Chodenie bez podprsenky
Je to podľa vás v pohode? Ja chodím bez podprdy normálne doteraz mi ani neprišlo že by na tom bolo niečo zle. Samozrejme nenosím nič biele či transparentné. Ako píšem doteraz som to neriešila ale v poslednej dobe ako na potvoru sa ma na to pýtali dvaja ľudia nezávisle od seba. Že či mi to nie je divné. Čo si o tom myslíte? Je to naozaj také príšerné faux pas alebo je to len nejaká divná bublina okolo mňa? Inak nie som nejaká divná lesana čo sa nevie obliecť primerane situácii, ale na prechádzku, do obchodu alebo tak, why not. Mám malinké prsia, podprsenky mi nerobia dobre a nemám financie na bra fitterku
@katka700 nie je to odveci. Ide o princíp. Ženy sa často radi na ten princíp hrajú. Ked ženám sa odpúšťa, môže sa aj mužom, konečne by sa mala mužská etiketa tiež posunúť, tak ako sa posúva ženská. Obľúbené ženské komentáre sú, každý nech si nosí co chce, je to jej rozhodnutie, čo to riešite a podobne. Ked ale ide o chlapa, už je to mimo, už sa to nehodí a co ten chudáčik nezvládne nič? Pokrytci.
@777januska777 to si to pekne prekrutila, že výhovorky. Jednoducho vo väčšine slovenských šiat je taká vystuž, že vo voebc nepotrebuješ ešte aj podprsenku do toho. To je ako dať si podprsenku na podprsenku. Ja sa nepotrebujem vyhovárať, prečo si tu podprsenku nedať. Ja si myslím že dokážem v takej situácii vyzerať dobre aj bez podprsenky a nevyzerá to vulgárne ani neesteticky, len si treba vedieť vybrať oblečenie. Nie je pokrytecké nenosit podprsenku a chcieť od chlapa aby mal sako. Je to niečo úplne iné rešpektovať viditeľná vs. neviditelná záležitost. Porovnateľné s tým sakom a pokrytecke by bolo keby si žena sa na takú udalosť tenisky, lebo sú jej lodičky nepohodlné. To je za mňa úplne odveci a tiež sa to rozmáha.
Práveže je to silno pokrytecke. Žena nemá právo vyžadovať od muža akýkoľvek kus oblečenia a ešte sa tváriť urazene ak odmietne, keď ona sama trvá na tom, ze si oblečie co chce a ako chce. Táto diskusia je pekný priklad toho, ako sa pozera na ženskú módu a ako na mužskú. A koľko sa odpúšťa ženám a koľko mužom. Btw. Tie šaty co su dnes pre ženy označené ako vhodné spolocenske saty by v minulosti boli označené ako eroticke zakázané prádlo. Mužská etiketa takto ďaleko nie je, ta sa zastavila niekde v 20. storočí. A ešte ju ženy veľmi radi obhajujú a trvajú na nej.
@777januska777 ked si nevesta oblecie velku svadobnu robu, tak muz by podla etikety mal mat aspon smoking, ked nie rovno zaket s vestou, uz len klasicky oblek je velky ustupok jeho pohodliu (a penazenke).
@viestta ze veľkú svadobnú robu. Nepoznám jedinú nevestu co si oblečie svadbu robu aká bola vhodná v minulosti (to uz teraz neprejde, kedze je to neprakticke a zenam by v tom bolo teplo). Dnes sú to všetko saty s odhalením chrbtom, odhalením ramenami, výstrihom až do krku, ale áno princeznovske saty s dlhým závojom. Mužská móda je vždy dlhá košeľa, sako a niekedy aj vesta, lebo však musí to dobre vyzerať. Ako vravím žiadny ústupok k mužom, žena nech si oblečie akékoľvek svadobe saty (ma veľký vyber) a muž má smolu, nemá právo niečo povedať, lebo ho ženské pokolenie zvalcuje, ze je grobian a nevie co je etiketa.
Tak ale občas asi vyzeráš vulgárne a neesteticky, keď ako píšeš už dvaja od seba nezávislí ludia sa ta na to opytali
@777januska777 nuz teda kazde dlhe svadobne saty su svadobna roba, ak su este s krinolinou, tak je to nepopieratelne velka svadobna roba. To ci maju odhalene ramena, chrbat alebo velky vystrih je uz irelevantne. Velka vecerna roby je definovana dlzkou, ktora prinajmensom zakryva slenky, to iste plati o svadobnych satach, ktore sa od vecernych siat lisia len farbou, u od svadby kralovnej Viktorie je to biela.
@viestta dobre. Takže je to svadobna roba, ktorá svoje tvary veľmi zmenila oproti šatám minulosti. Etiketa u žien ako vravím ide nejakým úplne iným smerom u mužov stojí. A ešte sa tvarime ako je to v poriadku.
@777januska777 pozri sa, pre mna chlap na spolocenskej udalosti bez saka je prienajmensm tak trochu mimo. A je uplne jedno ci sa jedna o zenicha, svadobneho hosta, divaka v opere alebo ide na pohreb. Kazdy chlap ma mat vo vybave jeden "paradny" oblek a cierne elegantne topanky, ktore vytiahne ked je na to prilezitost. Podprsenka nie je povinnou vybavou, obzvlast ked nie je nutna z fyzikalnych dovodov. Ani zena bez podprsenky nemusi by nutne oblecena lascivne, zato aj ta s podprsenkou moze posobit lascivne.
@viestta no vidíš to je tvoj pohľad, pre mňa žena bez podprsenky vyzerá lacno (a to je zas moj pohlad). Naš pohlad je ovplyvnený tým, ze je to tak zaužívané a ze s tým žijeme cely život. Ak sa ale zamyslime nad tým v kontexte je spoločenská etiketa dnešnej doby pre mužov a pre ženy diskriminacna. Rovnako diskriminačny je pohľad na oblecenie v niektorej pracovnej sfére. Muž nohavice a žena saty. Ja sa snažím poukázať na to, ze ta ženská móda a ženské obliekanie sa posúva, ale mužské normy sa zasekli. Btw. Každá nová zmena vyzerá "lacno", aj také minisukne v tej dobe keď vznikli boli "lacne", dnes sa berú ako normálna súčasť života.
@iwesska podľa mňa vyzerá lacno a vulgárne výstrih na veľkých prsiach.
Viem porovnať - mala som veľké (pekné) prsia - nikdy som nenosila väčšie výstrihy a uzje oblečenie, hoci to moja postava dovoľovala.
Teraz mám malé, ešte krajšie - a v pohode si dám šaty s výstrihom, nie je to vulgárne.
Podľa mňa je to nechutné.
Medzi ludi nosim podprsenku,aj ked ju neznasam. Nejako sa necitim dobre bez podprsenky. Ale uvazujem,ze vyskusam nenosit,ale dam si tie lepky na bradavky,aby nebolo vidno,ked su v pozore 😂
Ja chodim bez podprsenky, vacsinou na dovolenke, doma ale nikdy tak neidem do prace. Pokial nemam oblecene saty/top, ktoreho sucastou je vystuzena predna cast. Mozem si to dovolit, nemam velke prsia, skor stredne a pevne. Tu sa nemozem stazovat, ano mohli by byt vacsie, ale tomu pomozem, ked zacne fungovat gravitacia 😉😉😉 Mne sa ale nepaci, ked mi vidiet bradavky, necitim sa tak komfortne. Cize z tohoto dovodu podprsenku alebo "lepky na bradavky" nosim. Nie je mi to uplne prijemne, ak mi presvitaju bradavky a viem, ze nam mna kazdy zavadi pohladom co pojde oproti mne 😉 U druhych to nejak neriesim, pokial to nie je vulgarne alebo nevkusne (toto je ale uhol pohladu).
@zuzana76 toto je velmi o pocite a vlastnom komforte, presne ako pises. Lebo niekto ma male prsia a neciti sa dobre bez podprsenky, niekto ma E velkost a uplne v pohode bez nej chodi.
Pre mna osobne su velke prsia povedzme od D vyssie a tam uz treba velmi dobre rozmyslat, co si obliect, aby to neposobilo vulgarne.
Pre mna uplne najhorsie co moze byt z hladiska nevkusu su croptopy na silnych zenach s velkymi prsiami, nesediace podprsenky bez ramienok a nejake nevystuzene male kosicky.
@nyusika košík 75C nie sú ani náhodou malé prsia, tam patria košíky A, max B. Súhlasím ale s tým, že vačšie prsia pôsobia častokrát vulgárne, ak sú viac odhalené. Niekedy sú menšie prsia výhodou.
@janulka1802 nepísala som, že sú malé. Sú také akurát, ale veľké nie sú.
Len v porovnaní s tým, aké som mala predtým, som ich označila za malé.
@lonely66 co sa tyka oblecenia na svadbu, tak v tomto som velmi skrobena 😀 Nikdy by som si na svadbu neobliekla kratke saty, ale len dlhe az po zem. Ziaden vulgarny vystrih, ani odhaleny chrbat. Pocas obradu mat na sebe sako, svetrik alebo nejake bolerko. Potom sa to moze niekde prevesit na stolicku. A o svadobnych satach ani nehovorim. Mne osobne sa dnesne svadobne saty vobec nepacia a navyse tie ceny su otras. Preto som sa rozhodla, ze si dam usit na mieru a som ochotna zaplatit za to nemalu sumu. Ale bude to moj styl, ktory sa mi paci a budem sa v nich citit pohodlne. To iste aj popolnocne saty 🙂
@lonely66 netusim kedy bude svadba. Ja by som chcela v lete, ale vtedy je velmi horuco. To zase vadi priatelovi. Nejaky kompromis sa najde. Naposledy som bola na svadbe ako host v septembri. Mala som na sebe dlhe saty s malou vleckou a sako, ktore som dala dole az po par hodinach. Ked som doma, tak casto mam na sebe pomerne hrube teplaky a sveter aj ked je vonku 30 stupnov 😀
Doma áno, večer s kamoškami - overal, zaleži od oblečenia ok, deň a práca nie.. v žiadnom pripade, bola som nedávno v jednej pizzerii, dievča malo asi 20 aj s topánkami biely ramienkový kratky kroptop bez podprsenky- v pizzerii- medzi ľuďmi- chudá, ok, prsia - lentilky ačka, ďalej nepokračujem, toto niieee, nehodí sa to absolutne, do prace na úrad to snáď nie..

@777januska777 No však ten chúďatko chlap sa žení každý deň? Trochu od veci porovnávať 1 deň v živote so 40 rokmi chodenia do práce.