Liečiť kašeľ domácou metódou, alebo ísť k lekárke?

janka.janegova
7. nov 2011

Malý kašle už 3 deň tak hnusno, dráždivo, sucho. Mám vyvetrané ale je to skôr prieduškový kašeľ, mám hneď ísť s ním k lekárke alebo skúsiť radšej nejaký domáci recept???
Poznáte nejaký okrem cibule s cukrom?
Janka

akika722
7. nov 2011

bronchipret-/dufam že som to spravne napisala 😅 / su to prírodné kvapky 😉
+šipkovy čajik,ma v sebe viac vit.C ako citron.
alebo mám napísať Mucosolvan Junior??? 😕 kedže je to zoradene v tej kategorii? 😕 😀
no neviem,nam tie kvapky v konbinácii s čajíkom pomohli 😉

ninka1234
7. nov 2011

ja som pri kašli vyskúšala tento recept a môžem len odporúčať, kašeľ nás opustil šibnutím čarovného prútika 😉

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=26672

varticek
7. nov 2011

Ten recept, čo dala ninka1234 je super, ale je to na podporu vykašliavania, keď sú hlieny. Pri suchom kašli je snaha kašeľ zastaviť a nie podporiť.

vejinka
7. nov 2011

ja uprednostnujem lyzicku medu tri krat denne a vecer do mlieka s troskou masla. kasel ustupi po dvoch dni 😉 samozrejme okrem toho vitamin c 500mg. mam doma aj homeo stodal aj ten davam ..ale podla mna v stodale je med a cukor a ked je to mozne davam prave med..stodal ide do penazi 😅

dakra
7. nov 2011

no ja osobne idem radšej k lekárke a nešpekulujem 😉

mucosolvan_junior
8. nov 2011

@janka.janegova dobry den, poznam vela receptov, ale ked uz 3 dni kasle, treba s nim ist k lekarovi. drzim paste 🙂

vefi89
8. nov 2011

@janka.janegova ja v mikrovlnke roztopím bravčovú masť, vylejem na plienku a na noc dám na priedušky, pľúca... ak to má zachladnuté, príp. zahlienené, spustí to aj bez liekov

adrianas
8. nov 2011

Moje dve kocky soplili a kaslali 2 tyzdne. Dostali sme sa z toho takto: 3x denne echinacea kvapky, 3x denne cibula s medom, 1x denne chlebik s roztlacenym cesnakom, 4x denne prvosienkovy caj s medom, 1x denne teply zabal na hrudnik z kacacej masti, vela cerstveho ovocia, citron vymiesany s cukrom, cerstva stava z pomaranca, vela tekutin, morska sol do nosa. Uz su obe fit. Klop, klop. A to kaslali naozaj hrozne. Ja idem k lekarke iba ak maju deti teplotu viac ako 3 dni alebo ak kaslu 3 tyzdne. Inak liecim prirodne sama. Dr. nam pri kazdej navsteve predpise atb., ktorym sa ja snazim vyhnut, pokial sa da.

vefi89
8. nov 2011

@adrianas páči sa mi tvoj prístup 🙂 aké staré sú dievčatá?

adrianas
8. nov 2011

2,5 a 5 rokov

janka.janegova
autor
9. nov 2011

@adrianas ja tiež nerada chodím k doktorke, naša doktorka má veľa detičiek na starosti a mám pocit že to už nestíha a vždy je malý chorý o 3 týždne dlhšie ako keby som tam radšej nešla, kúpila som mu sinecod sirup a dávam mu cibuľový sirup a sople má už lepšie.

mucosolvan_junior
9. nov 2011

@janka.janegova Z domacich receptov mam osvedceny tento z Horehronia: 1lyzicka pamajoranu obycajny(dobromysel obecna) , 3dcl vody prevarime, scedime. Do vlazneho napoja pridame 2lyzicku medu - najlepsie tmavy lesny.

pink_lady
9. nov 2011

@mucosolvan_junior pani doktorka, prosim Vas, co odporucate, ked dietatku "pískaju" poriedusky? da sa nejako predist rozvinutiu astmy? (ja mam astmu takze riziko vzniku u dietata asi je; maly ma dva roky..)

sjuzocka
9. nov 2011

@pink_lady no, zrovna dnes ako sa nam pridruzil piskot na prieduskach som zanechala babske recepty a vzala ho k dr. a vysledok je taky, ze uz je s tatinom hospitalizovany v nemocnici... a inhalacie ventolinu... s prieduskami nie je sranda :( inak manzel tiez ma astmu, ale u maleho sa zatial nepotvrdila ani astma ani alergia a to bojujeme so zapalmi priedusiek kazdy rok :(

pink_lady
9. nov 2011

@sjuzocka jasne, s piskotom uz vzdy frcime kdr, a vacsinou ma ATB, spiropent, a pod. ale uz je to nejako prilis casto u nas 😔 ☹

reenattka
24. nov 2011

ja by som na tvojom mieste tiez uz radsej zasla za doktorom, pokial sa stav malinkeho nezlepsuje. Ale domaci recept, ktory pouzivam pri mojich je hlavne vela vitaminov, medik do cajiku a vela vela citronu. Skusala som aj prirodne kvapky hedelix na kaslik zabrali. Ak je vsak maly v skolke uz, treba mu pomoct budovat postupne imunitu, aby nechorlavel.

luciferkax
24. nov 2011

Domáce recepty sa snažím aplikovať hned, ako zbadám,ž e na drobcov niečo lezie...čiže hned ako začne kašlať, tak riešim, prírodne... ak kašel neprechádza, resp. zhoršuje sa, zdá sa mmi , že zle dýcha, letíme k doktorke... môj syn má totižto BPD (choroba pľúc nedonosených detičiek)a choroby mávajú často rýchly spád. Navyše, málokedy mu vyskočí teplota, dokonca aj silný zápal priedušiek (2 ôtýždne vnemocnici, inhalácia ventolínu, adrenalínu) prešiel úúúúúplne bez teplôt...

xlucia
24. nov 2011

@pink_lady ked piskaju priedusky, uz sa ti neda odporucat nic ine len ventolin na ich roztiahnutie. a to ti da jedine dr. takze nevahaj

sasanka1
24. nov 2011

Ahojte, dnes mi prisiel takyto mail, neviem ci to funguje, ale ak by to chcel nieto vyskusat: medicína na kašel

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

je k odhlenění, namísto mukosolvanů atd. Sama zaručuji, že je to opravdu zázrak!!! Mám 3 děti a vařím při každé větší rýme. 1 sáček tymiánu(8-9gramů). 200gr cukru. 250ml vody

POSTUP PŘÍPRAVY

vodu s cukrem vaříme na mírném ohni 20 minut, poté sundáme z ohně.
Musíme přidat celý sáček tymiánu ( jeden, kupovaný tymián) a nechat louhovat do vychladnutí. Scedit, a užívat po lžičkách třeba 5 krát denně.
Nenamáčet do lektvaru olíznutou lžičku!!!! Dávám medicínu do skleněné lahvičky.
Vydrží dlouho.Skladuji při pokojové teplotě i 2 měsíce.Vlastě nevím jak dlouho , ale nikdy se mi nezkazila.
a dětem moooc chutná

sasanka1
24. nov 2011

a uz to tu niekto dal, nevsimla som si 🙂

modra1
24. nov 2011

@sasanka1 pánečku, 200g cukru na 2 a pol deci vody 😲. Toľko cukru nedávam ani do bábovky.

sasanka1
24. nov 2011

@modra1 aj mne sa to zda vela :D

halime
25. nov 2011

@ninka1234 a mozno to podat sedem mesacnemu drobcovi ??????

ninka1234
26. nov 2011

@halime myslím že ano 😉

ninka1234
26. nov 2011

@modra1 môžeš dať aj menej cukru, tolko je v originál recepte ja som dala trošku menej aby to nebolo až také sladké 😉

modra1
26. nov 2011

@ninka1234 iba som čudovala, skúšať to určite nebudem. Máme osvedčený recept na kašeľ 😉 a aj dúškový čajík je fajn, ale určite nesladený, tak sme naučili aj deti, takže by sladený nápoj ani nevypili.

mucosolvan_junior
30. nov 2011

@pink_lady Mamička, ak sama máte astmu nepodceňujte pískanie na hrudniku, treba dieťa popočuvať . Domáce lieky môžete pridať vždy.

lubo333
31. dec 2012

už 4. deň ma trápi silný kašeľ a priedušky.čo mi poradíte aby som sa toho konečne zbavil🙂

marcuso
19. jan 2013

ahojte,
ja uz som s detmi hadam 1,5 roka nebol u doktorky. Davam im Kolostrum (f.Barnys) ked vidim ze na nich nieco lezie preventivne, ked su chori tak sa davka zvysuje a na kasel mam vyskusany Tannem sirup od f. Just, v lekarni sa neda kupit. Je to zo smrekovych vyhonkov, viem ze to aj nase babky robili na kasel ako ucinny liek. Su to drahe lieky ale z mojich skusenosti mozem povedat ze fantasticky ucinkuju. Maly bol akurat chory,zacal som mu davat kolostrum ked uz bolo trosku neskoro, mal teploty aj kaslal a za 5 dni bol z toho fit. Starsi to chytil tiez od neho, zatial treti den uz sa to zlepsuje.Mozno stihneme v pondelok skolku 🙂. Super je ze su to prirodne veci a vyrazne podporuju imunitny system. Zatial nedam na ne dopustit. Ked som to este nepoznal tak hodne pomahal aj ventolin v spreji cez taku trubicu sa to vdychovalo priamo do pluc.