icon

Chodenie bez podprsenky

11. aug 2023

Je to podľa vás v pohode? Ja chodím bez podprdy normálne doteraz mi ani neprišlo že by na tom bolo niečo zle. Samozrejme nenosím nič biele či transparentné. Ako píšem doteraz som to neriešila ale v poslednej dobe ako na potvoru sa ma na to pýtali dvaja ľudia nezávisle od seba. Že či mi to nie je divné. Čo si o tom myslíte? Je to naozaj také príšerné faux pas alebo je to len nejaká divná bublina okolo mňa? Inak nie som nejaká divná lesana čo sa nevie obliecť primerane situácii, ale na prechádzku, do obchodu alebo tak, why not. Mám malinké prsia, podprsenky mi nerobia dobre a nemám financie na bra fitterku

autor
11. aug 2023

@bubuska ale ako sa líši slobodná bezdetná žena a vydatá mama deti? Sú situácie, kedy je vhodne obliecť sa slušne a sú situácie kedy je to jedno. Nemyslím si, že by matka mala nad týmto rozmýšľať viac ako nematka. Pre mňa nie je nosenie podprsenky nič zvláštne a pôrodom sa to asi nezmeni (pretože si dám prsia asi upraviť). Každý máme určité hranice čo sa obliekania tyka, neverím že ženskej sa po pôrode niečo v týchto hraniciach posunie.

aurora33
11. aug 2023

@victoriab tak to si mala nesprávnu podprsenku keď ta stále niečo tlačilo. Treba si vedieť vybrat

bubuska
11. aug 2023

@victoriab Iný vek, iné oblečenie. Iný status, iné oblečenie. Iná príležitosť, iné oblečenie. Nechápem čo je na tom zložité. Nie, nie je jedno čo kto kde nosí.

anonymanonym
11. aug 2023

Je to podla mna uplne v pohode. Ja sice podprsenku drvivu vacsinu casu nosievam, ale nemam problem vyjst von aj bez nej, a rovnako ma nepohorsuje ked nejaka zena podprsenku nema. Ja si taaak moc zelam, aby sa ludia naucili starat sami o seba a druhych ludi nechali zit, tak ako oni chcu, a obliekat si to, co oni chcu.

bubuska
11. aug 2023

@ autorka Áno, keď sa staneš matkou tak sa veci menia. Reprezentuješ nie len seba ale aj teraz svoju rodinu. Preto by si si mala viacej premyslieť či máš vhodné oblečenie. Mozno to teraz tak necitiš, možno časom budeš, možno budú vhodnosť tvojho oblečenia posudzovať deti ako nevhodné a to Ťa prinúti obliecť sa inak.

autor
11. aug 2023

@bubuska s týmto súhlasím, ale rozdiel medzi matkou a nematkou stále nechápem. Veď keď si niekto oblečie croptop, keď ide do školy pre dieťa je jedno, či je to oblečie bezdetná teta alebo matka. Stále to pôsobí úplne rovnako či už negatívne alebo pozitívne. A tak isto keď si matka troch detí oblečie obtiahnuté minišaty a ide sama niekde von. Je úplne jedno či niekto vie alebo nevie že je matka. Proste buď si povedia že je sexy/vulgárna alebo neriešia

nyusika
11. aug 2023

@bubuska to robíš aj ako bezdetná.

bubuska
11. aug 2023

Pozri, ak sa Ťa tento týždeň dvaja ľudia spýtali na tvoje nenosenie podprsenky tak tam problém asi bude. Jeden človek je náhoda, dvaja budú na zamyslenie. Asi to nevyzerá vhodne, nenapadne keď to nosiš.

fauko
Odpoveď bola odstránená
jovka
11. aug 2023

@moonlight1210 ja si zalozim ruky nech to skryjem:D mne stale stoja a je mi to trapne ked to vidno

autor
11. aug 2023

@bubuska myslím si, že to bude stále náhoda, keďže za celý život mi to nikto nepovedal a nie som pripečena aby som chodila odhalená po úradoch, lekároch a iných miestach, kde sa patrí slušne obliecť.Mne osobne príde väčší trapas ísť k doktorovi v legínach ako do potravín bez podprdy. Inak teda nepoznám ani jednu ženu ktorá by po tom čo sa stalo matkou zmenila styl obliekania, pokiaľ to jej proporcie dovolili.

autor
11. aug 2023

@fauko ale mužov vzrušujú aj iné veci. Neraz sa mi stalo, že po mne nejaký trapko vytruboval keď som behala ma chodníku (v zimnej bunde a termo legínach). A taká vypracovana riťka v pencilke asi tiež bude muža vzrusovat aj keď je to považované za formálne oblečenie

barbora0308
11. aug 2023

@terezka2911 pouzivam uz dlhodobo tieto z H&M-ky a som velmi spokojna. Vydrzia naozaj dlho a neodlepuju sa 👍.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
11. aug 2023

@lonely66 tým som ťa nechcela uraziť :D. Ja by som tak nešla, ale je mi jedno že tak chodia iní. A tiež sú leginy a legíny.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
victoriab
11. aug 2023

@aurora33 ved som si vybrala, ked mam naladu, dam si sportovu, ked nie, tak nic

ptvw
11. aug 2023

Ja tiež nemam prsia ale vyberám si už tričká a šaty ktoré sú voľné alebo hrubsie alebo nariasene v predu lebo teraz v mojom veku sa uz necítim dobre keby ma videli kedže moje bradavky trčia nonstop.... Do 30tky mi to nevadilo 😁 aj keď šli vypichnut oci...teraz sme 2 týždne pri mori a podprdu nemám ani 1 🤣

bubuska
11. aug 2023

@autorka Maminy samozrejme zmenia svoj štýl, nosia väčšinou pohodlnejšiu, športovejšiu módu. Pri deťoch je to praktické . Na opätkoch a sexi šatoch kruzia okolo deti len vo filmoch. Každopádne, úprimne mňa iritujú aj lentilky, stále mi tam padajú oči a neviem čo chudáci chlapi. Buď tie baby potom ohovárajú alebo nad nimi slintajú. Neviem čo je horšie 😳

guiseppinka
11. aug 2023

@barbora0308 mali sme jedneho spolupracovnika, ktory k nam chodil do firmy. Akoze chlapik tak po 50, postava ako fakt ze dobra, ale ked raz dosiel v tesnych rifliach a vtaka mal doslova v jednej nohavici, tak veru mne to prijemne velmi nebolo... Aj ked teda jeho partnerka (ak mal aj techniku dobru), sa stazovat nemohla... 😂😂😂

viestta
11. aug 2023

Autorka, keby si vedela kolko chlapov zvzrusuju bose nohy a nikto neriesi, ze v lete zeny behaju v sandalkach, slapkach naboso. Su taki, ktori ulietavaju na lodickach s vysokym podpatkom a nikto to neriesi. Alebo cierne pancuchy... Ale bradavky, bezpodprdove zienky sa riesit musia, lebo "drazdia" oko muza. 🙄

bubuska
11. aug 2023

@viestta A oko ženy 😁

slavka1988
Autor odpoveď zmazal
lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
11. aug 2023

@bubuska ale to že maminy nosia pohodlné oblečenie nemá nič so štýlom obliekania. Na doma alebo na von s dieťaťom si nikto neoblečie ani niečo formálne to nie je len o vyzyvavom oblečení. Stále sa točíme o tom, že na rôzne príležitosti si obliekame rôzne oblečenie ale nemá to nič spoločné s tým či je niekto rodič. A teda aj športová móda môže byť brutalne sexy a vyzývavá. Pohodlnosť oblečenia vôbec nekoreluje s tým či je príťažlivé.

bubuska
11. aug 2023

Takže kde si vlastne mala oblečené to tričko bez podprsenky ku ktorému mali dvaja ľudia pripomienky? Aká to bola príležitosť či neprilezitost?

slavka1988
11. aug 2023

@lonely66 Ok tak iná 😅

lauriinkaa
11. aug 2023

Autorka, čudujem sa, že toto riešiš. Ak ti je to pohodlné, nenos ju. Keby sa tak staral každý o seba, svet by bol oveľa krajší. Nepochopím, ako niekto rieši, či si sto kilova žena oblečie krátke kraťasy, alebo či si chudé dievča dá o tri čísla väčšie rifle a do nich zakaše mikinu.. detto podprsenka, nikde nie je napísané, že ju žena musí nosiť. Škoda, že sa ľudia neriadia heslom ,, ži a nechaj žiť" .

autor
11. aug 2023

@bubuska jedna situácia bola pri športe, kedy z ničoho nič ostala zima a trošku to bolo vidieť a druhá situácia bola keď som išla k susede požičať si kypriaci prášok. Tej prvej som aj pochopila, že nevyzeralo to v istej chvíli najlepšie a bolo to podané štýlom že "ja by som to nemohla ale nesudim" ale pri tej susede mi to prišlo total odveci, lebo som bola neupravená celkovo a nechápala som čo rieši niekto takú hovadinu keď som vyšla vlastne len na pár sekúnd z bytu a prišlo mi vážne divné, že to rieši.
Ale zaujíma ma stále to vyjadrenie, že matka automaticky zmení štýl obliekania. No nezmení, neverím že nejaká žena zmenila to ako sa oblieka keď sa stala matkou. Len odbudlo situácii, kedy by si obliekla sukničky a štekle.

viestta
11. aug 2023

@bubuska joj, tak hlavne zeny toto drazdi. Chlap ked uz nic ine aspon sa pokocha, ale niektore zeny to dokaze vytocit do biela 😅