Prvý príkrm - mliečna kašička?

charlotte345
4. jan 2019

Dobrý deň mám synčeka 4 mesačného chcela som sa spýtať od narodenia sme na UM dnes mi doktorka nakazala že môžme začať s prikrmom na začiatok mrkvu ale moj malý ma dosť silný reflux ma problém aj s antirefluxnym mliekom hneď po ňom ma silné hnačky a nepapa vôbec môžem v tom prípade mu zaviesť tie mliečne kasicky??? Máte stym niektorá skúsenosť fakt sa trocha bojím aby som malému neublížil.
Ďakuje.

ukulela
4. jan 2019

@charlotte345 sestrin mal reflux a zacinali klasicky zeleninovymi prikrmami. ja osone tym mliecnym kasiam neholdujem, prvy ich nejedol (resp. minuli sme len par baleni, co sme vyhrali 🙂 ... prve prikrmy su aj tak len o skusani chuti a zjedeni/olizani par lyziciek, tak skus tu mrku a uvidis reakciu. prve dni to bude ozaj len jedna, dve, postupne par lyziciek. a skus zohnat mrkvu v bio kvalite.

zuzipolo
4. jan 2019

@charlotte345 ahoj,s kašami by som ozaj nezačínala,ale presne ako píše vyššie
@ukulela tak na začiatok bio mrkvičku,pár kvapiek šťavy a uvidíš,moja mala prvé 3-4 dni len šťavu a to 2-3 lyžičky,chutilo jej a potom roztlačenu uvarenú mrkvičku zase po lyžičkách 🙂

veronikazoja
4. jan 2019

určite nezačínaj kašami, aj mliečne aj nemliečne kaše sú sladké
prvé príkrmy sa začínajú len čisto zeleninou, buď varenou alebo parenou, môžeš dávať mrkvu, zemiak, kaleráb, karfiol, batat, tekvicu, brokolicu, hrášok ... jeden druh zeleninky a dávaš tri dni po sebe kvôli prípadnej reakcii
prvé sa začína nahrádzať obedné mliečko, čiže najskôr ponúkneš uvarenú zeleninku a potom dokŕmiš mliečkom, čo sa týka množstva, ktoré bábätko spapá, tak sa nemusíš báť, lebo u väčšiny bábätiek je to skôr ochutnávanie a zoznamovanie sa s niečim novým a nezjedia viac ako 1 či 2 malé lyžičky, ale môže sa stať že budeš mať pravý opak a bude z neho papkáč, no aj tak by som určite nenechala spapať všetko, nie že by som nechcela či nedopriala ale treba si aj uvedomiť, že tak ako si zvyká na novú chuť, zvyká sa aj jeho organizmus jeho trávenie na niečo nové, takže treba postupne a s mierou, ak budeš chcieť kľuďnei mi napíš správu a rada pomôžem

malinajahoda
4. jan 2019

@charlotte345 našej malej zistili reflux v 5 týždni.
Nezacinaj kasami. Tie sa dávajú až ako 3 príkrm. Začni zeleninou prvý mesiac.

charlotte345
autor
5. jan 2019

@ukulela ďakujem za odpoveď no neviem tiež mám taky odstup k tym kašičkam aj koly tomu ze sme mali problem uz len pri zahustenom mlieku AR tak preto jasné mrkvu mame bio

charlotte345
autor
5. jan 2019

@veronikazoja ďakujem za odpoveď. Už sme včera skúsili mrkvu ale veľmi mu to nechutilo nespapal ani jednu len pooblizoval ale tak časom sa to dúfam rozbehne. Takže teraz by som.mala dávať mrkvu aspoň 3 dni ? A potom skúsiť zemiak daj a kedy je vhodné tak kombinovať zeleninu??

charlotte345
autor
5. jan 2019

@zuzipolo No skúsime aj stavu ďakujem

zuzipolo
5. jan 2019

@charlotte345 nastrúhaj kúsok mrkvičky,vytlačiť šťavičku a to mu daj 🙂 nečakaj,že hneď začne papať,niektoré deti tomu musia prísť na chuť,to len moja malá zje všetko čo nezje ju :D

charlotte345
autor
5. jan 2019

@zuzipolo No ja by som sa stym príkrmom ani neponáhľala ale na odporúčanie lekárky malý mi nechce veľmi papať mlieko a už meniť ho nechcem lebo sme poskusali už všetko môžne a on mal problém skoro s každým keď nie hnačky tak zas zápcha a AR mlieko to nám vôbec nerobilo dobre aj keď ma silný reflux hneď sme ostali v nemocnici len to že na váhe dáko stojíme tak že mám začať ale mám pred tým rešpekt no prvé bábo sama neviem čo chcem pre neho len to najlepšie ja už by som bola najradsej keby že mi papa všetko 😁 ale nato si počkáme skúsim tu šťavu ja som včera skúsila mu mrkvu naparit a pomixovat ale to nám veľmi nechcel tak som skúsila neskôr tu výživu HiPP prvá mrkva a to by papal viac mu to chutilo ale zas podľa mňa je zdravšie čerstvá bio mrkva ako takéto výživy tak sa snažím skôr uprednostniť toto.

charlotte345
autor
5. jan 2019

@malinajahoda nám zistili reflux v treťom mesiaci ale to je strašne ja mám fakt pocit že vypije 180 ml mlieka a stoho 140 ml vyvracia.

zuzipolo
5. jan 2019

@charlotte345 no najprv musí bábätko zistiť čo "robiť" s tuhou stravou,musí to pomrviť v ústach a spoznať chuť 🙂 inak tie HiPP výživy kupujem aj ja malej,ovocné,keď chcem aby mala aj niečo iné okrem hrušky,jablká a banánu (supermarketove ovocie jej nedám) a tieto výživy sú najkvalitnejšie 🙂 on ti časom zje toho veľa,netlač na neho,ale každý deň mu ponúkni,o tom to je na začiatku 🙂

malinajahoda
5. jan 2019

@charlotte345 my sme mali peklo s Nutrilonom ar. Vymenili sme za Bebu AR a bolo to oveľa lepšie. Aj u nás od narodenia to bol boj s mliekom. Ja som viac vyliala do umyvadla ako mi dcérka vypila.

malinajahoda
6. jan 2019

@charlotte345 inak k tým prikrmom. Mne dcérka nezjedla prvé 2 týždne ani 1 lyžičku. Všetko mi vypluvala. Nevedela prehltat. Až po 2 mesiacoch zjedla plnú dávku. Dovtedy som ju ešte dokrmovala mliekom.

anjelik1678
26. jan 2019
Používateľ anjelik1678 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anjelik1678.

Ahojte baby, ja mam tiez 5 mesacneho, no orzmyslam tiez zacat davat kasicky, pretoze mi vecer tazko zaspava a v noci aj horsie spi. Mozno aj z hladu? Neviem.

jana_moro
29. jan 2019
Používateľ jana_moro je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jana_moro.

Určite skús, nič za to nedáš- je aj od sunaru priamo kaša "na dobrú noc" od 4. mesiaca. Malo by to byť v tomto veku v poriadku 🙂

anjelik1678
31. jan 2019
Používateľ anjelik1678 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anjelik1678.

Dakujem, to znie dobre, urcite sa na nu pozriem. Tiez si mylsim ze by to mohlo snad zabrat.