icon

Kvalita mikín značiek Dynafit a Zajo: Skúsenosti a odporúčania

mrtina2
5. dec 2025

Ahojte,
ešte mám jednu otázku do tejto módnej časti fóra. Akú máte skúsenosť s týmito dvoma značkami? Chcem si kúpiť mikinu na turistiku/voľnočasové aktivity a mám vybraté od týchto dvoch značiek. Oplatí sa za ne priplatiť? Ako sú na tom s kvalitou, neobjavujú sa po pár noseniach a praní na nich žmolky?
Ďakujem baby

anonym_043c0b
5. dec 2025

Zajo - máme veľa veci od tejto značky. Od vetroviek až po tričká. Všetko Ok.
Ako ich tovar OK, len firemná politika je na pováženie.
na nete nájdeš viac článkov o tejto téme.

https://www.youtube.com/watch?v=MEFg7IEGdF8

https://www.forbes.sk/veritelom-nechali-korkovu...

biba_18
5. dec 2025

ja mám zas aj nejaké dynafit veci, hlavne na letný outdoor, všetko ok, to sú nemci, stará značka ...

ndrag
5. dec 2025

Poznam obidve znacky, mam od nich viac veci. Zajo je skor na klasicku, vychadzkovu turistiku, u mna ok aj na bezky, skialp. Dynafit je lepsi na vykonnejsie aktivity, lahsie a funkcne materialy, ale lutovat urcite nebudes ani pri normalnej turistike 🙂.

brrunetkaa
5. dec 2025

Zajo veci mám cez 10 rokov a nosím ich vkuse a žiadne žmolky ani nič. Dynafit mám tak cca 5 rokov a tiež bez problémov. Dynafit ma take fajnovejšie materiály na dotyk (aspoň čo sa tričiek týka). Inak spokojnosť s oboma. Využívam od turistiky cez bežky až po trailovy alebo normálny beh.

mrtina2
autor
5. dec 2025

Ešte tu pridám konkrétne modely medzi ktorými sa rozhodujem, možno ich niektoré z vás majú doma. Ale ako čítam zatiaľ vaše názory tak na to čo chodím na turistiku asi bude stačiť aj kúsok lacnejšie Zajo 🙂 .

horskaholka
5. dec 2025

Tak konkrétne táto mikina od Zaja je neskutočne úžasná materiálovo, ale žiaľ mne aj mužovi sa žmolkavie. Tam kde sa viac odiera ako pod pazuchami alebo na pleciach kde je batoh. Inak je super príjemná, teplá....ale za tie peniaze by som tie zmolky teda nečakala.

mrtina2
autor
5. dec 2025
@horskaholka

Tak konkrétne táto mikina od Zaja je neskutočne úžasná materiálovo, ale žiaľ mne aj mužovi sa žmolkavie. Tam kde sa viac odiera ako pod pazuchami alebo na pleciach kde je batoh. Inak je super príjemná, teplá....ale za tie peniaze by som tie zmolky teda nečakala.

@horskaholka presne tohoto sa obávam, aby pri mikine za takéto peniaze nevznikali žmolky ☹

biba_18
5. dec 2025

mne zas tie superúzke zajo mikiny nesedia, bo mám väčšie kozy 😂

paulina291
5. dec 2025

Ako čo. Zo Zaja mám 2 bundy a jedna sa mi velmi rýchlo ošúchala, no vyzerá dosť znosene, tá druhá ako nová. Z Dynafitu mám aj veci, ktoré sú super, výborne držia. Topánky od nich sa aj mne aj mužovi velmi rýchlo trhali. A to som počula aj od viacerých ľudí. Takže asi záleží od konkrétnej veci.

mrtina2
autor
5. dec 2025
@biba_18

mne zas tie superúzke zajo mikiny nesedia, bo mám väčšie kozy 😂

@biba_18 väčšie kozy v superúzkej mikine, chlapi musia mať radosť keď ťa stretnú na turistike 😂😂😂

modratrixie
5. dec 2025
@mrtina2

Ešte tu pridám konkrétne modely medzi ktorými sa rozhodujem, možno ich niektoré z vás majú doma. Ale ako čítam zatiaľ vaše názory tak na to čo chodím na turistiku asi bude stačiť aj kúsok lacnejšie Zajo 🙂 .

@mrtina2 tu mikinu zajo čo chceš mám ja už 5 rokov, prešla so mnou tisíce kilometrov lebo som bola naozaj veľmi aktívna a bez poškodenia a teraz ju ešte stále nosím keď som tehotná aj keď zips je už taký všelijaký 🙂

mrtina2
autor
Včera o 08:19

Objednala som tú mikinu od Zaja aj na základe toho čo ste tu napísali aj cenovo je kúsok lepšia ☺️.

staryjarec
Včera o 12:23
@mrtina2

Objednala som tú mikinu od Zaja aj na základe toho čo ste tu napísali aj cenovo je kúsok lepšia ☺️.

@mrtina2 Vybrali ste si dobre. Zajo je v pohode.

lucik194
Včera o 13:43

z tychto dvoch znaciek je Zajo horsia kvalita, Dynafit lepsia kvalita.

Zajo mava pravidelne vypredaje, napr. merino tricka damske mame doma a nie su hodne full ceny, ked mas zlavu (30-35perc) to je tak realne za kolko to kupit… viac urcite nie.