POZOR SÚŤAŽ! Aký máte apetít počas letných horúčav?

juraj_benu_lekaren
29. jún 2017

Tento týždeň ja nadupaný súťažami a ani dnešný deň nebude výnimkou. Ako ovplyvňujú letné horúčavy vašu chuť do jedla? Jete menej, viac, tažké, ľahké jedlá, menej alebo viac krát za deň? Pridajte k vášmu komentáru aj URL linku na nejakú potravinu z ponuky www.benulekaren.sk (ktorú ste jedli alebo by ste chceli vyskúšať) a môžete tiež poslať nejaké vaše kulinárske foto. Päť z vás odmeníme chutným balíčkom výrobkov ALNATURA.

Súťaž budeme vyhodnocovať po tomto týždni s BENU Lekárňou a výsledky vyhlásime v tomto vlákne!

dominika6
29. jún 2017

@juraj_benu_lekaren ja by som chcela vyskúšať tieto mňamky,bud ako mlsanie ked je večerná kríza alebo deťom do školy

https://www.benulekaren.sk/p/265262/balance-mix...

a pridám rýchlovku na večeru ked doma nieje fakt nič v chladničke alebo večera pre chudobných 😀
uvaríme cestoviny,zalejeme vymiešanými vajíčkami,a zalejeme maslom..
https://www.benulekaren.sk/p/266376/alnavit-ces...

v

dominika6
29. jún 2017

@juraj_benu_lekaren a v lete jeme strašne vela zeleniny a ovocia..kedže je sezona treba dohnať čo sa zanedbalo v zime

majocka24
29. jún 2017

tak počas leta viacej vody ako jedla a toto by som mala vyskúšať https://www.benulekaren.sk/p/266499/alnatura-pr... a s touto tyčinkou https://www.benulekaren.sk/p/266399/alnavit-tyc...

shilou
29. jún 2017

Veľa výrobkov je tu takých, ktoré by sme chceli vyskúšať všetci.
Deťom niečo také
https://www.benulekaren.sk/p/260035/rakytnicek-...
alebo také
https://www.benulekaren.sk/p/266401/alnavit-tyc...
Deťom kupujeme také ovocné zdravšie tyčinky, milujú ovocie v každej forme, či už výživa, tyčinka alebo domáce ovocie zo záhrady, prípadne pomixované do mlieka.

Pre moju sestru hocičo s týchto bezlepkových potravín, keďže je celiatička. Ťažko vybrať len konkrétnu 1vec.
https://www.benulekaren.sk/c/245/alnavit

Toto je fakt top, aj ja by som si na tom veru chcela pochutnať.
https://www.benulekaren.sk/p/266389/alnavit-ori...

Pre mňa toto
https://www.benulekaren.sk/p/265262/balance-mix...
alebo
https://www.benulekaren.sk/p/266445/alnatura-am...

V lete máme všetko ovocie a zeleninu vlastnú z babkinej záhradky. Cez zimu kupujeme, čo si nenamrazíme. V lete deti jedia menej, ale potom raz za čas si to vynahradíme ľahkou špekáčkovou opekačkou.
Top jedlo pre deti sú cestoviny na akýkoľvek spôsob. Najradšej majú bezlepkové cestoviny, či už čisté len tak do taniera, prípadne s mletým mäskom, kukuricou, hrachom a syrom.

sklenarova
29. jún 2017

Zdravim, ja by som určite pre malú vybrala medvedíkov,keďže iné maškrty okrem fit tyčiniek (aj to len vybranych-bez mliečnych,bez kakaa,orechov,lesného ovocia a citrusov nemôže) https://www.benulekaren.sk/p/266482/alnatura-mi... a keďže máme dieťa s atopickou dermatididou a pomohla nám iba úprava stravy,snažíme sa vela piť,teraz v lete naberáme silu z ovocia a zeleniny,jeme síce mensie porcie, ale častejšie môj muž miluje sladké,jemu by určite sadli tieto tyčinky,keďže je športovec,dva v jednom 😉 https://www.benulekaren.sk/p/265262/balance-mix...

bandurka1979
29. jún 2017

v lete sa snazime konzumovať hlavne vela cerstvej zeleniny a ovocia ktore si sami vypestujeme, velmi radi by si sme ochutnali https://www.benulekaren.sk/p/266458/alnatura-gr...

anelap
29. jún 2017

takže mojím drobcom najviac chutia : https://www.benulekaren.sk/p/213301/vanesky-cel...,

všetci doma a nielen ked je teplo jeme menšie porcie a viackrát denne

na rýchlu večeru máme najradšej palacinky a cestoviny na akýkoľvek spôsob, naposledy som sa snažila vyhovoriť že nemáme vajíčka, lebo večeru som už mala uvarenú a palacinky neboli v pláne. Tak môj 3 ročný syn doniesol: mlieko,panvicu,vajíčka,múku a obracačku poukladal na stôl a povedal: a teraz mi už urobíš palacinky 🙂😍 no nemiluj ich

ask
29. jún 2017

NAjstastnejsi sme ked sa nam podari prist k nejakej domacej zeleninke a ovocicku, kedze ako cinzakovci bez zahrady mame ochudobnene moznosti... V lete si radi uzivame lahke rychle jedla, ale ranajky musia byt bohate, kedze casto chodime na celodenne vylety, tak aby sme toho vela zvladli🙂 Napr aj taketo:
https://www.benulekaren.sk/p/266586/balicek-vyz...
A nase osviezenie:

tutiynka
29. jún 2017
12hrozienko12
29. jún 2017

No v lete mi ráno chuti menej , jem len take lahsie jedla ako su vločky s medom a jogurtom a pod. Pitny rezim dodržiavam ,pijem mineralne vody ,občas si doprajem fajny 100% džus .https://www.benulekaren.sk/p/266446/alnatura-ba... tato tyčinka vyzera chutne ,určite v buducnosti si ju kupim

77evelyna77
29. jún 2017

Môj apetit je veĺký.Na rańajky nesmie chybat nejaka zeleninka,či už paradajka,paprika,alebo cibuuľa,ako to len ako priloha,Na ranajky zvyknem jedavat vajicka,buď na mäkko,prazenicku alebo aj volske oko ,parky chlebik vo vajicku .Obed a vecera je tiez pestra so zleninkou ,ci už masko na prirodno ,alebo aj bezmäsite jedla su tiez v mojom jedalnicku,Vacsinou pijem sladke vody napr.Mirinda,cola . Ked by som si mala nieco v&brat co by som vyskusala tak by to bol tento zeleny caj https://www.benulekaren.sk/p/266536/alnatura-ze...

kittyjuliette
29. jún 2017

Bohuzial,mne chuti bez ohladu na teplotu,alebo rocne obdobie🙈Ale snazim sa skor lahsie jedla a najma take,co sa daju zjest aj studene.Vela grilujeme,opekame....k tomu kopec zeleninky a nesmie chybat vynikajuci,domaci chlebik,ktory v tychto horucavach vypekam kazdy den,kedze zasobujem pomaly celu rodinu😅
Vela peciem aj sladke,slane pecivo,skratka nieco,co mozem zbalit do batohu a vziat so sebou k vode,az nemusime kupovat zbytocne mastne a nezdrave polotovary.
Nedam dopustit na kokosovy olej z Benu lekarne (momentalne je aj v akcii,takze urcite nakupim do zasoby)
Pouzivam ho na pecenie ci uz sladkeho,alebo slaneho miesto masla,oleja a masti.Napr.vyborny je aj na plnku do osich hniezd☺

nito
29. jún 2017

My v domacnosti pouzivame mnozstvo dobrotiek, ae nestravujeme sa iba zdravo.....varim tak ako varili nase babicky z klasickych muk a ingrediencii aleniekedy nepohrdneme ani niecim fajnovym, niecim co do slovenskej kuchyne nepatri, taktiez detickam neodopieram sladkosti, ale zas to s nimi ani nprehanaju, stravujeme sa z kazdeho rozka troska.....mna najviac zaujali z ponuky tieto produkty:
https://www.benulekaren.sk/p/261288/health-link...
https://www.benulekaren.sk/p/266393/alnavit-smo...

A premojich drobcov asi toto:
https://www.benulekaren.sk/p/265348/terezia-zaz...
https://www.benulekaren.sk/p/265456/terezia-vis...
https://www.benulekaren.sk/p/265454/terezia-rak...

kristinka86
29. jún 2017

Dobrý deň!
V tomto počasí človek toho zje asi pomenej. Varím skôr kvôli deťom. Nedá mi, aby nemali varenú stravu každý deň. Mne teraz postačí aj ovocie a zeleninka. Už konečne aj z našej záhradky. Občas sa ale človeku žiada siahnúť aj po niečom sladkom. A aby nemal potom výčitky, tak odporúčam toto:
https://www.benulekaren.sk/p/213301/vanesky-cel... - tieto sušienky by som jedla aj denne. Mňam. Milujem ich a deti tiež. 🙂
https://www.benulekaren.sk/p/260022/rakytnicek-... - a toto by sme veľmi radi vyskúšali. Rakytník nám bude tento rok prvýkrát rodiť, takže sa na to teším. 🙂
Pekný dník prajem!

dobakovaiveta
29. jún 2017

Kedže su teraz také horúčavi človeku ani poriadne nechutí jesť, ale snažím sa aby som mojim deťom a mne mala každy den narenú stravu , veľa zeleninky biekovín a ovocia. používam len zrave doplnky ku strave, bez tohoto by sa moja kuchyna si nezaobišla. https://www.benulekaren.sk/p/261288/health-link... ale vieme si dopriať aj niečo sladke 😝 najme ked moji drobci zbožnujú sladkosti. a pečieme potom spolu.

77evelyna77
29. jún 2017

Milujem ovocie,ktore je na ranajky ako stvorene.V lete jem menej,nejako mi nechuti v tom teple jest. V zimnom obdobi zjem toho viac.

beatabuckova
29. jún 2017

Ja či v lete či v zime sa snažím variť čo najzdravšie . Klasický olej sme nahradili kokosovým olejom https://www.benulekaren.sk/p/261288/health-link... . Čo sa týka leta,ja osobne jem menej, ale zas viac ovocia ,častokrát mávam na večeru ovocný šalát s tocha medíkom a chia semiačkami. Na raňajky mávame smootie s ovocím ,zeleninou (hlavne špenát,uhorka) , často používame aj mandľové či kokosové mlieko.

marecek1
29. jún 2017

Cez leto všetci doma jeme veľa zeleniny a ovocia, máme radi najmä to, ktoré si odtrhneme v našej záhradke - teraz u nás dozrievajú ríbezle, egreše, čerešne... a pijeme veľa tekutín - v týchto horúčavách dávam pozor hlavne na deti, aby dodržiavali pitný režim, čistú vodu, prípadne odšťavujem pre ne ovocie a zeleninu zo záhrady.

No a z vašej ponuky by som rada ochutnala sušené figy. Figy milujem, úplne najviac čerstvé, vždy sa na ne teším, keď cestujeme v lete do Chorvátska.

https://www.benulekaren.sk/p/266457/alnatura-figy

zuzana814
29. jún 2017

Mily Juraj ,

Nase zvyky su - v letnych horucavach celkovo jeme s detmi menej, a viac nam chuti vodnate ovocie a zelenina ( melony, ananas, jahody, pomarance, uhorka...), bielkoviny doplname z kozieho /ovcieho jogurtu, tvarohu , bryndze, raz do tyzdna mame nejake lahke maso ( kura, morka), a pocas tyzdna jeme kvaskovy chlieb, celozrnne cestoviny, hnedu ryzu ... a pijeme osviezujuce vlazne napoje po duskoch (voda s citronom, alebo nastruhanou uhorkou, matou, bazalkou).

Z bonuky Benu mame radi znacku Alnatura, Alnavit, a nasim
malym chuti https://www.benulekaren.sk/c/88/susene-plody-a-...

mne zas chutia zdrave sladkosti https://www.benulekaren.sk/c/86/sladke-a-slane-... a rada by som vyskusala vase balicky https://www.benulekaren.sk/c/252/balicky-zdravia, z ktorych som uz mala viacere dobroty.

Pre inspiraciu pripajam nas oblubeny lahky recept na ladovu cokoladu:

Ladove cokoladky

130g 70 a viac % cokolady roztopime nad vodnym kupelom so 70g kokosoveho oleja, davame pozor, aby teplota hmoty nebola odhadom nad 40 stupnov! Roztopenu hmotu nalejeme do kosickov a dame do chladnicky. Pred podavanim vyberieme, aby kosicky neboli prilis studene, ani prilis teple - vtedy docielime chladivy efekt ladovej cokolady.

Prijemne leto a vsetko dobre praje

🏖

Zuzka

xlolax80
29. jún 2017

V lete mi chuti skor menej. Ked uz jest, tak hlavne vsetko stavnate a teda aj dost ovocia, zeleniny.
Rada by som vyskusala tieto tycinky, kedze oblubujem sladke: https://www.benulekaren.sk/p/265262/balance-mix...

luchajda
29. jún 2017

Moje celodenné menu tvoria nektarinky, marhule, broskyne a melón :D Ak dnes nezaprší, pridám ešte egreše, ríbezle a jostu :D Len chudák môj chlap krúti hlavou, jeho predstava tehule je evidentne žena čo celodenne pučí rezeň s majonézovým šalátom :D
Mne však vôbec nechutí jesť nič iné ako ovocko.

Z ponuky by som rada vyskúšala čokinu sladenú stéviou:
https://www.benulekaren.sk/p/265258/balance-hor...
a tiež ktorýkoľvek z ponuky smoothie nápojov:
https://www.benulekaren.sk/p/266394/alnavit-smo...

maryon1
29. jún 2017

Cez leto vela grilujeme, a ku grilovanému mäsku si dávame ako prílohu vela zeleniny.
Celkovo jeme menej ako v zime, určite omnoho menej sladkostí. aj decká si dajú radšej ako keksy či čokoládu čerstvé ovocie,milujú jahody, melón.
no a pijeme čistú vodu, prípadne s citrónom, listami mäty či medovky, ktoré si odtrhneme u babky z jej bylinkovej záhradky.

a vyskúšala by som rada tieto brusnice,
https://www.benulekaren.sk/p/266449/alnatura-br...

brusice si kupujem často /u vás teda ešte nie/ kvôli problémom s močovými cestami.

erikaemkina
29. jún 2017

Tak pre moju malu by som rada vyskušala : https://www.benulekaren.sk/p/213301/vanesky-cel...,
A niečo pre mna
https://www.benulekaren.sk/p/265262/balance-mix...
Papáme vela aj pijeme , ved doprajme si 🙂 A zase je na vyber mnoho mnamiek

sperka
29. jún 2017

U nás máme veľmi radi hríbiky aj keď v lete chutí jesť menej. Sezónna zeleninka a ovocie sú veľmi chutné. A pre deti nesmie chýbať zmrzlinka. Naše obľúbené na túry zo sebou sú: https://www.benulekaren.sk/p/265444/rakytnicek-... a tiež nesmie chýbať https://www.benulekaren.sk/p/225131/diffusil-re..., no a toto majú moje deti veľmi obľúbené https://www.benulekaren.sk/p/265598/benu-lip-ca... ;)

juraj_benu_lekaren
autor
29. jún 2017

...krasa velmi skvele inspiracie. Mne pocas leta vyhovuje lahka taliansko-mediteranska kuchyna, hlavne cestoviny a vela zeleniny. Dobru chut k obedu 🙂

juraj_benu_lekaren
autor
29. jún 2017

@sperka krasne dazniky...a ked sa vymazia 🙂

majocka24
29. jún 2017

@erikaemkina tie vanesky su mňamkové 😍

juraj_benu_lekaren
autor
29. jún 2017

@marecek1 to susene ovocie z Alnatury je skvele, chutnali sme aj figy alebo kokosove lupienky 🙂

sperka
29. jún 2017

@juraj_benu_lekaren výborné sú aj usušené a pod mäsko na prírodno, výborné!