Aké domáce masky používate?

sopka10
2. máj 2017

Ahojte, chcem sa opytat ake domace masky, peelingy, telove detoxy , ci uz pletove, telove alebo hociake pouzivate , a vlastne si ich aj doma vyrabate? A Ak tak z akych surovin a naco pomahaju , ak sa vam zda ze ozaj pomahaju?
ja nawm napr. zo zeleniny, z ovocia, z neviem coho,....

caroline_
3. máj 2017

Prečo sa pýtas ?lebo ti luciade napísala ze si škaredá?srandujem :D maska na tvár je super z avokada,takisto aj na vlasy keď pridas olivovy olej,na vlasy je dobre si raz za cas urobit zabal,ja ho robim ze zmiesam olivovy,kokosovy,konopny a sezamovy olej a nechám na noc posobit.a peeling sa mi osvedcil z kavy a trosku oleja,alebo zmiesat trosku sody bikarbony a vodu,na pery zas cukor a med.

caroline_
3. máj 2017

@caroline_ a samozrejme nesmie chýbať salatova uhorka na osvieženie a popuceny banan

sopka10
autor
3. máj 2017

caroline ako si uhadla,? hahaha Ja robim peeling z kavy a medu a potom po umyti dam kokosovy olej a pokozka tela je krasne hladka 🙂 na tvar zas nepoznam tolko masiek okrem uhoriek . :( a vlasy , kokosovy alebo olivovy olej vmasiruvavam do pokozky a hlavne na tie rozstiepene konceky , akurat ze vlasy mam po tom jemne a leskleno niekedy to vyzera ze su mastne alebo co a to aj ked ich po tom oleji umyjem 2 krat za sebou :/

bienennest
3. máj 2017

@sopka10 to je zaujimavy peeling.. to z kavy v akej forme robis? z granulatu ci prasku?

sopka10
autor
3. máj 2017

@bienennest obycajna kava , nerozpustna, a ano len si to nasyp do nejakej misky alebo kde chces dam trochu medu a bud pridas vodu a spravis na kasicku alebo nieco tekute, ja kedze to robim pred sprchou tak to zmiesam so sprchovackou aby to bolo tekutejsie a ,,vydrhnem,, si s tym telo , uzas ..

17alexis
3. máj 2017

@sopka10 ja si robím peeling zo sódy bikarbóny - normálne si ju nasypem do dlane a šprcnem trošku vody, aby sa vytvorila kaša a dám si to na tvár.
Namiesto krému si dávam kokosový olej. Mám dosť mastnú pleť a kokosák mi to nijako nezhoršuje, dokonca by som povedala, že je to lepšie odkedy ho používam.

sopka10
autor
3. máj 2017

@17alexis ten kokosovy olej ma vela dobrych ucinkov , z kazdej strany to citam , pocuvam 🙂 a ta soda na tvar ? neublizi to pokozke ? alebo nic sa s tvarou nestane ?
a ako casto to robis?

17alexis
3. máj 2017

@sopka10 mne to ešte neublížilo 🙂 na tvár a telo je to fajn. Používam to raz za dva týždne. Určite by som si s tým nečistila zuby, ako to niektorí robia, lebo to škodí.

sopka10
autor
3. máj 2017

@17alexis vyskusam a dam vediet :D vdaka za radu

caroline_
3. máj 2017

ano a kokosovy olej lieci akne, tak isto ako bambucke maslo 🙂 a este kokosakom je dobre si premasirovat zuby a dasna a nechat posobit a potom vyplut, bieli zuby a ma protizapalove ucinky, a mne sa osvedcila velmi na akne ružová voda

17alexis
3. máj 2017

@caroline_ dentálna mi tiež odporúčila čistiť zuby kokosákom, lebo obsahuje veľa fluoru. Občas si ho dávam aj na zuby.

evittam
3. máj 2017

@17alexis Kokosovy olej obsahuje vela fluoru? Ktory?

17alexis
3. máj 2017

@evittam asi každý 🙂

evittam
3. máj 2017

@17alexis Prepáč, ale to je pekna hovadina. Práveže kokosovy olej na cistenie zubov pouzivaju ludia co nechcú používať fluor co davaju do zubnych past,nakolko sa uz davno prislo na prišlo na to,ze to nie je az taká skvelá vec a moze viac uskodit ako pomoct. My napr.uz dávno nepouzivame zub.pasty s fluorom.
😉

evittam
3. máj 2017

Pardon za preklep...😊

17alexis
3. máj 2017

@evittam tak jej to vysvetli: 0901 76 33 66 🙂
Ja len píšem, čo mi ona odporúčila.

sopka10
autor
3. máj 2017

kokosovy olej vo vacsine pripadov je dobry asi na vsetko , ale aj ked som citala uz ze niekomu to dobre nerobi, ale to asi podla typu pleti alebo co ... inac nejake ovocne masky ?

evittam
3. máj 2017

@17alexis Ja? A prečo? Ja len pisem fakty. Ju nabuduce pozdravuj 😉. A nech ti da nazov toho kokosoveho oleja co obsahuje fluor.😀😀😀

evittam
3. máj 2017

@17alexis Mozno ti to odporucila ako alternativu. Kukni:
https://najmama.aktuality.sk/clanok/234331/koko...

sopka10
autor
3. máj 2017

tak tolko o tom som az neveda, dik za ten link :D

kim12345
3. máj 2017

Domáci peeling s kávy : robím raz za týždeň
z kávovej usadeniny,trochu kokos.oleja

kim12345
3. máj 2017

* z kávy

17alexis
3. máj 2017

@evittam odkážem jej už budúci mesiac 🙂
Ja som našla pastu asi Saloos, kde nebol vôbec fluor a tak som sa jej pýtala, čo si o jeho absencii v tej paste myslí, či si ju kúpiť či nie a povedala mi, že fluor je dôležitý pre zuby a teda môžem používať aj kokosový olej, ktorý ho vraj obsahuje veľa a striedať to s rôznymi pastami, nebyť verný iba jednej značke lebo každá pasta má iné zloženie, tak aby to nebolo jednotvárne. Vraj keby som používala iba pastu bez fluoru, tak časom budem mať citlivé zuby. Aj som si našla potom nejaké fóra, kde ľudia písali, že po nejakom čase im začali reagovať na studené, sladké, teplé...bolesťou. Vďaka za link, idem kuknúť. 🙂

evittam
3. máj 2017

@17alexis Tak toto ti nepotvrdim-ja a muz pouzivame uz cca 4-5 rokov bezfluoridove pasty a nic take sa nam nedeje. Ani ziadny kaz.😉 A tych past je uz nastastie dost.😉 A aj detom kupujeme detske bezfl.pasty.

h2
3. máj 2017

@sopka10 Ahoj, moja najobľúbenejšia pleťová maska je z kvasníc, rozdrobíš do misky, pridáš trošičku (fakt len málo) medu, zmiešaš to dokopy. Pridaním medu kvasnice dosť zrednú, doslova sa roztečú, touto zmesou si natriem tvár (štetcom, alebo prstami) a nechám zaschnúť, potom umyjem teplou vodou.

stastnablcha
15. máj 2017

ahoj. ja si dam zrnkovu kavu (to co ostane) s olivovym olejom a to mam ako piling. to sa mi osvedcilo. a este smotanu do kupela. ale inak som na mormalnej chemii 🙂 je to nuance z lekarne a dobra, a hlavne je dobre kazdodenne pouzivanie, to asi na domacich produktoch nieje mozne :(

sopka10
autor
15. máj 2017

Vdaka Vam , uz som par vyskusala :D

gab_riella
8. dec 2017
Používateľ gab_riella je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od gab_riella.

Tiez ma v poslednej dobe zaujali masky, pílingy 🙂 moc som ich doteraz nepouzivala ale je to asi potreba.

zuzicckka
14. dec 2017

@gab_riella určite-pokožku netreba podceniť, celkovú starostlivosť o ňu. Ja napríklad používam len prírodné veci bez chémie (masky a pod) a kávový píling, momentálne bodybescrub. A je úžasný- ta vôňa;) no a samozrejme aj hydratovať treba potom.