icon

Ako efektívne zvládnuť denný režim so schizofréniou?

kim2028
14. feb 2025

Ahojte, tak dlho som sa neozval. Mám schizofréniu. Po psychickej stránke mám sa celkom dobre. Len niekedy negatívne príznaky ochorenia sú nápadnejšie. Teší ma však aspoň to, že 3 týždne som vydržal nepretržite každý deň robiť jednoduché domáce práce. Tie negatívne príznaky sú neskutočný zabijak, ale bojujem s nimi. Chcel by som sa začať venovať hlavne šachu. Jednoducho robiť si šachové tréningy a zdokonaľovať sa. To sa mi zdá veľmi vhodné. Pomôže mi to aj inak v bežnom živote snáď. Pre začiatok začnem asi len s 2-3 hodinami a potom budem pridávať to na 5-6 hodín. 🙂 Inak denný režim je celkom dobrý, ale človek má rôzne obdobia. Niekedy sa mu páči jedno a potom skúsi aj druhé. :D Potom keď budem zvládať tie šachy, tak pridám si aj niečo ďalšie. Mám zhruba 18 hodín denne čas... Držte mi palce. Neviem ani aký chcem mať zatiaľ denný režim, ale je čas posunúť sa. Hm, ako na to?

koniarova
14. feb 2025

@kim2028 neviem ako na to, ale držím palce. Krásne to zvládaš. 👍

lija22
14. feb 2025

Ahoj Kim. sachovy trening je perfektny napad. Tesim sa z tvojho napredovania 💜
Co tak skusit nejaku apku na denny rezim

123kika1234
14. feb 2025

Ja mám tiež. Študujem denne a popri štúdiu pracujem, nesnažím sa sústrediť na svoju chorobu a robiť z toho celú moju osobnosť. Užívam lieky a jednudocho sa snažím si nepripúšťať chorobu.

mogaa
15. feb 2025

akákoľvek aktivita ktorú sa rozhodneš robiť môže byť pre teba dobrá....ale denne by som zaradila prechádzky, prípadne šport ktorý by ťa bavil....

kim2028
autor
2. mar 2025

@lija22 Mohlo by to byť dobre. Len nepoznám žiadne appky na túto problematiku....

kim2028
autor
2. mar 2025

@123kika1234 Veď ani ja sa neopúšťam a snažím sa byť na tom, čo najlepšie. Do istej miery sa darí mi to. Hoci nemám prácu a študovať nemôžem...

kim2028
autor
2. mar 2025

@mogaa Tiež si myslím. To sú samozrejmé vecí pre mňa. Prechádzky mám rád. Už aj dnes som bol vonku už dvakrát...