icon

Aké sú riziká a komplikácie pri zirkónových korunkách?

11. aug 2025

Ahojte, ake su bezne tazkosti pri zirkonovych korunkach? Videla som tu raz foto niekoho, ako sa jej odhaluje krcok. Je to normalne? Taktiez by ma zaujimalo, ako prebieha oprava pokazeneho zubu pod korunkou. Robi opravu bezny zubar, alebo si treba zaplatit celu novu korunku? Su nejake dalsie komplikacie, s ktorymi treba ratat? Dakujem

anonym_4613d4
11. aug 2025

Myslím,ze riziko ako pri iných korunkach. Ano, stane sa,ze začne boliet pod korunkou zub. Mne tak prevrtali korunku, preliecili, nepomohlo. Dal mi korunku dole, zase liečil ten zub a musel dat novú korunku. Ake zub zachránil. Niektoré korunky ci mostíky mám už dlhé roky a sú v pohode. A krcky sú tiež v pohode.

oli18
11. aug 2025

Je jedno, aka korunka, dasna sa stahuju, aj zub moze zacat pod korunkou boliet. Mojej kamoske sa dasna hadam po 20tich rokoch stiahli, ze mala odhalene na mm zuby, tak jej to nadrabali. Bolo to dost drahe, ale o nej jej zubar vie, aka je bohata, tak ju skasiroval. Ja mam korunky tiez a su pekne pod dasnom. Mna zub pod korunkou bolel a nepodarilo sa korunku dat dole. Prevrtal korunku, aj zub a vyliecil ho. Potom zaplomboval.

rozculena
11. aug 2025

nikdy ma nebolel zub pod korunkou.Ani s ďasnami nemám problém kvôli korunkám.

anonym_4c9900
12. aug 2025

@anonym_autor neviem sa vyjadrit kedze mam len keramicku korunku, ale ozaj by ma zaujimalo ake su realne naklady na 1 korunku zirkonovu. Kedze pytaju za nu priemerne tych 350 az 400 eur.

noemikatka
11. nov 2025
@anonym_4c9900

@anonym_autor neviem sa vyjadrit kedze mam len keramicku korunku, ale ozaj by ma zaujimalo ake su realne naklady na 1 korunku zirkonovu. Kedze pytaju za nu priemerne tych 350 az 400 eur.

@anonym_4c9900 áno toľko pýtajú ako píšete dnes mi akurát 4 predné zuby prusil Andalúzie niaku náhradu ktorá mi je tiež nepríjemná lebo je zo zadu tak akoby bola celá zablombovana ale Asi to urobil preto aby to držalo tie dni dokym prídem pre zirkonove korunky