Ako "lieči" váš gynekológ meškajúcu menštruáciu?

xlucia
3. aug 2012

mate inu skusenost okrem podania agolutinu injekcne?
lebo toto je navrh toho mojho a som dost proti. co sa da este robit? vraj mam este teda tyzden pockat, ale potom uz inekcia musi byt.
test som si pre istotu urobila, podla testu tehotna nie som, nebola som prechladnuta, nebrala som atb, nebolo nic mimoriadne co by malo spôsobit meskanie.
ked som volala gynekologovi, ze chcem aby spravil sono, ci je vobec stielka maternice dost vysoka aby mohol byt menzes, tak nie len pichat injekciu.
nuvaring nepouzivam uz skoro tristvrte roka, ako som ho prestala pouzivat menzes bol ok, meskal max. 2 dni. cize v pohode.
nerozumiem co sa mohlo stat, iba co ma to znervoznuje

zmrzlinkams
3. aug 2012

ja som raz dostala Probera 5mg na vyvolanie mensesu namiesto injekcie efekt by to malo mať rovnaky len z injekciou mi vždy došla mrcha skor ako s tymito tabletami

andreah25
3. aug 2012

@xlucia Ja som v čase snaženia sa o bábo nedostala menzes, tak som si naivne myslela, že asi som tehotná. No test nič neukázal, tak som ešte čakala, no po troch týždňoch meškania a s negatívnym testom so išla k Dr., urobil mi sono a potom mi dal injekciu. Mojou príčinou bol však neskutočný stres v práci...

lubikan
3. aug 2012

na meskanie moze byt vela vplyvov..aj tieto horucavy,unava,stres,ktory si ani nepripustas.....

mne vzdy pichala agolutin

xlucia
autor
3. aug 2012

@lubikan viem ze tam moze byt vela vplyvov, vsak nie sme stroje... ale som si nejak neni vedoma, ze by bolo nieco co by mohlo sposobit meskanie.
napadlo ma aj to tehu, ze ci nahodou, ale test bol negativny. no nic, ved zopakujem ho o par dni. neviem co ine este robit, nie som hned za pichanie...

lubikan
3. aug 2012

@xlucia a ako dlho meska?mne vzdy ked 3 mesiace,som nastupila k dr...od kedy som schudla 10 kg..mam ju presnu

majka98
3. aug 2012

vaha ako pise lubikan robi vela...tiez odkedy som sa zbavila 13kg mam menzes kazdy mesiac...i ked s meskanim ale pride...mala som obdobia ked som nedostala 2-3 mesiace...a tehu som nebola....teraz pijem 20dni v mesiaci kazde rano 0,5l caju z alchemilky...ta prekrvuje panvu a maternicu a menzes dostanem...ucinky sa dostavia po 2 mesiacoch...vzdala som sa behania si mesacne po pirule ci injekciu na vyvolavanie sama chemia...takze skus mozno pomoze i tebe...😉

xlucia
autor
4. aug 2012

@lubikan no uz tyzden.vahu mam plus minus kilo stabilnu. poviem to inak, normalne by som len cakala, no keby sa podarilo mimino tak pohoda. tretie sme sice chceli ale az neskor, o par rokov. tak sme sa s MM dohodli. teraz mam urobit dve velmi dôlezite rozhodnutia, na ktore ma obrovsky vplyv ak by som nahodou tehu bola. preto som z toho taka nervozna. bolo by to sice trochu necakane, ale budiz. ale aby som vedela preco mi meska. necitim sa chora, test je negativny. nerozumiem tomu a to ma znervoznuje.

tinki
4. aug 2012

@xlucia mne sa to raz stalo a doktor mi vtedy povedal, že som možno nemala ovuláciu, ale že pichnúť musí, že jednoducho musí nastať krvácanie. Potom mi ešte povedal, že ak by sa to opakovalo, tak sa budem musieť rozhodnúť, či ešte budem chcieť deti alebo nie. Lebo sú dva typy liečby. Viac sa mi to nestalo, takže viac neviem..A hovorila si o tom s doktorom, že si nepraješ pichať?

tinki
4. aug 2012

@xlucia no a ešte, ale to asi vieš, ak pichne a si tehotná, tak nedostaneš, ak nie si v tom a pichne, tak dostaneš..takže si myslím, že je to najrýchlejšie a najjednoduchšie riešenie..či? A nestresuj.. 😉 🙂

silvimaria
7. aug 2012

@xlucia
Ahojky.. xlucia.. riešim podobný problém, už mi pár dni mešká menštruácia, od nedele sa mi spustilo slabé špinenie a stále nič. Test som si ešte nerobila, no nepredpokladám, že by som mohla byť tehu, keďže dieťatko moment. neplánujeme (som 6 mesiacov po pôrode druhorodeného syna).
Podobný problém som mala pri prvom tehu, myslím, že v podobnom čase. Tiež mi meškávala menštr., a tak som dostávala injekcie a potom som užívala aj nejaké hormóny (nepamätám sa už aké) a tie mi ju pomohli upraviť. Neviem sama, čím to je, či miernou nadváhou, ktorú mám, či "zblbnutím" hormónov.. Dávam si limit, do ktorého až mi neprídu, tak pôjdem k dokine. No i ja by som rada vedela, "kde je pes zakopaný" a ako tomu predísť.. 🙂)

silvimaria
7. aug 2012

@xlucia
Čosi som našla, klikni si na odkaz, možno Ti info pomôže:
http://www.mamaaja.sk/poradne/archiv-poradne-gy...

🙂

xlucia
autor
8. aug 2012

@silvimaria u nas sa to nastastie dalo dopriadku same, stres predsa len spravil svoje. ale uz je to ok