Ako dlho trvá uzdravenie dieťatka po operácii hydronefrózy?

ustrachana
28. dec 2011

prosim vas mamicky, komu operovali dietatko na kramaroch s diagnozou hydronefroza? V akom veku dietata, kolo trvalo uzdravenie? Rada by som sa dozvedela viac skusenosti s touto diagnozou a viac o tom co sa operacie tyka.Dakujem

lusilia
28. dec 2011

@ustrachana ahoj, moj syn mal tiez tuto diagnozu, ale nakoniec sa mu to same upravilo, chodili sme k MUDr.Cervenovej, inak velmi dobra a mila doktorka...tak teda neviem v akom to mate stadiu a ci je ista operacia, ale drzim palce, zial viacej neviem poradit, ale kazdopadne deti sa po operacii zotavuju velmi dobre a rychlo. Syn mal operaciu srdiecka a za 14 dni sme boli doma, ale pri hydroneroze, to bude urcite rychlejsie.

ustrachana
autor
29. dec 2011

@lusilia vraj stupen 3, malemu to zistili v 5 tyzdnoch.

lusilia
29. dec 2011

@ustrachana no Alanko mal tusim dvojku, musim pozriet do papierov a jemu to zistili hned po narodeni, ale tak to tym, ze on mal toho viacej, takze bol sledovany od narodenia, ale nebral ziadne lieky a teda ako pisem, upravilo sa to same, ako je to mozne, to veru neviem, ale som rada, ze aspon niecoho sa zbavil.

ustrachana
autor
29. dec 2011

@lusilia tak my sme boli ihned po narodeni operovani a toto sa zistilo pri prepustani domov v 5 tyzdnoch 😒 tiez mame toho dost

salonka1981
29. dec 2011

@ustrachana nám zistili už pri narodení,boli sme v 4 mesiacoch na kramároch na viacero vyšetreniach tam nám zistili reflux -moč sa vracal až do močového mechúra.V siedmich mesiacoch v januári tohoto roku nás operovali.Trvalo to 3,5hodiny a na 7 deň po operácii púšťali domov ak neboli komplikácie.

ustrachana
autor
30. dec 2011

@salonka1981 ja sa tej operacie strasne, strasne bojim 😒 😒 😒 😒 mna strasne trapi, ze maly musi tak trpiet a neviem sa s tym zmierit 😒
mozem sa spytat lezala si tam s babätkom ? a kto vas operoval?

salonka1981
30. dec 2011

@ustrachana operoval nás primár ale aj ostatný sú tam dobrý odborníci.Môžem sa opýtať ako staré dieťatko máš?A už to máte isté tú operáciu?Ležala som z malou, tam všetky mamičky dávali k takýmto malým detičkám myslím že do 3 rokov.Bol aj televízor na každej izbe a boli sme po dve mamičky a detičky na izbe tak sme sa aj trochu rozptýlili.Sestričky boli úplne najúžasnejšie.Odprevadila som si malú až na operačku len som si musela kúpiť jednorazový sterilný obleček tuším 2 eurá stál.Našla som si tam kamarátku tak sa mi to lepšie zvládalo tam keď sme sa porozprávali.Neboj sa ty to budeš ťažšie zvládať ako dieťatko a potom už bude dobre.Teraz už ani nevieme že sme niekde boli už ani jazvu jej neni vidieť.Ešte som bola rada že bola taká malinká teraz keď už behá si to neviem moc predstaviť ale aj také detičky to tam zvládali.

ustrachana
autor
30. dec 2011

@salonka1981 maly ma 7 tyzdnov, ideme na urografiu a udajne operacia je ista,to mi povedali ked maleho pustali domov z nem.v 5 tyzdnoch kde lezal od narodenia pre operaciu criev.

tortelinka
4. jan 2012

aj ja by som sa pridala do temy, maly ma tiez hydronefrozu a zatial neviem co nas caka

ustrachana
autor
11. jan 2012

dnes maleho operovali 😒 😒 😒 uvidime co prinesu najblizsie hodiny, ale dufam, ze to bude ok

salonka1981
11. jan 2012

@ustrachana tak už to máte za sebou.Verím že už bude len dobre.A ako dlho ho operovali a kto ho operoval?Prajem veľa síl a nech ste čo najskôr doma.

ustrachana
autor
12. jan 2012

@salonka1981 operoval ho MUDr.Polak, operovali ho dlho skoro 4 hodiny, dufam, ze to bude dobre ☹ ☹ ja uz mam strach sa aj tesit lebo vzdy ma nieco prekvapi, ale Polak povedal, ze najdolezitejsie su prve 3 dni a ked bude dren co ma zavedeny cisty tak oblicka je ok, este ma jednu hadicu na moc a tu mu necha 10 dni, cakala som, ze to bude rychlejsie, ale musim vydrzat.

salonka1981
14. jan 2012

@ustrachana tak ako sa máte po pár dňoch?Dúfam že je všetko ok.Neboj ani sa nenazdáš tých 10 dní prejde a ste doma.

ustrachana
autor
14. jan 2012

@salonka1981 zatial je maly ok, no my tam budeme dlhsie ako 10 dni, ale najdolezitejsie bude, ak bude drobcek ok

adka100
18. jan 2012

ahoj aku operaciu mal? ureterostomiu?

tortelinka
7. apr 2012

@ustrachana aj nas asi caka operacia, ako sa ti zotavuje maly? dopadlo to dobre?

ewschen
28. apr 2012

ahojte, aj mna celkom zaujíma tato tema-v stredu ideme do ba za MUDr.Polakom..u maleho mi zistili dilataciu panvičiek ešte v tehotenstve, operovali ho ako 5-dnoveho...ale v inom meste..preto sa chceme poradiť aj s iným odborníkom...náš drobček má teraz 4 mesiace..a mame ureterostomiu a aj vyvod... ☹ .. chcela by som vedieť ako to tam v nemocnici funguje-vie niekto napísať? -aj cez správu,dakujem