icon

AIMOVIG-biologická liečba migrény-brala ste niektorá?

laskonka80
23. feb 2020

Ahojte, mala ste niektorá na liečbu migrény novú liečbu -injekcie Aimovig?Pomohla Vám?

kvalasekova
12. jan 2021

@simma42 ja sa prave chystam na schvalenie na dalsie 3 mesiace..daj potom vediet, ze ci naozaj tolko si platila🙄

kvalasekova
12. jan 2021

@simma42 a este ma napadlo, doplatok bol vzdy 120€, len vyrobca preplacal tych 70€ a preto bol doplatok len 50€. Je mozne, ze to uz zrusili a treba doplacat celych 120€😓 alebo ti len zle povedali v lekarni (mne tak tiez pred 3 mesiacmi povedali) ale ked uz prides realne platit, tak to bude len tych 45-50€ (aj ja som tak mala)

andullinka
12. jan 2021

@kvalasekova uff to vazne? ja teraz cakam na schvalenie dalsej liecby, dalsi recept by mi mala doktorka vystavit 20.1., tak potom budem vediet... ale este 22.12. Som vyberala za tych 45€ ...

laskonka80
autor
13. jan 2021

@simma42 ahoj daj vedieť prosím,to by bolo fakt blbé😔

sihrus
13. jan 2021

Ahojte, no vyzerá to, že je to naozaj tak - pozrela som na nete a tam je písaný doplatok pacienta necelých 120 Euro

kacenkahrab
13. jan 2021

Ahojte. Ja som volala svojej neurologicke, vravela ze ona zachytila ze sa bude praveze doplacat uz menej , miesto 50€ 25€ ze nevie o 120€... ma mi v piatok vystavit recept na 5.davku tak napisem

simma42
13. jan 2021

@kacenkahrab daj potom prosim vedieť, ja teda netuším ako to bude, ale keďže s mužom uvažujeme o bábätku, chcela som dobrat tieto posledné 3 schválené dávky aimovigu a následne vysadit... Ak by však naozaj bol doplatok skoro 120e, tak by som s aimovigom zrejme prestala skôr :( ak by si mohla, napíš v piatok co si sa dozvedela v lekárni

simma42
13. jan 2021

@kvalasekova mne v lekárni zvykli vravieť vyššiu sumu, okolo 55e, ale reálne som potom vždy platila 45. Preto ma teraz tak zarazilo tých skoro 120e, ze od januára je to takto... Možno záleží aj od poisťovne..? Ja mam VšZP, ostatne možno stále preplácaju viac a doplatok je nižší, netuším fakt :(

kvalasekova
13. jan 2021

@simma42 od poistovne to nezalezi. Doplatok by mal byt rovnaky vo vsetkych. Ale zalezi napr. ci si to beries u dr. Maxa. Tam ak mas karticku tak platis o 5€ menej, preto niekto platil 45€ a ja som napr platila 50€. A ten doplatok pacienta bol od zaciatku 120€ ale 70€ preplacal vyrobca lieku. To ale uz mohli zrusit...no uvidime teda ako to naozaj je🙄

simma42
14. jan 2021

@kvalasekova mne za zdá ze pôvodne nebol rovnaký doplatok, že minimálne pri tej prvej dávke (v júni alebo v júli to bolo tuším, keď ho schválili a mohli začať užívať aimovig aj ostatní, nepamätám si to presne) tak sa nejaki ľudia ohlasovali ze mali doplácať viac ako tých 50e, ale potom sa to riešilo a zrejme to dali všade rovnako.. O tom preplácani 70e od výrobcu máš prosím odkiaľ info?

kvalasekova
15. jan 2021

@simma42 o tom preplacani mi povedali v lekarni, nakolko najskor im system ukazal cenu doplatku 119€ a ked som sa opytala, ze co viem ja, tak sa doplaca len 50€, tak to objednala a vtedy jej prislo na preplatenie od pacienta len 50€ pretoze zvysok plati vyrobca. Aj som pisala vyrobcovi a presne to mi potvrdili, nevedeli mi vsak povedat ako dlho to bude trvat a kedy to zrusia. https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/aim...
Ked sa pozries na tento link, tam sa pise ze pacient plati 119€ a bolo to tak uplne od zaciatku ako ho zacali predavat, ale ako vravim 70€ potom platil vyrobca a preto sme my platlili len 50€

gulask
Autor odpoveď zmazal
gulask
Autor odpoveď zmazal
simma42
15. jan 2021

@gulask prosím ta, v akej lekárni si si ho vyberala?

gulask
Autor odpoveď zmazal
gulask
Autor odpoveď zmazal
laskonka80
autor
16. jan 2021

@gulask skús Ajovy

laskonka80
autor
16. jan 2021

@gulask supeeer

laskonka80
autor
16. jan 2021

@gulask supeeer

gulask
Autor odpoveď zmazal
andullinka
16. jan 2021

@laskonka80 ahoj, ty si presla na Ajovy?

laskonka80
autor
16. jan 2021
laskonka80
autor
16. jan 2021

@gulask biol.liecba od inej firmy,viac neviem,pozri net

lula2912
16. jan 2021

@kacenkahrab mne schválenie VšZP trvalo do 3 týždňoch, oni vedia že si musí pacient pichnúť ďalšiu dávku, aby bol dodržaný odstup 4 týždňov. Čo sa týka doplatku včera som si vybrala injekciu a doplacala som 25 eur.
Predtým Mikulova teraz lula

lula2912
16. jan 2021

Chcem sa vás opýtať na očkovanie na covid a aimovig? Neurologická mi povedala, že ak sa chcem dať zaočkovať musím vynechať jednu injekciu aimovigu a až potom sa dať zaočkovať. Včera som počula Kristufkovu hlavnú epidemiologicku, že do sedem dní od podania biologickej liečby sa môže podať vakcina. Ak máte nejaké info napíšte prosím.

kvalasekova
16. jan 2021

@gulask tak to si ma fakt potesila, uz som mala migrenu z toho, ze budem na 3 mesiace platit 360€🙈 to by som musela predat oblicku😬

gulask
Autor odpoveď zmazal
gulask
Autor odpoveď zmazal
timka112
16. jan 2021

@kvalasekova mávala som migrény aj 12 krát do mesiaca, po vybratí Aimovigu prvej injekcií som mala 9 prvý mesiac, teraz po 3 injekcií tento mesiac 3 krát. Od januára sa dopláca 25€ za jednu injekciu

kacenkahrab
16. jan 2021

Ahojte tka ano, vyrobca doplaca od januara viac kvoli dorovnaniu konkurencneho lieku...cize teraz miesto 50 sa doplaca 25e. Za druhy obdobny liek ktory uz je na trhu sa totiz doplaca 0, tak firma kvoli dorovnaniu konkurencie znizila doplatok pacienta. Tak mi to povedala neurologicka. Je niektora z vas na tej druhej liecbe? Co prisla po Aimovigu?