icon

Ako dlho byť na PN so stentom v obličke?

ma_xx
29. jan 2025

Dobrý deň, minulý týždeň mi zaviedli stent kvôli obličkovému kameňu. Prvé dva dni som cikala krv a potom to ustúpilo už cítim iba pálenie pri močení čo je normálne. Včera som robila ľahšie domáce práce a už som moč mala ružovkastý a cítila v boku miernu bolesť. Chcem sa opýtať ako dlho ste boli na PN-ke so stentom? Mám fyzicky náročnú prácu a lekar mi dal pn do konca januára.

Strana
z2
ma_xx
autor
29. jan 2025

@ma_xx chcem ešte doplniť, že najbližšiu kontrolu u urológa mám na konci februára

krasneleto
29. jan 2025

@ma_xx PN by si mala byt kym urolog nepovie, ze si v poriadku

ma_xx
autor
29. jan 2025

@krasneleto budem musiet mu zavolat, lebo uz pri malej fyzickej zatazi mam ruzovy moc a neviem si predstavit potom ked budem v praci

lneviemmeno
29. jan 2025

@ma_xx pracovala som na urologickom oddelení, tiež by som pockala do kontroly urologa, obvodný sa do toho tak nerozumie. Ale zavolaj mu pre istotu, on pozná tvoj stav lepšie. A dupľom keď máš fyzicky náročnú prácu, radšej sa dať poriadne dokopy ako mať potom zhoršený stav atd

ma_xx
autor
29. jan 2025

@lneviemmeno praveze mna do konca mesiaca dal urológ, ale zavolam nech mi to predĺžia…keby mam sedavú pracu nemam problem, ale mam prave naopak fyzickú

ma_xx
autor
29. jan 2025

@lneviemmeno ďakujem 🙂

lneviemmeno
29. jan 2025

@ma_xx tak zvykne byť potom kontrola, keby mu všetko povieš na kontrole tak by podľa mňa PN predĺžil. Ono u nás pacienti nemali nejakú extra dlhú PN po zavedení stenta, ale je iné ak máš pri ľahšej fyzickej námahe miernú bolesť a v práci by si mohla mať horšie bolesti. Radšej by som sa aj tak pre istotu šetrila 🙂

ma_xx
autor
29. jan 2025

@lneviemmeno ja som uz volala na urologiu a mam byt doma do kontroly connemo mesiac…len samozrejme moja obvodná robi problemy 🙄

lneviemmeno
29. jan 2025

@ma_xx a čo s tým má obvodná? Či ona ti má predĺžiť PN? Nevieš poprosit urologa?

ma_xx
autor
29. jan 2025

@lneviemmeno lebo po prepustení ze ona prevzala moju pn, lebo nemocnica neukončuje ani nepredlžuje…maju v tom bordel no som ale zvedava ako to v piatok dopadne…pridem k lekarke a zavolam na urologiu a nech sa dohodnú co so mnou…na urológii hovoria ze do kontroly mam byt doma tak nech volaco vyčarujú.

mamina7070
29. jan 2025

@ma_xx urcite do kontroly doma, trvaj na tom.

ma_xx
autor
29. jan 2025

@mamina7070 to budem v piatok budem jak buldog ked budu problemy

lilinka88
29. jan 2025

@ma_xx PN ti môže vystaviť aj urológ

kubizde
29. jan 2025

@ma_xx ja som mala stent kvôli kameňu dva týždne, potom ma operovali. Do prace som nesla dva dni po stente. Po operácii dva dni doma a potom normálne práca.

columbovazena
29. jan 2025

@kubizde Ci pána, no to je paráda..2 týždne. Ja mám stent od 23.8. a na operáciu idem zajtra, aj to som ich musela naháňať a sama si vybehať termín

ma_xx
autor
29. jan 2025

@columbovazena mne minuly tyzden dali a termin mam operacie mam 8.4. 😒

ma_xx
autor
29. jan 2025

@kubizde keby nemam bolesti, a po fakt po nie narocnoych pohyboch pri upratovani nemocim krv a nemam náročnú fyzickú pracu tak idem aj ja

ma_xx
autor
29. jan 2025

@lilinka88 mne ju vystavil 20teho len u mojej obvodnej ked ma prevzala jej tam svieti ze som do konca januara…a dnes na urológii mi povedali ze minimalne do kontroly mam byt doma..len ona stale tvrdi ze urológ mi ma dat papier ze sa pokračuje v pn…na urológii zase tvrdia ze obvodná mi moze bez problemov predĺžiť pn..ale zajtra idem na urologiu a poriešim to

lilinka88
29. jan 2025

@ma_xx no tu sa ale musím zastať aj tvojej dr. Lebo pn mal vystaviť a riešiť urológ, má tú právomoc. A keď už to hodil na obvodnu, ona tiež musí mať v rukách niečo, na základe čoho to predĺži PN, nielen tvoje slovo,že urolog povedal. lebo SP teraz dosť priamo sleduje dĺžky PN.
Vyrieši sa, neboj

ma_xx
autor
29. jan 2025

@lilinka88 no aj mama mi toto hovorila, zajtra pojdem a k urologovi a ked mi neda nejaky papier ze pn pokračuje, tak v piatok nech si to vykomunikuju medzi sebou..nieco bude

columbovazena
29. jan 2025

@ma_xx Verím, že to nepoteší.. Ale pozri sa na to z tej lepšej stránky ( ak sa dá) - Je to " len" 2 a pol mesiaca, ja čakám 5 mesiacov, a to ešte nemám zajtra isté keďže mám zlé výsledky

ma_xx
autor
29. jan 2025

@columbovazena to rychlo prejde prezila som aj horsie veci a operacie, len cloveka to uz prestane bavit ked kazdy pol rok mam koliky a operacie to je na hlavu uz

jaruska1992
30. jan 2025

Dievčatá, mne zaviedli stent dnes ale bolí to príšerne zospodu reže, páli. Do kedy to takto bude? 😭

ma_xx
autor
1. feb 2025

@jaruska1992 to bude rezať az kym to nevyberú aspon mne tak povedali

kubizde
1. feb 2025

@jaruska1992 veľa veľa pi, ono to prejde do troch dni 🙂 alw musíš aj 4 litre denne vypiť. Ja som si tym tiež prešla 🙂

jaruska1992
1. feb 2025

@ma_xx už mi vybrali močový kateter a je to trosku lepšie 🙏🏻
@kubizde ďakujem ❤️ pijem koľko sa dá, začína to byť lepšie. Reže to keď mi treba cikať alebo keď cikam, keď nie tak cítim len tupú bolesť v podbrušku a to sa dá v pohode zniesť 🙏🏻 mne už ale obličku zrejme nezachránia 😔

ma_xx
autor
1. feb 2025

@kubizde vam to preslo? ja pijem ako ťava a cikanie je nocna mora 😩

ma_xx
autor
1. feb 2025

@jaruska1992 no ja prave ked som mala kateter to bolo v pohode a ako chodim cikat tak konec amen trápenie…a krvavý moc mam aj pri prechadzke ci ľahkej aktivite, tak lekar mi dal tabletky aby som nekrvacala

jaruska1992
2. feb 2025

@ma_xx ja som cez deň veľa spala, možno pre to som to pociťovala menej, ku večeru opäť cele zle. Veľa cikam, snažím sa úplne pomaličky ten prúd regulovať, lebo keď cikam normálne, nedá sa tá bolesť vydržať. Potom už to nechám aj trosku pobolieť, vtedy mám pocit ze idú von tie väčšie zrazeninky. Ja zatiaľ veľa aktivít nerobím, stačí keď ležím na ľavom boku a už krvácam. Je to ale ešte dosť čerstvé. Boli ťa aj podbruško? Toto ma tiež znepokojuje. Mňa teraz čaká menštruácia, toho sa bojím príšerne a hneď na to ivf a po ivf veľká operácia v ČR. Neskúšala si spazmolytiká? Vraj ešte to by mohlo pomôcť uvoľniť svaly močových ciest, aby toľko nepracovali a nedráždili vsetko. V každom prípade, ostaň PN, vieš si predstaviť chodiť stále v práci cikat a krvácať a do toho tie bolesti? Ja idem PN a tak skoro z nej neodídem. Kým nebudem ok.

kubizde
2. feb 2025

@ma_xx áno áno prvé dni som na záchode plakala..ale fakt ja som aj 6 litrov vypila a po troch dňoch som nevedela, že stent mám. Len keď som sa namahala, trosku som cikala krv.

Strana
z2