Aké sú plusy a mínusy chemoterapie?
Aké sú plusy a mínusy chemoterapie? Máte niekto osobnú skúsenosť? Alebo poznáte niekoho, kto chodil? Nechodil? 😔
To su tak specialne cielene terapie, ze toto moze zodpovedat iba lekar, ktory konkretny typ lieku ordinuje. To neni, ze maju jeden a leju kazdemu to iste. Cize otazka priamo pre osetrujuceho lekara. Moj muz s tym pracuje roky a ciel je co najmensie skody na pacientovi. Moja teta mala a bolo jej minimalne zle. Normalne fungovala, mala rak hrubeho creva. Takze tak
Toto je tak strasne všeobecne položená otázka, že sa na to nedá relevantne odpovedať.
Rakovina čoho, v akom štádiu, vek pacienta, typ, lokalizácia, .... hoci by dvaja pacienti mali napr rakovinu prsníka tak liečba môže byť úplne iná.
Každá odpoveď je absolútne irelevantná.
riadila by som sa radou onkologa. ak neveris jednemu kludne sa porad aj s tromi roznymi v roznych nemocniciach. ale pytat si radu na koniku nie je moc dobry napad. toto su vazne veci ktore mozu niekoho stat zivot.
ja len ze aj ked je to uz 11 rokov nikdy nezabudnem na maminu tu z konika ktora sa dala na alternativu a nakoniec boj s dobre liecitelnou rkovinou prehrala.
pri rakovine ide o zivot, co si budeme hovorit. neviem ci je priestor na nejake experimenty. dnes uz sa da poradit aj so zahranicnymi lekarmi. moznosti neurekom.
drzim palce a zelam hlavne uzdravenie.
@pralinka25 presne, dnes si mozes zavolat klude do Heidelberg a tam si overit liecbu. Ale toto veru neni na nejaku domacu poradnu…
Všetky otázky vám odpovie váš onkológ. Jedine on pozná váš zdravotný stav a bude vám vedieť podať relevantné informácie.
Plusy chemoterapie?? Predsa záchrana života! Minimálne jeho predĺženie.
Negativa? Vedlajsie ucinky. Na druhu stranu, to liecivo neriesi sopel, ale vaznu chorobu.
Vsetko povie onkolog
Polozila si velmi vseobecnu otazku
Vdaka chemoterapii sa s niektorymi viem aj dnes porozpravat
Nepoznam nikoho kto by liecbu odmietol
Tu je poradňa, kde sa mizes odbornejšie poradiť
Chemoterapia neni zrovna nieco co si clovek vybera na zaklade plusov alebo minusov. To je nieco co musi absolvovat ak sa chce zbavit rakovinovych buniek… aj napriek minusom

Ahoj. Záleží aj na tom, v akom štádiu je osoba a či má ešte nejaké in zdravotné problémy.