Je môj zlatý prsteň poškodený?
Ahojte . Chcem sa Vás spýtať, možno niekto budete vedieť. V záložni som si skúšala zlatý.prsteň s kamienkom. Pani v záložni mi nevedela povedať o aký kameň sa jedná. Predpokladám, že je to syntetický kameň,.možno zirkón. Farba bola bledomodrá. Keď som vyšla na slnko s prsteňom na ruke, časť kameňu bola priehľadná - bezfarebná. Zdalo sa mi, že je to celkom pravidelne ohraničené- tá blefomodrá a bezfarebná časť a to ma dosť zmietlo, či to teda tak má byť, alebo je farba kameňa " zošúchaná" a teda je kameň poškodený. Keď som prsteň držala len v ruke, zdala sa mi pri bežnom prezeraní farba všade rovnaká, keď som sa dôkladne pozerala, tak som videla ten stred bezfarebný, sle tiež tak dosť nejasne.Pracovníčka v záložni, tiež nevedela, či je to poškodené, alebo to tak má byť. Ak niekto viete niečo bližšie ohľadom toho, budem rada, ak napíšete. Ďakujem. Foto dávam do komentu.
Farba sedí na Topás a nie je poškodený, ale na okrajoch je zlato pod kameňom a v strede nie, tak presvitá na slnku ten stred.. ak by si aj tam niečo podložila bola by farba rovnaká..nie? Vyskúšaj
Veď to je normálny nepoškodený prsteň
@anonym_autor mne to prijde ako so sklom ja by som ho nekúpila. A nie je ani pekný 🙈
@anonym_autor je zosuchany, ale to je prirodzené nie vada
@anonym_autor mne to prijde ako so sklom ja by som ho nekúpila. A nie je ani pekný 🙈
@anonym_646f1e
Vec vkusu. Mne sa paci, je to klasika, dnes sa už také nerobia. Je vidieť, že už ma svoje roky, niekto ho už s radosťou nosil a tešil sa z neho

@anonym_autor