icon

Aké sú príznaky problémov s krčnou chrbticou?

vikusik231
9. jún 2024

Už som sem písala snažím sa nájsť a vyriešiť problém.
Mavate alebo mali ste niekto problém s krčnou chrbticou? Ak ano aké príznaky ste mali?

Strana
z3
1mata
5. dec 2024

@vikusik231 závrate, migrénu tak 4x mesačne

krasolienka1
5. dec 2024

@sisamisaaa ano ja som mala k tomu ešte postraumaticky stresovy syndróm

zuzana33355
6. dec 2024

@adulienka11111 áno no presne ako píšete môžem sa opýtať ze aké bylinky aká liecba ako pokračovať a ako ste riešili tu psychiku??? Dakujem

sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
krasolienka1
6. dec 2024

@sisamisaaa ano už sa to poriesilo boli to pár tokov dozadu

adulienka11111
6. dec 2024

@zuzana33355 ta otazka asi neatrila mne...nakolko ja sama chcem vediet na nu odpoved

zuzana33355
7. dec 2024

@adulienka11111 ono sme viaceré nane odpovede ibaže tu nieste nikto lekári avšak najhoršie je našom že nevedia zistiť co nám je ja som napríklad 15 rokov nikde nepracovala nastúpila som do práce a hop už má to zasiahlo zavraty rýchle búšenie srdca pot a bledost na tvari z ničoho nič potom som mala stoho akúsi traumu proste som sa bala hocikde ísť sama ako keby také myšlienky co keď sa mi dačo stane niekde odpadnem predtým som nikdy v živote také nemala no teraz je to celkom úplne inak ako keby som prestala fungovať mávam aj migrény napríklad nikdy mi nebolo tak ze keď na bolela hlava tak sa mi aj točila a teraz je to tak nechápem keď mám také pocity že už to namna ide tie tocenia a nestabilita tak okamžite začnem cvičiť a prejde to .... nerozumiem tomu je to trosku blbé pretože neviem si predstaviť ze ma to chytí niekde v autobuse ale v obchode tak co začnem cvičiť je to také trosku cudne no na rehabkach mi povedali ze oni tak isto cvičia hocikde no neviem ... je to ťažké este vyskúšam nijakého dobrého neurologa nech mi spraví komplet vyšetrenie a pôjdem aj na ct hlavy aby som bola kľudná uvidime

adulienka11111
Autor odpoveď zmazal
sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
nttnnt
7. dec 2024

@vikusik231 jasne ze vsetko je psychika haha :D z mojej narusenej psychiky sa nakoniec vyklula borelioza, ake to prekvapenie....nie , nie je vsetko psychika, oni to len veeelmi radi na nu hadzu ved je taka stresova doba, vsetci su hotovi no nie ?....btw priznaky som mala podobne, bolesti krcnej chrbtice az tuhnutie, hucanie v uchu, zavraty, unava, zhorseny zrak atd atd

sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
avanka
7. dec 2024

@nttnnt ja jazdím aktívne na MTB bicykli aj niekoľko hodín a desiatok km vkuse. Po týchto jazdách bolesti krku,ale až také,že som nevedela zniesť hlavu na krku, tŕpnutie prstov, závraty, hučanie v ušiach a vracanie.
Po mr krčnej mi bol zisteny útlak na krvný stavec.
Ale u mňa nikto neriešil nič iné, lebo mám našťastie brata primára neurológie,okamžite, ako som toto spomenula, vedel

sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
alegri
2. apr 2025

@petracandle dobrý den, ako ste to dalej riešili? Co pomohlo? Vdaka

petracandle
2. apr 2025

@alegri pravidelné cvičenie cvikov od fyzioterapeuta. Ale pomohol mi až druhý v poradí

alegri
2. apr 2025

@petracandle
Dakujem za odpoveď 🙂
ja som práve začala fyzio plus rehBilitacie, zatiaľ sa cítim akoby ma prešiel kamión.
Mozem sa spýtať, ako vas bolela hlava.Tie necítim bolesti v chrbtici
Tiez mam blokádu stavcov krcnej chrbtice.

dema4016
16. apr 2025

@avanka môžem sa opýtať, ako ste to vyriešila, tiež jazdím na bicykli, a celkovo 2 týždne mám podobné príznaky s krčnou, a teraz neviem, či prestať jazdiť, alebo pokračovať, veľmi by ma zaujímalo, ako ďalej, vyšetrenia u lekárov mám až v júni.

avanka
16. apr 2025

@dema4016 zistili mi útlak na krčné stavce a zle postavenie 1 krvného stavca. Odporúčanie bolo také, že bicykel mi nezakazu, ale mám robiť prestávky , precvičiť krk, pri jazde držať hlavu dolu, veľmi ju nezdvihat. Čo je ale hrozne ťažké. Inak len lieky od bolesti.

dema4016
16. apr 2025

@avanka Ďakujem, takže bicykel nezahodím, len ten krk treba asi naozaj cvičiť, mám sedavú prácu, takže aj to zle robí môjmu krku.

avanka
16. apr 2025

@dema4016 no len je veľmi ťažké nájsť tú správnu polohu. Možno tebe povedia iné, ja som bola na mr a vyhodnocoval mi ju brat neurológ,mimochodom vášnivý cyklista 😁ktorý vie, že bike je láska

janame
19. máj 2025

@petracandle ahoj, prosim aky fyzioterapeut Ti pomohol, odkial? Vdaka

Strana
z3