icon

Ako bolí noha pri problémoch s platničkou?

18. aug 2022

Ahojte, uz mesiac ma trapi pretrvavajuca bolest nohy, zacalo to palenim lytok, svalovymi zasklbmi a teraz ma boli v okoli kolena hlavne vzadu za kolenom a zadne stehno. Mozem mat problem s platnickou ? Problemy mam len s krcnou, blokady ale MR krcnej ktore mi robili pred 2 mes bolo neg ziadne poskodenia diskov. Krize ma nebolia. Moze byt platnicka vysunuta v inych castiach ako krcna a neprejavu sa bolestou chrbta len nohy. Mam 29, tie bolesti fakt prislo z nicoho nic, zo dna na den.

Strana
z2
martul
19. aug 2022

Áno, bola som v NR.

kaktusik007
21. aug 2022

ako boli? no velmi.. krce brutalne.. ale teda ja som citila najma pod kolenom, lytka... som bola uz v takom stave, ze som si stipala do druhej nohy aby ma ta bolela viacej, ziadne analgetika mi nezaberali... . a ak je to uz s tou platnickou moc zle, prestava ti noha fungovat - proste sa podlomi a ides dolu k zemi. takze nakoniec som nezvladla peso prejst ani v ramci bytu na zachod 🙂
teraz, 11 rokov od operacie, sa noha ozyva opat - kedze reoperacia neexistuje... neviem, radsej neriesim, farbu invalidneho vozika mam uz vybratu davno 🙂

s tym SM systemom opatrne - ja ho mam kontraindikovany a vacsinu tych cvikov ak by som cvicila by som si riadne zavarila.. A podla tohto aj spoznas kvalitneho cvicitela na SM system - ten vie, ze ak je platnicka poskodena uz viac, nemoze s tebou cvicit. Ale osobne som stretla iba jednu taku osobu, a aj ta pracovala na neurochirurgii. Ostatni si SM system vychvaluju a zial vacsina cvicitelov si neuvedomuje, ze vie velmi tym uskodit.

autor
21. aug 2022

@kaktusik007 no ja tiez citim hlavne pod kolenom, s lytko ale zatial zvladam chodit…mala si prasknutu ??v ktorej casti ak mozem vediet ?

sima1415
21. aug 2022

Uf zvažujem že asi aj ja pôjdem k doktorovi keď to tu čítam :D mne vystreluje bolesť od krížov do nohy , nemôžem na ňu stúpať a ani o milimeter sa pohnúť je to ako silný kŕč ale nie vo svale ale ako keby v kostiach a po nejakej chvíli to prejde kým zase neurobím blbý pohyb...

kaktusik007
21. aug 2022

@sima1415 jop, aj takto sa to da opisat 🙂 akoze mne ked neurologicka povedala ze chce robit MRI chrbtice -- neverila som jej, lebo mna chrbtica nebola, iba noha... Ale reku - ona sest rokov studovala, dalsie roky si robila atestaciu, ma niekolkorocnu prax - tak jej budem verit ze mam problem s chrbticou, nie nohou..... A ona ti fakt mala pravdu 🙂

L5/S1

autor
21. aug 2022

@kaktusik007 mala si vyskocenu ? No mna boli stred chrbtice strasne, mala som mri len krcnej a ked som bola fruhykrat s tymto problemom uz ma velmi nechcrla posielat na mr ze som mlada a ani na krvnej sa nic nenaslo, no fakt tie bolesti su uz na nevyfrzanie, nohu taham skoro uz za sebou :(

kaktusik007
21. aug 2022

no ja som mala trosku vacsiu extruziu... mam v sebe sest titanovych srobov a stabilizatory, v jednej platnicke mam dany implantat

autor
21. aug 2022

@kaktusik007 a uz je ti lepsie ? Pomohoa ti operacia ? 🙂

kaktusik007
21. aug 2022

tak ja som pred operaciou bola na tom tak, ze zo mna bol leziak - takze ano, operacia pomohla, chodim.

co sa tyka bolesti - chrbtica ma boli od operacie denne, niekedy sa s bolestou zobudzam... ale viem chodit a to je to, za co som vdacna kazdy den.

snezienkaaa82
22. aug 2022

@kaktusik007 ja tiež cvičiť nemôžem,, platnička komplet vytečená, no našťastie, 4 roky po úraze fungujem normálne, ( bez operácia) noha neboli už, občas citim chrbát pri väčšej námahe. Dva roky som sa trápila. Zo športov len plávam, plus rýchla chôdza.

Strana
z2