Povery pred pôrodom

mareka49
20. jan 2018

Zdrvim vsetky tehotne slecny, zeny a zienky, chcem sa vas opytat, ci sa stretavate s nazormi, ze napriklad kocik by sa nemal kupovat pred narodenim babatka. Mne to pride ako zbytocne povery a zvlast dnes, ked kociar z kameneho obchodu moze byt dodany aj po 5 aj viac tyzdnoch..Ako reagujete na tieto ehm rady? Som v 6 mesiaci, ale vybavicku este nemam. Pomalicky by som ale chcela vecicky zhromazdovat.Je to skoro? Nie na rok do predu😊 ale ten zaklad do prodnice a par tyzdnov na doma. Asi uz pomynuli tie casy, ked mamicka lezala v porodnici a otecko so svokrou isiel kupit kociar, nie?

lindusss2016
20. jan 2018

Poveram bud veris alebo nie. Ja neverim, take hluposti neriesim a este sa nikto neodvazil mi radit, co a ako. Si snad dospela, zariad sa, ako ti je lepsie.

stankadu
20. jan 2018

no to záleží, či tomu veríš alebo nie a či si to dáš do súvisu. Je tomu už síce 15 rokov, čo som si tiež povedala, že však čo zlé sa môže stať, ked som v obchode uvidela vysnívaný kočík. Tak som ho kúpila. To bolo pred Vianocami. 7. 1. som skončila v nemocnici s tlakom a doma som mala len kočík, vaničku a postielku. Z nemocnice som prišla domov po 2 mesiacoch aj s dcérou. Všetku výbavičku kupoval manžel a svokra. Doteraz ma to štve, že som si to nevychutnala. 😒 No ked chceš kupovať, kúp, ale všetko naraz, nikdy nevieš čo sa stane. Nech to máš doma pokope.

vandicka7
20. jan 2018

Ja poveram taktiez neverim. Niekedy si uz ludia navymyslaju take blbosti ze nad tym az rozum stoji. Ja som tiez tehotna ale pomalicky si davame dolezite veci dokopy. Kocik este nemam ale budeme ho kupovat este pred porodom. Zato skrupinu na nosenie uz mame 🙂🙂🙂

janci05
20. jan 2018

Ja som si priebežne počas tehotenstva kupovala aj kočík a nejaké to základné oblečenie pre dieťa, plienky atď.

luciq13
20. jan 2018

Take blbosti ani neber vazne. Vypocuj si ale urob si ako sama uznas za vhodne.My na povery neverime.Kupovala som priebezne pocas celeho twhotenstva s tym ze uz ked som odisla do poeodnice nebolo treba nic kupovat ani prichystat 🙂

gir
20. jan 2018

"hlúposť ako traky", ja som objednala kočík v piatom mesiaci, základnú výbavičku do pôrodnice a nejak oblečenie doma, postieľku som riešila tak v 7 mes.

rennqa
20. jan 2018

Ja som tiez kupovala postupne, aspon to nebol velky jednorazovy zasah do rozpoctu, ale euricka sli dolu pekne postupne, tak to ani nebolo citit.

terezka1947
20. jan 2018

@mareka49 myslim,ze to nie su povery,ale skor strach,aby ak sa nieco nedajboze stane,veci zbytocne nepripominali babatko.....niekedy bol s vybavickou problem,aj kociare a nedali len tak kupit....ale v dnesje dobe,staci ajst do obchodu a aj v den porodu nakupis....
kociar si kludne pozeraj,veci detto....a kedy si ich kupis je na tebe...ak ma mamicka rizikove tehu,tak je lepsie v predstihu....lebo moze lezat v nemocnici par mesiacov,ci babatko prist skor...ale inak by som toto rozhodne neriesila,pozeram sa na to nie ako povery-ale chapem to v konetxte davnej doby...

lavieenrose
20. jan 2018

my sme kociar kupovali 8-9.mesiaci ja som bola akurat v nemocnici ked ho manzel isiel vyzdvihnut, babatku zahaprovalo na pasoch srdiecko tam som bola na pozorovani....moja kamaratka z detstva byvala suseda si dala spravit test z krvi aby vedela pohlavie mimca a uz mala v 6.mesiaci celu vybavu a chlapca v 8.mesiaci porodila mrtveho lebo lekari zanedbali preeklampsiu...a teraz ma dievcatko takze jej boli tie vhlapcenske veci na prd...povera nepovera je v nej kus pravdy inac by sa netradovala ;)

jeennyv
20. jan 2018

Moj nazor je, ze nejde o povery, ale nikdy nevies co sa stane v zivore a tehu je speci obdobie..kamosky robili tak, ze co to nejake veci, kocik kupili, ale nechali u rodicov atd. Keby nieco, lebo fakt sa strasne znasa, ked pride situacia, ze prides domov bez baba..mojej znamej sa to stalo izbicka vsetko urobene jeden den bola na kontrole podla dr vsetko “ok” a druhy den v den porodu a mrtve babo a bol des pre nu..za mna b som co to kupila, ale nemala doma..