icon

Tvrdé verzus mäkké kabelky

8. okt 2025

Chcem si kúpiť kvalitnú koženú kabelku. Len neviem či vzísť vystužené,tvrdšiu alebo mäkkú,nevystuzenu. Aké kabelky preferujete vy?

terina25
8. okt 2025

@anonym_autor makku lebo tvrda je pre mna tazka

majamat
8. okt 2025

makku, lepsie sa prisposobi telu, neodstava od tela. a tiez sa vie lepsie prisposobit, ked do nej napcham mnoho veci.
no mam rozne. fakt je, ez ak by som musela sem tam nnosit nejake dokumenty, uz moze byt problm. tam ej lepsia tvrda. nastastienosim nieco take fakt len vynimocne.

moonlight1210
8. okt 2025

@anonym_autor polotvrdu. Taku, co drzi tvar, je z kvalitnej trvanlivej koze, ale je zaroven ciastocne poddajna.
Znacka na toto neexistuje. Hop, alebo trop. V kazdej znacke najdes taky kusok (aj v neznamej znacke).
Kabelku ti potom osvedci hlavne cas a pouzivanie.

Tvrde maju casto samy o sebe uz 700-800 g (lebo su z hrubsej koze). Takze este ju len mas prazdnu, uz nesies na pleci skoro kilo. Ked ju naplnis, bezne potom s nou nosis aj 2-2,5 kg. To je dost zataz na chrbticu.

Preferujem preto kabelky do max 500g. Normalne si ich doma aj zvazim, lebo pocitovo mozem prave vtedy byt na tom inak, ked ju skusam a pride mi taka akuratne lahka, hoci o dva dni uz nie.
Preto kupujem online, nech si to mozem doma v klude premysliet.
Rada investujem aj 500€. Ale musi splnat naroky a prepoklad, ze vydrzi.

Investicie nad 1000€ za mna nemaju zmysel (aj ked mam aj take), lebo uz neplatim za kvalitu, ale znacku. Kvalitu im uz lepsiu neurobia.

A lepsie su nezname znacky, lebo drahsie kusky su tam casto naozaj ocenene podla kvality, ktoru v tej cenovej hladine ponukaju (v porovnani s ich ostatnymi kuskami), nie modnostou a znackou.

olimuc
8. okt 2025

Makku, mam 100 rocnu makku 40x40 a aj tehly v nej odnesiem … bohuzial uz sa nevyraba. Znacke existuje ale uz to nie je ono …, teda aspon som nic podobne nenasla.

anonym_e958cc
8. okt 2025

Ja som po mnohých rokoch mäkkých kabeliek chcela konečne pevnú, aj za cenu toho, že pevná je ťažšia. Pri tej mäkkej mi vsetko vo vnútri plantalo, potrebovala som si niekde kabelku položiť (nie vždy sa dá zavesiť na stoličku, v reštaurácii, v škole na rodičku..) a všade mi tá mäkká kabelka nakoniec ležala na zemi. Preto som chcela konečne pevnú. Z kvalitnej hovädzej kože, a to drží tvar, neprehýna sa, veci vo vnútri sú tam, kam som ich polozila.... Som spokojná. A nestála ma viac ako 70 eur... 🤷

autor
8. okt 2025
@anonym_e958cc

Ja som po mnohých rokoch mäkkých kabeliek chcela konečne pevnú, aj za cenu toho, že pevná je ťažšia. Pri tej mäkkej mi vsetko vo vnútri plantalo, potrebovala som si niekde kabelku položiť (nie vždy sa dá zavesiť na stoličku, v reštaurácii, v škole na rodičku..) a všade mi tá mäkká kabelka nakoniec ležala na zemi. Preto som chcela konečne pevnú. Z kvalitnej hovädzej kože, a to drží tvar, neprehýna sa, veci vo vnútri sú tam, kam som ich polozila.... Som spokojná. A nestála ma viac ako 70 eur... 🤷

@anonym_e958cc ktorú konkrétne?

anonym_e958cc
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_e958cc ktorú konkrétne?

@anonym_autor ja som si kúpila od sajo.sk (.cz). Kvalitné kožené kabelky. Buď z kozej (makkej) alebo hovädzej kože...

autor
8. okt 2025
@anonym_e958cc

@anonym_autor ja som si kúpila od sajo.sk (.cz). Kvalitné kožené kabelky. Buď z kozej (makkej) alebo hovädzej kože...

@anonym_e958cc díky pozriem

autor
8. okt 2025

Ďakujem, tiež som bola naklonená mäkkej, lebo presne niektoré sú ťažké a tvrdé a to sa potom zle módu...

autor
8. okt 2025

*nosí

mp20
9. okt 2025

Ja uprednostnujem makke, ale je to aj preto, ze sa obliekam skor "sportovo". Tvrdu pevnu kabelku by som volila k "office looku", makka je vhodna k lezernejsiemu obleceniu

autor
9. okt 2025
@mp20

Ja uprednostnujem makke, ale je to aj preto, ze sa obliekam skor "sportovo". Tvrdu pevnu kabelku by som volila k "office looku", makka je vhodna k lezernejsiemu obleceniu

@mp20 ja tiež ležérne, popozeram mäkkú, lebo tiež mi pri tvrdých lezie na nervy, že sú také nepohodlne

simca06022011
9. okt 2025

zalezi od outfitu a pouzitia, ja kedze casto nosim dokumenty, sem tam natlacim do nej aj pc:D proste klasika z domu do kancelarie a tak= mam tvrdsie kabelky, pripadne potom kozenne makksie hrubsie ale teda tie su aj ine a inych rozmerov a A4 tam ani nedam