icon

AIMOVIG-biologická liečba migrény-brala ste niektorá?

laskonka80
23. feb 2020

Ahojte, mala ste niektorá na liečbu migrény novú liečbu -injekcie Aimovig?Pomohla Vám?

sianna
16. feb 2021

@laskonka80 Prešov okolie a Košice. Ktorý lekár je ochotný zvažovať túto liečbu? Ďakujem

katy661
23. feb 2021

Ahojte,
ja som sa dopracovala k Ajovy..ale zacala som vahat, nakolko mam pridruzene diagnozy a na strankach a forach mimo SR som sa docitala o castych neziaducich ucinkoch...busenie srdva, zapaly, vypadavanie vlasov..nie su to odborne clanky..ale trochu ma to zneistilo.

ivkaivana
8. apr 2021

Ahojte všetci... tiež trpím migrénami... Neviete mi niekto poradiť? Najprv mi poisťovňa schválila na 3 mesiace Aimoovig, liečba zabrala a tak mi neurologička poslala žiadanku na 6 mesiacov... tie onedlho uplynú a neurologička mi oznámila, že liečba Aimoovigom
je iba po dobu 1 roka... Mám strach, aby sa to peklo znova nezačalo, keďže sa migrény
zmiernili na 2-3 záchvaty mesačne. Máte niekto info, ako dlho by mala liečba pokračovať?

ivkaivana
8. apr 2021

@kacenkahrab Ivka Ivana - som na fb... chcela by som sa do skupiny nahlásiť, ak ste ju založili... ďakujem

sihrus
8. apr 2021

@katy661 Ahoj, ja idem zajtra na prvý vpich Ajovy, študovala som príbalový leták, tam žiaden taký nežiadúci účinok nie je písaný, tak tomu nerozumiem. Keby to bolo už v zahraničí také nežiadúce účinky, tak by to preložili aj do slovenského jazyka a dali do príbalového letáku nie? Prosím môžem mi hodiť link na tie fóra? a to sú len také diskusie ľudí, asi tak ako si tu my píšeme? Ďakujem

kacenkahrab
9. apr 2021

@ivkaivana kludne sa prihlaste je tam uz nastavene automaticke schvalovanie

sofinka123
27. máj 2021

@kacenkahrab môžem vás poprosiť, že by ste pridali aj mňa do skupiny na fb? Dnes mi akurát neurologicka povedala o Ajovy,keďže už spĺňam podmienky, tak pripraví žiadosť do poisťovne. Na FB som Amália Kozolková. Dakujem

laskonka80
autor
30. máj 2021

@ivkaivana ahoj a potom akože čo?

julinqua
7. sep 2021

@sianna Ja 🙂 Som neurológ v Prešove v nemocnici a venujem sa liečbe migrény. Ak spĺńate kritériá, prípadne si ich môžme prebrať, tak ako aj možnosti liečby, kľudne ma kontaktujte.

kvando
7. sep 2021

@julinqua super...dobre vediet 🙂

dasa1960
16. nov 2021

@annakanva Aký zmysel má niečo začať a potom nedokončiť. Neviem čo bude o niekoľko rokov, ale keď už nič iné, tak tých niekoľko rokov strávim bez večného strachu, či opäť nezaľahnem s bolesťou, nadopovaná tabletkami. Nevravím, že teraz ma hlava nezabolí, ale je to podstatne menej dní, keď sa zobudím s bolesťou a ak aj hej, tak po užití Relpaxu do hodiny môžem fungovať. Pred tým som bola na liekoch aj dva dni v kuse.

zina234
27. nov 2021

@laskonka80 ahoj. Moja mama aj brat užívajú aimovig už 3 roky. Zháňali si ho za 600€ mesačne ešte keď na Slovensku nebol dostupný. Im to doslova zachránilo život, lebo mali také silné a časté migrény že pomaly nič nemohli robiť. Chvíľku trvalo než to zabralo, ale teraz je stav taky že napr mama ma migrénu len pri menzese.aj to už takú ze si ľahne a do večera je to ok. Nie tie umorne 3 dňové stavy kde sme volali až záchranku niekedy.

laskonka80
autor
27. nov 2021

@zina234 a brat?

zina234
28. nov 2021

@laskonka80 brat ma tiež výrazne zlepšenie. Spomenula som len mamu, lebo jej migrény boli katastrofálne

laskonka80
autor
28. nov 2021

@zina234 Ďakujem krásne, to je úžasné.

kvalasekova
29. nov 2021

@laskonka80 napriklad ja som momentalne uz rok na Aimovigu a za posledne mesiace som nemala ani jednu migrenu. Klop klop klop. A to som momentalne vo vysokom stresovom obdobi, kde by som predtym migrenovala kazdy druhy den. Na zaciatku liecby som aj mala par migren ale casom to je lepsie a lepsie🙂

kamkalu
3. máj 2022

@kacenkahrab ahojky, funguje este ta skupina na FB? Nejako ju neviem nájsť. Chcela by som sa pridať do klubu😅 diky

kvalasekova
3. máj 2022

@kamkalu napiste mi vase meno na FB, poslem vam pozvanku. Alebo skuste vyhladat: Migrena a biologicka liecba

lydkaf1
23. okt 2022

@andullinka dobrý deň ja mám tiež problémy s migrenami a doktor mi predpísal sandomigran neviete prosím Vás či ta profylakticku liečba niekomu pomohla? Lebo mi povedal že prv musím absolvovať túto liečbu aby mi mohli potom dávať tú biologickú

lydkaf1
23. okt 2022

@laskonka80
@timka112 chcem sa spýtať či vám nezabrala ta profylakticku liečba že aké máte s tým skúsenosti. Ďakujem

timka112
23. okt 2022

@lydkaf1 mne osobne zabrala iba ta injekčna liečba Aimovig beriem ju 2 rok . Brala som rôzne lieky na migrény, ale účinné boli kratkodobe par mesiacov a potom naspäť silné migrény.

lydkaf1
23. okt 2022

@simma42 a nepriberali Ste na váhe keď Ste podstupovali tú profylakticku liečbu?

lydkaf1
23. okt 2022

@timka112
@timka112 chcem sa este spýtať či Ste priberajú keď Ste podstupovali tú profylakticku liečbu? Lebo mne jedna známa hovorila že od nej sa priberá. Daku

timka112
23. okt 2022

@lydkaf1 nie váha mi nešla hore.

kvalasekova
24. okt 2022

@lydkaf1 zalezi od liekov, napr z antidepresiv sa moze priberat, z antiepileptik z niektorych sa pribera, a z niektorych naopak chudne. Mala som aj take aj take

laskonka80
autor
24. okt 2022

@lydkaf1 ahoj, žiadna profylaxia mi nezabrala

simma42
24. okt 2022

@lydkaf1 neviem vam povedat, mne vaha dost kolisala a priberala som, lenze rok dozadu mi zistili problemy so stitnou zlazou s takymi hodnotami, vraj tie problemy som musela mat uz niekolko rokov, takze v mojom pripade neviem posudit z coho priberanie pramenilo, kedze zmenu v stravovani som nepostrehla

lydkaf1
25. jan 2024

Dobrý deň chcela by som sa spýtať aké máte skúsenosti s biologickou liecbou migrény. Počula som že táto liečba síce zaberá ale má veľa nežiadúcich účinkov ..

lydkaf1
25. jan 2024

Ešte by som sa chcela spýtať že aké máte názory na užívanie tabliet tebokan 120 ďakujem

kvalasekova
26. jan 2024

@lydkaf1 dobry den, biologocka liecba mi zmenila zivot. O vedlajsich ucinkoch som nepocula a nemam ani ja ziadne vedlajsie ucinky zatial (uzivam ju 3 roky)