Ako nájsť opateru pre manžela počas hospitalizácie?
Ahojte zienky, obraciam sa na vas s prosbou o pomoc, skusenosti a pod. Caka ma operacia ruky, budem hospitalizovana v nemocnici. Doma sa staram o choreho manzela,ktoreho mozem nechat sameho max 1.hod denne. Musi byt pri nom stale niekto z dovodu, ze moze odpadnut, musim mu davkovat lieky, pomahat mu so vstavanim, nocne budenie a vykrikovanue atd. Nemame nikoho, kto by nam pomohol a mohol byt niekto pri nom. Pozerala som aj rozne opatrovatelky, no v noci nikto pri nom nechce byt a 24hod uz duplom nie. Sam sa o seba nedokaze vobec postarat. Neviete mi poradit nejake moznosti, kto by mi mohol pomoct, pripadne co robit aby bolo o neho postarane?
Hospitalizovať ho na ODCH. Môže tam byť 3 týždne
A nemôžeš počkať s operáciou kým bude manžel zdravý?
No velmi nechcem,aby bol u nas domq s nim niekto cudzi, predsa clovek nokdy nevie. S operaciou nemozem pockat, kym sa manzel vylieci, lebo je uz v paliativnej starostlivosti. Ja s tou rukou uz nemozem od bolesti ani nic chytat, a predsa ked sa musim starat doma o vsetko, je to cim dalej vacsi problem, takze u mna nevyhnutnost.
informovať sa na UPSVaR ohľadom odľahčovacej služby. popr. im vysvetliť situáciu aj s otázkou ako ďálej máš robiť...
sú aj domovy dôchodcov resp. ústavy kde za poplatok tam môže byť pacient istý čas tzv. krátkodobé pobyty....
napr. Mošovce.https://vitabelis.sk/
@oslik21 hospitalizacia mamzela na odch

neviem ci poradim, ale mozno by sa dala zariadit aj nejaka hospitalizacia. neviem ako u nas, v CR mali aj socialne hospitalizacie, kedy si za to museli ludia priplacat. nebola to nijjak vleka suma.
pripadne ak to nebude trvat dlho, casto maju v socialnych zariadeniach volen lozko, len na prechodne obdobie. mozno by sa dal niekde na nejaky cas umiestnit. no tu je riziko, ze sa nieco skomplikuje a bude im blokovat miesto dlhsie.