icon

Ako dlho nosíte oblečenie?

15. apr 2025

Ako dlho nosíte jedno tričko a nohavice? Iba jeden deň a hodíte do koša alebo aj viac dni ? Na koľko stupňov periete tričká a nohavice? Periete spolu so spodnými pradlami a alebo všetko zvlášť a vkuse ide práčka?

lanka999
16. apr 2025

existuju maniaci ktori peru nohavice rifle pomaly kazdy den, nechapem naco, sak nohavice periem len ak su zaspinene od blata, ak som niekde na turistike alebo ma spada saharsky dazd alebo sa zaspinim pri jedeni 🙂 Tricka spodne pradlo ponozky periem casto, hygiena predsa musi byt. Oblecko triedim podla farieb. Postelnu bielizen utierky uteraky periem samostatne na 60tke samozrejme na dlhsi program. Caste pranie nici oblecenie, noa s vodou treba posetrit, vybavene 🙂

autor
16. apr 2025

@lanka999 ďakujem suhlasím

lanka999
16. apr 2025

jasneze, zdravy rozum zatial mame 🙂

alchemilkazltozelena
16. apr 2025

Ja menim tričko kazde dva dni, spodne prádlo a ponožky každý deň

mtnns
Autor odpoveď zmazal
sowhat
16. apr 2025

@april171 suhlasim s tebou 🙂 niektori by sa najradsej v dezinfekcii aj vykupali a potom sa cudujeme, ze deti maju alergie uz pomaly aj na vzduch

morusha
16. apr 2025

@mamamasama A ani návštevu samozrejme neposadíš na gauč lebo predtým ktovie kde sedeli?🙈

glade22
16. apr 2025

Nohavice nosím celý týždeň, tričko podľa stavu, ale keďže sa v práci prezliekam do uniformy, tak 2-3 dni v pohode zvládne. Doma mám tiež iné veci. Deti podľa stavu, škôlkari každý deň nové, ale sú v tom aj doma. Školáci 2-3 dni a doma sa prezliekaju. Samozrejme ak sa zašpinia, viac spotia a neviem čo ešte vymeníme. Nesprchujem deti každý deň.
Periem všetko na 60-ke, ak mám dosť, tak spodné prádlo periem s uterákmi, ale ak nie, tak kľudne všetko spolu s iným oblečením, dávam do prania Sanytol na dezinfekciu. Utierky na riad periem vždy samostatne.

lalu_sk111
16. apr 2025

@nika23t ja mám takú otázku. K čomu tá posledná poznámka? Vy neviete, kto je na druhej strane a prečo sa pýta. Takéto reči dokážu človeka zaraziť, nabudúce sa neopýta a bude tápať. Matky by mali vyžarovať niečo iné ako toto. Bez ohľadu, čo si myslíš

trisha_r
16. apr 2025

Asi podľa toho či je špinavé , ak nie, vezmem aj viac krát. Potom periem na 40 stupňov .

vler
16. apr 2025

Rifle rozhodne viackrat. Tricko v zime ked sa nepotim aj niekolkokrat, v lete mozno len raz, ale zalezi. Periem vsetko spolu v studenej vode; nikdy mi nic nie je; ale to pripisujem aj zdravemu ziv stylu a cielovo budovanej imunite

nika23t
16. apr 2025

@lalu_sk111 to vážne táto otázka? Odpovedala som snáď aj k veci, pričom Tvoj komentár je k ničomu. Autorka sa pýtala na pranie oblečenia, na to som tiež odpovedala, tak nerob drámu. A keď to raz moja 11 ročná vie, tak to vie. A tiež nevies, ako vnímam Tvoj komentár ja, a mozno ma zarazil. Takže kľud.

maxiva
16. apr 2025

😂😂😂😂😂

maya_hi
16. apr 2025

Mám krátky program 15 min na prepratie a prať môžem aj na 20°C. A využívam to. Spodné prádlo zvlášť a na 90tke

autor
17. apr 2025

@nika23t prečo si myslíš o sebe, že ako to robíš ty tak je dobre? ;)

hefo
17. apr 2025

Problémy prvého sveta. 😝 ale odpovede:

- Kým sa nezdajú špinavé (ja sa dosť potím, tak tričko mimo zimy beztak po jednom dni).
- Aj viac dní.
- 40 °C
- Spolu so spodným prádlom, ale oddelene podľa farieb (biele, čierne-tmavé, ružové-červené, ostatné). Uteráky samostatne na 60 °C a malého veci (vr. plachiet a pod.) zatiaľ tiež samostatne na 40 °C (všetky farby spolu).

nika23t
17. apr 2025

Nemyslím, ja som len písala, ako robím ja, nie, že je to najlepšia cesta. Ja rozumiem, že iní to môžu mať s nosením a praním inak. A čo sa prania týka, tak tam sme asi viacmenej jednotné, riadime sa odporúčaním výrobcu, alebo čo je na štítku. Nie všetky, nie vždy, ale väčšina z nás 😊

pupava36
17. apr 2025

Perem vsetko spolu na 40° nohavice dokial niesu viditelne spinave alebo nesmrdia nosim aj dlhsie, tricko pokial neni smradlave zapotene nosim aj 3 dni. Postelne pradlo a uteraky na 90° periem ale niekedy aj na 60° iba.

katrin21
17. apr 2025

@mamamasama nedavno bolo video,kde vysvwtlovali , ze nohavice a pod.nie su na 1 nosenie a caste pranie im skodi. Najviac rifliam.

Tricka,ak nie su upotene, kludne aj 2x, kto sa poti vela,jasne ze do prania. . Jednoducho podla potreby. Kazdy den treba menit spodne pradlo a ponozky. Casto by sa malo prat aj pyzamo.

Ja periem vsetko nq 40, uteraky a postelne pradli niekedy na 60.

katrin21
17. apr 2025

@vevebono pracka denne, to nechapem..co by som prala?
@guiseppinka deti treba naucit, ze oblecenie sa nwhadze hned do kosa. Treba jo ovonat, ak nema ani flaky,ani nesmrdi, naco? Aj penazenka sa potesi, aj pradlo sa neznici tak rychlo. A o priride ani nehovorim.

guiseppinka
17. apr 2025

@katrin21 ano ano, ves kazdy vecer im to vravim...

podmostom
18. apr 2025

Ja nohavice nosím x-krát. Normálne po použití poskladam do skrine medzí iné nohavice. Chodím v tom aj na návštevy. Na návštevách si v tých nohaviciach hocikde sadnem, na stoličky, kreslá, gauč.. Tie isté nevyprate nohavice si dám aj na viaceré návštevy. S baktériami problém nemám. Veď aj v tele ich máme milióny a niektoré nosím so sebou aj na tele, aj na oblečení, cítim sa s nimi fajn.Zo žiadnej návštevy ma ešte nevyhodili z hygienických dôvodov. Možno keby vedeli čo som zač alebo chodili okolo mňa s mikroskopom.. Vlastne aj preto som tu anonymne. Že si dám gate viackrát na seba, idem v tom na návštevu a nik to nespozná..

danette
23. apr 2025
@podmostom

Ja nohavice nosím x-krát. Normálne po použití poskladam do skrine medzí iné nohavice. Chodím v tom aj na návštevy. Na návštevách si v tých nohaviciach hocikde sadnem, na stoličky, kreslá, gauč.. Tie isté nevyprate nohavice si dám aj na viaceré návštevy. S baktériami problém nemám. Veď aj v tele ich máme milióny a niektoré nosím so sebou aj na tele, aj na oblečení, cítim sa s nimi fajn.Zo žiadnej návštevy ma ešte nevyhodili z hygienických dôvodov. Možno keby vedeli čo som zač alebo chodili okolo mňa s mikroskopom.. Vlastne aj preto som tu anonymne. Že si dám gate viackrát na seba, idem v tom na návštevu a nik to nespozná..

@podmostom myslím že keby všetky tie ženy mali prať ručne ako sa pralo kedysi tak by im raz dva všetky tie baktérie prestali vadiť 😀 hmmm keď si to tak prepočítam že ak je trebárs 5 členná rodinka a každý má 1 nohavice na 1 deň tak za týždeň by prali 35 nohavíc. To už je slušný výkon.... A kde sú ešte tričká, svetre, mikiny, košele, spodné prádlo, posteľné prádlo atď....

sulavikova
23. apr 2025

Nosím len šaty. Kombinujem s bodíčkami, blúzkami. Tie periem stále, šaty steamujem.

morusha
23. apr 2025
@danette

@podmostom myslím že keby všetky tie ženy mali prať ručne ako sa pralo kedysi tak by im raz dva všetky tie baktérie prestali vadiť 😀 hmmm keď si to tak prepočítam že ak je trebárs 5 členná rodinka a každý má 1 nohavice na 1 deň tak za týždeň by prali 35 nohavíc. To už je slušný výkon.... A kde sú ešte tričká, svetre, mikiny, košele, spodné prádlo, posteľné prádlo atď....

@danette Presne tak, už vidím muža, ako by sa zatváril, keby mu gate po jednom raze, čo ich mal na sebe šmarím do práčky. Asi by ma niekde poslal😁

danette
24. apr 2025
@morusha

@danette Presne tak, už vidím muža, ako by sa zatváril, keby mu gate po jednom raze, čo ich mal na sebe šmarím do práčky. Asi by ma niekde poslal😁

@morusha ja mám pocit, že niektoré ženy sa tak len prezentujú a pravda je niekde úplne inde....

koliesko642
24. apr 2025
@mamamasama

Všetko okrem búnd a čiapok nosím len raz.

@mamamasama aj svetre, nohavice, saka, mikiny, teplaky??

jablkovastrudla
24. apr 2025
@katrin21

@mamamasama nedavno bolo video,kde vysvwtlovali , ze nohavice a pod.nie su na 1 nosenie a caste pranie im skodi. Najviac rifliam.

Tricka,ak nie su upotene, kludne aj 2x, kto sa poti vela,jasne ze do prania. . Jednoducho podla potreby. Kazdy den treba menit spodne pradlo a ponozky. Casto by sa malo prat aj pyzamo.

Ja periem vsetko nq 40, uteraky a postelne pradli niekedy na 60.

@katrin21 dakujem ze toto pises lebo som sa citila ako taka spindura.tiez si tricko obleciem aj 2 dni po sebe, ved sa vecer stale osprchujem. Nastastie sa nepotim skoro vobec ( nefunkcna stitna zlaza) a staci mi deodorant, aj to iba zo zvyku.

autor
24. apr 2025
@katrin21

@vevebono pracka denne, to nechapem..co by som prala?
@guiseppinka deti treba naucit, ze oblecenie sa nwhadze hned do kosa. Treba jo ovonat, ak nema ani flaky,ani nesmrdi, naco? Aj penazenka sa potesi, aj pradlo sa neznici tak rychlo. A o priride ani nehovorim.

@danette jasne, však pracujúci človek nemá ani čas vkuse behať s prádlom
@katrin21

princezna_bosorka
25. apr 2025

tricko a aj nohavice v zime viac krat (resp. kym sa nezapotim / neuspinim), v lete tricka a saty vacsinou len 1x, nohavice viac krat, ponozky a nohavicky len 1x vzdy. vacsinou periem vsetko spolu, separe davam merino, obcas mikiny a nohavice.