Ako bojovať so zápalom prínosových dutín?
Ahojte, od puberty som mavala neustále zápaly dutín. Klasika bolesti hlavy, neustála únava, brala som často ATB, skúšala som spreje, lieky na imunitu atď. Absolvovala som 1 operáciu prinosovych dutín kde mi napraval doktor prepazku a zmenšil nosove mušle. Ani po 1.5 roku som nepocitila zmenu, a tak som šla na 2 operáciu, kde sa mi snažil doktor zväčšiť priestor v nose. Ani po druhej operácii neevidujem zlepšenie a mávam neustále zápaly dutín. Imunitu mám dobrú, žiadne alergie nemám. Brala som aj kortikosteroidy, lieky na posilnenie imunity, inhalujem sa, vyplachujem nos, nahrievam sa , športujem, zdravo sa stravujem. Samozrejme zimné mesiace a klíma mi vždy extremne pohoršia čo sa týka dutín a nedokážem ani poriadne pracovať kvôli tomu.
Vedeli by ste mi prosim vas poradit čo s týmto? Už som fakt zúfalá. Chorá nebývam, vždy mám iba dutiny
chytene :(
@janinah nie je to.operacia dutín, ale môže to byť dôvod prečo sa jej tie dutiny upchavaju, preto to takto riešili, aj mne to navrhovali, tiež mam v pravej dierke posunutu prepazku. Bola som aj na ct v kuse mam tie dutiny upchate. Na nič neprišli, ešte ma poslali na alergo, tak uvidíme.
@giulia_123 tonako keby som o sebe citala.ja mam po 2fess operaciach na jar,bohuzialnsitiacia sa extremne zhorsila.teraz mi ,,sopliky,, zasli do ucha a sposobili zapal mastoidnej kosti,museli mi to operovat.2mesiace som pn,bohuzial stale rovnaky stav a bolave usi..neviem co uz,som mladazsportujem,skialpujeme,od decka v zime von..chcem 2 dieta,ale v tonto stave ledva prve zvladam..uz ani von nechodim
@blavacka321 to je hrozne a máš dobrého ORL lekára? Ako to rieši lekár čo ťa operoval? Mrzí ma to riadne za teba aj lebo viem približne čím si prechadzaš
@pininka1 ja som myslela ze sa to rieši iba septo alebo turbinoplastikou teraz prvykrat počujem o FESS
@pininka1 daj vediet čo poriesis prosím ťa

Napravovanie prepazky a op.nosovych mušlí nie je operácia dutín.Ci toto čo píšeš a plus op.dutin? Zväčšenie priestoru v nose má byť čo presne? Čo je v papieroch o operácii? Hovorí ti niečo FESS?