj ked financne velmi narocna, ako dietatu poskytnut aspon aku-taku nahradu.

neviem, ako by si sa ty citila, keby si urobila pre dojcenie vsetko, co by bolo v tvojich silach a napriek tomu, by si neuspela a nemala kojencovi co dat, kedze banky s materskym mliekom alebo dojky v dnesnej dobe uz nefunguju...

danjelca
31. júl 2013

to že ho nemusím dávať 🙂 🙂 🙂

ika84
31. júl 2013

@baklik dakujem za reakciu, ale nebudem odpovedat ziadnej mamicke ci koji, nekoji...riesim vyslovene reklamu na Modrom konikovi -nic viac

nutrilon_lucia
autor
1. aug 2013

@ika84 Pekny den. V predstaveni mojej osoby nie je ziadna propgacia pociatocneho mlieka. Informacia, ze samozu mamicky a buduce mamickiy poradit, je mienena vo vseobecnosti. Ak maju otazku k starostlivosti, zavadzaniu prikrmov,alebo uz mamicky, ktore nemaju to stastie ako vy a nemozu dojcit a chcu sa spytat na nieco o mlieku. Podla zakona a kodexu, ktory sa tu tak vela spomina, ani nemozem ci uz ja , alebo iny poradca odporucit mlieko, musim matku odkazat na pediatra. Cize pociatocne mlieko sa naozaj v mojom poradenstve nevyskytne. Alebo ste v mojej odpovedi nasla konkretnu radu s odporucanim na pociatocne mlieko ?

nutrilon_lucia
autor
1. aug 2013

@samila1 Dakujem za podnet. 🙂

ika84
1. aug 2013

@nutrilon_lucia Pekny den aj Vam. Viete, akokolvek dobre to moze byt mienene, akokolvek velmi by ste chceli pomahat mamickam vzdy je to len reklama. Pretoze:
1. ak by ste chceli len nezistne pomahat, vytvorili by ste si diskusiu kde by ste srsali radami a nevytvorili by ste mesiac s nutrilonom
2. Odvsadial zo stranky by na nas nezmurkali krabice nutrilonu
3. Akokolvek sa snazite obist podmienky kodexu, kazdy normalny clovek co cita aj medzi riadkami chape ze je to REKLAMA

Ano ak by som nedojcila samozrejme by som po umelom mlieku siahla ale to nie je to co tu chcem rozoberat. Ani nehcem tvrdit ze mama co nekoji je horsia, pretoze to nie je pravda. Ale nalejme si cisteho vina, ako velmi si myslite ze konate nezistne? V prvom rade ale pochybil modry konik, toto nemal povolit.

A este k tomu ze musite matku odkazat na pediatra... 😀 jasnééééé ved mam od neho uz plnu igelitku letakov, mimo tie co mi pridu do schranky.

A v poslednom rade chcem napisat ze to nie je utok na Vasu konkretnu osobu, chapem ze mozno to az tak zle nemyslite, ide mi skor o princip 😉

vvrka
1. aug 2013

Suhlasim s @ika84 a nepaci sa mi, ze Modry konik propaguje umele mlieka. Snazia sa najst si len klucky, aby obisli kodex, ked nespominaju pociatocne mlieka. Ako keby uz tej reklamy nebolo vsade dost - v ordinaciach detskych lekarov su vsetky steny olepene plagatmi Nutrilonu, Beby a spol., v telke chodia kazdu chvilu reklamy atd., su toho plne casopisy - sorry, @baklik, ale co tvrdis ty, je uplna blbost - ako by mohlo mat dojcenie vacsiu kampan nez UM? Kde zijes? Videla si niekedy v tv alebo v casaku kampan na dojcenie??

Dojcenie je norma, to je to, co je normalne. Ano, su zeny, ktore fyziologicky nemozu dojcit, ale tych su 4 percenta! Ostatne je zanedbanie starostlivosti - v porodnici, ked ma personal pomoct mamicke rozbehnut dojcenie, namiesto toho pichnu novorodencovi flasu s umelym mliekom, alebo dietatko mame dlho neprinesu, a dojcenie je skomplikovane. Pokial nedostane kvalifikovanu pomoc (od laktacnej poradkyne), tak ozaj neostava nic ine, len skoncit na UM.
Druh pripad je, ked matka nema ponatie, ake je vlastne dojcenie dolezite, a neda si namahu, aby si o tom aspon nieco precitala. Bud dojcit ani nema zaujem, alebo sa na to pri prvom probleme hned vykasle, ved umele mlieko to isti.

Chce to viac snahy, viac informacii - aj ja som mala velke problemy s dojcenim, ale nechcela som dopustit, aby bol moj syn ochudobneny o vsetky vyhody dojcenia, tak som zatla zuby a zvladla som to, dojcim ho doteraz. Treba len vyhladat pomoc (na www.mamila.sk), ked je treba, a nespoliehat sa na skvele tipy v style zaprazene polievky a dojcenie raz za tri hodiny.

nutrilon_lucia
autor
1. aug 2013

@ika84 Nechcem sa s vami hadat, ze to nie je reklama. Buduci mesiac pride iny vyrobca a mamicky sa budu pustat do neho 😀 ja to beriem, je to priestor na vyjadrenie vlastneho nazoru, ale urcite nesuhlasim s nazorom, ze chceme nieco vnucovat. To potom pri reklamach robia naozaj vsetky firmy. Mobilny operatori maju vianocnu reklamu do maja a aj mne to prekaza, urcite aj väcsine z vas. Vzdy som dojcenie uznavala a povazovala som ho za jedinecne , ale opakujem nie kazda ma to stastie a ako piste mnohe z vas, chce to len chciet, nie vzdy to staci.

ika84
1. aug 2013

@nutrilon_lucia ani ja sa netuzim hadat, chcela som len vyjadrit svoj nazor

ika84
1. aug 2013

@vvrka dakujem za podporu. Ak by som zhrnula moje problemy so zaciatkami dojcenia, s obrovskymi chybami pomahajucich sestier v porodnici, so slzami a obrovskou bolestou a vsetkym cim som si presla uz by sme asi o stasti nehovorili. ...ale to je vseobecna predstava: porodim, mlieko tecie vlastne samo, dieta pije..mam predsa stastie nie? 😀 ach jaj