Reklama Google

bob
11. dec 2006

Zdravim vas,

asi ste si uz vsimli, ze v pravej casti obrazovky v diskusiach pribudla reklama google. Je tam asi 2 dni.

Preco tam pribudla? Odpoved je jednoducha: lebo generuje pre straku peniaze.

Preco potrebuje stranka peniaze?
Lebo vsetko nieco stoji a ak ma stranka dlhodobo fungovat a zlepsovat sa musi si tzv. vediet na seba zarobit. Momentalne jedinym zdrojom prijmov su prezentacie firiem v katalogoch svadobnych stranok (beremese.cz a mojasvadba.sk), detske stranky (modrykonik) zatial nijak nezarabaju. Preto sme uvazovali, ako vytvorit dalsi prijem pre stranky... napadla nas samozrejme bannerova reklama.

Dalsou otazkou bolo, aka reklama...
Taka, ktora bude minimalne obtazovat a zaroven z nej bude rozumny prijem. Preto sme sa rozhodli pre male textove odkazy, ktore budu zobrazene na plochach, ktore do teraz neboli nijak vyuzite. Tak aby sa nic kvoli nim neposuvalo a zaroven aby bola co najviac "nenapadna". Preto sme nechceli graficke bannery, ktore casto blikaju atd.

Momentalne skusame textove reklamy od google. Este neviem co to bude financne generovat - uvidime na konci mesiaca. Ak to bude moc malo tak to proste zrusime.

Tuto temu som otvoril, lebo chcem aby ste vedeli preco sme k tomuto kroku pristupili a zaroven ma zaujimaja vas nazor na takuto formu reklamy, reklamu vseobecne, pripadne nazor na textovu reklamu verzus graficka reklama atd.

Bob.

makak21
11. dec 2006

Ahoj bobe.
Za sebe musím říct, že mi ta reklama nijak nevadí, nejdřív jsem si jí ani nevšimla. 😅 Ale je fakt, že žijeme v tržní ekonomice a všechno něco stojí, takže proč ne?? Jsem pro. 🙂 Určitě je lepší (pro mě) ta textová, protože to aspon tak nebije do očí. Je decentní a přes to tu je. 🙂

expertka8
11. dec 2006

...ak môžem prispieť...mňa osobne reklama neobťažuje...ak sa cielene "nevtiera" na celý monitor 😅 ...myslím..že je to skvelý nápad..a efektívne riešenie zároveň...navyše..ak sa reklamná oblasť bude postupne aktualizovať...aspoň získam prehľad...a navyše ešte stále máme právo slobodnej voľby..takže je len na mne či sa "presuniem" do pravej časti alebo nie 😉

certica
11. dec 2006

suhlasim vynimocne s expertirkou 😀 . Ozaj a presuvas? Ja len 1/4 praveho oka 😎

expertka8
11. dec 2006

..certica..ty puk..že "výnimočne"...však počkaj...direktívne Ťa vyobraciam v "Xudneme" 😝 😅 😀 ...
...P.S. cerica so mnou "výnimočne" súhlasí VŽDY!!! 😀

madeleine
11. dec 2006

ja suhlasim, nech vam to vynesie co najviac, deti stale pribuda... 😉

zuzula
11. dec 2006

Aj podla mna je to v poho...este by bolo celkom fajn keby tu boli reklamy na bejby obchody, obchody s materskym obleckom etc. 🙂

zebricka
11. dec 2006

Ja sa pripajam k nazorom, ze je to uplne v poriadku, naozaj ta reklama nie je rusiva.... ale stalo by za uvahu oslovit rozne firmy, netove obchody, kamenne obchody, atd., ci by nemali zaujem o inzerciu, aby aj tu vznikla firemna sekcia, ako je na mojasvadba.sk.....

certica
11. dec 2006

exp, puky mam doma hned 2 - oranz a zlty 😀 . A nemusis hned bonzovat 😅

verulka
11. dec 2006

aj podla mna je to v pohode, hlavne jem to nezbytne...zelam, nechto vynesie co najviac 😉

ikke
11. dec 2006

mne sa to uzasne paci, citam temu, kde prispela madeleine a ono mi to vedla vygeneruje reklamu na La Madeleine (este neviem, co to je, myslim, ze sa mi to objavuje v holandcie...), alebo mi to vygeneruje holandske stranky, ktore ponukaju ubytovanie na slovensku 😵 😀

melory
11. dec 2006

drzim vam palce, nech " mame " co najviac uspechu.

sisi1
4. jan 2007

Reklama je v poho..aspon sa vzdy nieco nove dozviem a mozno ma aj nieco zaujme 😉

rebeka
11. jan 2007

Doteraz som si myslela, ze reklama na stranach = obtazovanie uzivatela. Ale tu na MK zistujem, ze to vobec neplati 🙂Dokonca sa mi paci 😀
Btw, tiez som za malu sekciu inzeratov pre firmy zaoberajuce sa tehotenskym, detskym a materskym tovarom. 🙂

protea
11. jan 2007

ahojky,
reklamy jsem si všimla ale teď ji vůbec nevnímám-tudíž mne ani neruší.

Musím tam občas juknout, třeba narazím na nějaké dobré stránky 😉

lia
11. jan 2007

pripajam sa aj,reklamy ma vobec neobtazuju,prave naopak,ked ma nejaka zaujima ,precitam si ju a mam o info viac.
este by ma zaujimalo Bob,ked budem mat hotovu web stranku,tyka sa byvania,bude sa dat vlozit?? 😵

bob
autor
24. jan 2007

lia: tie inzeraty su zadavane cez system ETARGET a system Google Adwords. Staci ked kliknes pri tych inzeratoch na link ">> Pridaj medzi ETARGET odkazy" alebo podobny pri Google inzeratoch a to ta uz nasmeruje ako vlozit inzerat.

Ak bude o byvani tak sa asi tu asi casto zobrazovat nebude, ale bude sa zobrazovat v sieti ostatnych reklamnych partnerov Googlu a ETARGETu ktori maju stranky o byvani.

bob
autor
30. jan 2007

Ahojte. Dnes som pridal odkazy aj do albumov. Zobrazuju sa pri otvorenej fotke (pri zoznamoch nie).

Ide o tzv. vseobecne odkazy ETARGET, takze s detmi a tehotenstvom nemaju (na rozdiel od tych co su vo fore) nic spolocne. Nastavil som to tak aby tam boli 3. Sam neviem kolko sa tam bude klikat (z toho sa vypocitava odmena pre nas server), uvidime. Ak to nebude mat ziadny financny efekt alebo len nizky, tak to odtial vyhodim.

Odkazy vo fore su relativne uspesne, co som rad, lebo radsej chcem zobrazovat takuto reklamu ako nejaku graficku. Ajked ak sa najde aj klient na graficku a bude ochotny dobre zaplatit, tak ju na cas niekde umiestnim ale radsej preferujem textovu, je menej rusiva.

katka0210
22. júl 2013

@bob Ja vás chcem požiadať aby ste zasiahol nakoľko toto je dcérin nick a ja chodím do neho len kvôli vnučke a nepíšem cez neho.
Váš zamestnanec Martin Jaseň ma nenávidí a už dlhšiu dobu sa mi bezdôvodne vyhráža a dnes to dospelo do toho že mi bez udania dôvodu uzavrel nick na mesiac. A vyhráža sa že ho uzavrie dcére lebo tvrdí že je to vraj môj duplicitný nick čo je lož.
Preto vás žiadam aby ste zasiahol aby sa tento pomstychtivý nespravodlivý človek nemstil na mojej dcére ktorá má ťažko postihnuté dieťa lebo s tým ona nemá nič a je odcestovaná na dlhšie takže sa nemôže brániť.
Už keď mňa tento mladý človek tak nenávidí nech do toho nezaťahuje moju dcéru
Čakám na vaše vysvetlenie, ´dakujem.

Toto píšem ja mam Katky nie ona.

aneet112
15. aug 2013

mohli by ste tam davať reklamy nas ,ktory tu mame Proshop.....za nejaky polatok....reklamy nikdy nieje dosť 😵