icon

Ako dlho byť na PN so stentom v obličke?

ma_xx
29. jan 2025

Dobrý deň, minulý týždeň mi zaviedli stent kvôli obličkovému kameňu. Prvé dva dni som cikala krv a potom to ustúpilo už cítim iba pálenie pri močení čo je normálne. Včera som robila ľahšie domáce práce a už som moč mala ružovkastý a cítila v boku miernu bolesť. Chcem sa opýtať ako dlho ste boli na PN-ke so stentom? Mám fyzicky náročnú prácu a lekar mi dal pn do konca januára.

Strana
z2
kubizde
2. feb 2025

@jaruska1992 nezachránia? To ma mrzí :( prajem všetko dobre ❤️

ma_xx
autor
2. feb 2025

@jaruska1992 chvalabohu dnes som cely den nepocítila ze by ma palilo pri cikani klop klop klop …a lekar mi predpísal tabletky proti krvácaniu ze v pripade potreby si ich mam dat…ale uvidim zajtra ako to bude, lebo budem trosku viac chodit tak som zvedava co vycikam

ma_xx
autor
3. feb 2025

@kubizde no mne dnes lekar povedal ze ked ma budu operovat, tak mi znovu musis dat stent skoro som na rit padla keby nesedim 😩

kubizde
3. feb 2025

@ma_xx áno ale to už nebudes ani citit! Aj mne ho vrátili ale počas epiduralu po operácii. A vôbec som ho necitila 🙂 o dva týždne vybratie, to len štipne a je von! 🙂

ma_xx
autor
3. feb 2025

@kubizde mne uz rovno povedal ze 4tyzdne ho budem mat 😩 uprimne vobec som si nemyslela ze kamen ma vyradí do maja z prace 😒

kubizde
4. feb 2025

@ma_xx no neviem aku mas prácu, ja som po operácii normálne makala, lebo stent som ani necitila. 🙂

slavka1988
2. sep 2025
@lneviemmeno

@ma_xx pracovala som na urologickom oddelení, tiež by som pockala do kontroly urologa, obvodný sa do toho tak nerozumie. Ale zavolaj mu pre istotu, on pozná tvoj stav lepšie. A dupľom keď máš fyzicky náročnú prácu, radšej sa dať poriadne dokopy ako mať potom zhoršený stav atd

@lneviemmeno ahoj prosím ta ked si pracovala na urológii,mam zavedený stent a pôjdem na rozbitie kamenov uspavaju pritom?ďakujem za odpoveď

lneviemmeno
3. sep 2025
@slavka1988

@lneviemmeno ahoj prosím ta ked si pracovala na urológii,mam zavedený stent a pôjdem na rozbitie kamenov uspavaju pritom?ďakujem za odpoveď

@slavka1988 ahoj, ak ti to idú robiť laparoskopicky - litotripsiou, takými razovymi vlnami tak neuspavaju, maximálne dávajú spinalnu anestezu ale si pri vedomí

slavka1988
3. sep 2025
@lneviemmeno

@slavka1988 ahoj, ak ti to idú robiť laparoskopicky - litotripsiou, takými razovymi vlnami tak neuspavaju, maximálne dávajú spinalnu anestezu ale si pri vedomí

@lneviemmeno práveže mi nic nepovedali iba ze mam prísť ráno o 8

Strana
z2