icon

Chodenie bez podprsenky

11. aug 2023

Je to podľa vás v pohode? Ja chodím bez podprdy normálne doteraz mi ani neprišlo že by na tom bolo niečo zle. Samozrejme nenosím nič biele či transparentné. Ako píšem doteraz som to neriešila ale v poslednej dobe ako na potvoru sa ma na to pýtali dvaja ľudia nezávisle od seba. Že či mi to nie je divné. Čo si o tom myslíte? Je to naozaj také príšerné faux pas alebo je to len nejaká divná bublina okolo mňa? Inak nie som nejaká divná lesana čo sa nevie obliecť primerane situácii, ale na prechádzku, do obchodu alebo tak, why not. Mám malinké prsia, podprsenky mi nerobia dobre a nemám financie na bra fitterku

guiseppinka
11. aug 2023

Suhlasim s tebou, ze je menej situacii, kedy si ako matka obujem lodicky, ale aj to, ze s vekom (nie materstvom) sa ti vykrystalizuje aj styl a najdes si to, co mas rada a v com sa citis dobre.. Kedysi daaaaavno som chodievala casto v stekloch a kratkych sukniach, teraz nie - nemam kde a do roboty musim mat minimalne po kolena (minule to tak zhodnotil kolega🤭🤭🤭), lebo nikdy neviem kedy pojdem do dielne, tam nie je sukna zrovna ideal) A napr. cropptopy neznasam, hlavne nemam rada hole krize a za druhe nemam na to brucho... A na ihrisko zrovna sukna alias sirsi opasok nie je idealna, hlavne ak sa zohynas k dietatu... Mala som jednu ucitelku, ktora bola ozaj blizsie k 60 ako 50 a ta sa obliekala ako 20tka... Podla mna to bolo dost nechutne, ale tak no... V principe mi je to jedno, ked nieco take zbadam, pomyslim si svoje a neriesim... Ja hockedy vybehnem aj do obchodu v teplakoch. Nastastie som v krajine, kde sa to neriesi. A co si kto mysli, mi je ukradnute... Aj ked to mozno trochu odporuje vyssie napisanemu 🤭🤭🤭

ibrunova
11. aug 2023

Ak by ma niekto upozornil na to, tak by som podprdu určite začala nosiť.

bubuska
11. aug 2023

@viestta Nepreháňaj. Je ťažké pochopiť že väčšine populácie sa zdá chodenie bez podprsenky vulgárne? Za mňa, nevytáča ma to dobiela. Dokonca som si dala tričko, šaty bez podprdy. Podmienka typ látky, farba,strih taký že nikto netuší že tu podprdu nemám. Trčiace bradavky fakt nie, buď to pôsobí vulgárne, neesteticky, lacno…vvber si.

barbora0308
11. aug 2023

@guiseppinka 😅 tak to ta plne chapem. Mne je osobne uplne jedno, kto sa ako oblieka, s niecim sa storoznujem a s niecim nie. Clovek ktory vsak nosi podobne nohavice, ako si pisala aj ty alebo zena, ktorej vidno bradavky proste puta pozornost, ci sa to niekomu paci alebo nie 🙈.

anonymanonym
11. aug 2023

@ibrunova to vazne na upozornenie ineho cloveka zacnes/prestanes nosit nejake oblecenie, napriek tomu, ze ty by si bola spokojna sama so sebou?

bubuska
11. aug 2023

@autorka No pri športe chodím niekedy bez podprdy preto lebo to tričko je špeciálne vystužené na to aby držalo prsia. Ak tak pri športe, letných športoch, vonku pri vode to je v poho bez podprdy, podľa mňa. Tie situácie čo si podpísala sú ok podľa mňa. Čo sa štýlu mama, no veď vieme ako sa meníme na materskej, aj oblečenie. Praktickosť, financie atd. A áno určitý typ oblečenia by si už mamy mohli odpustiť i keď súhlasím že to už ide aj vekom, skúsenosťami atd.

viestta
11. aug 2023

@bubuska je tazke pochopit, ze na tom nic vulgarne nie je? Viac by nas mal trapit vulgarizme spravanie, pouzivanie vulgarizmov v beznej komunikacii. To je naozaj vulgarne. Na chodeni bez podprsenky ja osobne nic vulgarne nevidim. Ale kto v tom vidi nieco vulgarne, nech sa otoci a nepozera. Presne tak ako bez povsimnutia prejde okolo takeho, co kazdu vetu prelozi nejakym stavnatym vulgarizmom.

viestta
11. aug 2023

@ibrunova ak ta niekto upozorni, tak prestanes nosit tricko s vystrihom. Pretoze ja som sa na MK napriklad dozvedela, ze viditelny jarcek medzi nadrami je tiez vulgarnost a zeny to nosia len aby drazdili chlapov, ktori potom, nevediac co so sebou znasilnuju zeny...

bubuska
11. aug 2023

@viestta Povedz mi ako sa dá nepozerať na niekoho, kto sedí v práci oproti Tebe alebo ideš s ním na obed a vyvalí na Teba cecky. Tomu neujdeš, ale tak ten obed zješ, oči Ti budú stále padať do výstrihu, je to divné. Ale tak rešpektujem že sú ľudia ktorým sa to zdá normálne pripadne sa im to pači.

bubuska
11. aug 2023

@viestta No výstrih a jarček vulgárny veru je 😁

viestta
11. aug 2023

@bubuska nuz poviem ti, v 90% pripadov ani netusim kto ma co oblecene. Ale aby som riesila co ma oblecene kolegyna, tak ja neviem, asi som nejak vedla, pretoze ja by som si vsimla, ze ma tricko s krivym svikom alebo je na nom flak. Vystrih by som nejak neriesila, snad jedime, ze by ho mala po pas...

lussyka
11. aug 2023

Mne osobne brutálne vadí, keď má žena zarezané legíny do vagíny, alebo v zadku.. ale v zadku tak, že komplet celý obrys vidno.. nech ho má akokoľvek vycvičený pre mňa je to nechutné..

viestta
11. aug 2023

@bubuska ten nazor na jarcek je len tvoj subjektivny nazor. Nastastie nie je normou 😉

ibrunova
11. aug 2023

@anonymanonym áno, ale to je môj názor. Zvlášť, ak by sa to týkalo podprsenky.

ibrunova
11. aug 2023

@viestta ale tak zase nechoďme do extrémov. Ja podprdu nosím stále, aj so sneťami 😃 ešte ma nikto neipozornil, aby som si ju dala dole 😂 ale to som ja, ale u iných mi je to fakt jedno, aj keby som si to náhodou u nejakej kamošky všimla, určite by som ju za to nekritizovala. Neviem, či sa konkrétne o podprdách hovorí v nejakej etikete.

hindakus
11. aug 2023

Nečítala som celú diskusích, ale viete, čo je podla mňa nechutné? Spoločenská norma nútiaca nosiť niečo tak tlačiaceho, nepohodlného, v lete fuj spoteného , ako je podprsenka. Nežijem na SVK a podprsenku nenosím. Nezniesla som ani športové, ani drahé vybrané odborníčkou

viestta
11. aug 2023

@ibrunova tak to by ma zaujimalo, pretoze ked si pozriem ako (ne)oblecene celabrity chodia na vyznamne spolocenske udalosti. V podstate etiketa definuje hrube pravidla pre oblecenie na nejaku prilezitost. Nepise nic o hlbke vystrihu, pise len o dlzke sukne, obcas o zahalenych ramenach, na to sa treba sustredit 😀

yellow28
11. aug 2023

Ja som úplne sibnuta, lebo ja nosím podprsenku vždy a všade, dokonca mám aj na spanie 🤣 proste, tak sa cítim najlepšie a aj v skoro 50-tich rokoch ich mám pevné 😉 som raz daaavno čítala, že to pomáha na starobu...ale bez srandy, proste pre mňa je podprsenka základ, tak ako nohavičky, ale teda v nich nespím, lebo mám pyzamove kratase...je to každého slobodná voľba

ibrunova
11. aug 2023

@yellow28 nie si sama, aj ja tak, teda okrem spania

ibrunova
11. aug 2023

@viestta pamätáš kedysi dávno, keď blesk z foťáku odhalil, že Magda Vášaryová bola na nejakom plese bez podprdy? 😂

anonymanonym
11. aug 2023

@yellow28 kazdeho slobodna volba 👍 Presne tak. Pre mna podprsenka ani nohavicky zaklad vobec nie su 😁

viestta
11. aug 2023

@ibrunova to si nepamatam, ale zas si pamatam ako na diske to cierne svetlo odhalilo kazdu, bielu podprdu v celej jej krase...
(len tak mimochodm, Magda, dama kazdym coulom a dovoli si taku vulgaritu, aspon podla niektorych je to vulgarne 🙄)

aurora33
11. aug 2023

@yellow28 presne aj ja tak. A mám odkojene dve deti, každé dva roky a prsia fakt mega.

terezka2911
11. aug 2023

@barbora0308 ďakujem 😍

ysseba
11. aug 2023

Podľa mňa sú situácie kedy je nevhodné nemať podprsenku. Napríklad v práci. A podľa mňa to nie je o tom či si to žena "môže dovoliť". Práca je práca a treba tam dodržiavať nejaký štandard, úroveň, istý odstup od ostatných, sú tam moji kolegovia, klienti, nadriadení, proste ľudia, ktorí nás fakt nemusia vidieť tak ako nás Boh stvoril. Takže môj názor je ten, že sú miesta kde sa byť bez podprsenky naozaj nehodí.

777januska777
12. aug 2023

Toto je jedna z tých diskusii, kde je silný dvojaký meter. Ženám sa veľmi veľa dovolí a nemusia podprsenku nosiť, lebo však je to nepohodlné a potia sa v tom atd. Potom tu je diskusia, kde si muž nechce obliecť sako na vlastnú svadbu v lete a už je to hlúpe, nič nevie o etikete a ci nezvládne chvíľku v saku (btw. Dá sa to porovnávať, keďže sa tu spomenulo ísť aj na spoločenskú udalosť bez podprsenky).

autor
12. aug 2023

@777januska777 nedá sa to porovnať. Drvivá väčšina spoločenských šiat (a vlastne aj normálnych na ramienka) je stavaná na to, že tu podprsenku tam nepotrebuješ a vyzerá to s podprdou naozaj smiešne. Dokonca ani etiketa pokiaľ viem nespomína podprsenku ako nutnosť. Porovnávaš hrušky a jablka.

autor
12. aug 2023

@ysseba to je jasné, nie vždy sa to hodí, ja osobne tak chodím fakt len v rámci voľného času. Alebo potom v tričkách a šatoch, pod ktorými by podprsenka bola vidieť

777januska777
12. aug 2023

Dá sa to poriesit inak ako ísť bez podprsenky. Ale ako vravím ono je to ľahšie hľadať výhovorky prečo sa to u žien nedá a muž nemá právo na výhovorky, musi to sako nosiť lebo. Zeny dokazu byť pekne pokrytecke. Ženská etiketa neexistuje alebo sa už teda pekne okresala a mužská si drží stále to svoje a žiadne ústupky tam neexistujú.

aurora33
12. aug 2023

Existujú nalepovacie podprsenky, alebo sa dajú do šiat všit, alebo sa dajú kúpiť ďalšie ramienka a podprsenku si zapnes dole okolo pása. Všetko sa dá, keď sa chce. A keď sa nechce tak sa hľadajú výhovorky ;)