icon

Ako postupovať pri podozrení na Koronavírus?

9. mar 2020

Dobrý večer,chcem sa informovať či je nejaký postup pri podozrení na korona vírus jedná sa o to že sme malinké mesto takže sa hneď každý dozvie všetko.....1 muž má horúčky 40 pracuje v zahraničí....ak nechce ísť k dr pretože sa vyjadril že on do karantény nepôjde....je to hrozné ako je niekto sebecký a ohrozuje zdravie iných...možno nemá možno má....no nikto nevie....
Dá sa nejako takýto prípad nahlásiť anonymné? Že by ho vzali povinné na testy??? Ak áno kde ďakujem

michalka4193
9. mar 2020

Určite nahlásiť vravel to aj pelegriny na tlačovke dnes večer

lucia147852
9. mar 2020

Určite zavolaj na tu linku. Kvôli takýmto typom ľudí má dnes Taliansko nakazených koľko má. Keď je blbý on treba aby konali ľudia okolo neho. To ze zavoláš a poradíš sa nie je šírenie poplašnéj správy. Je to prevencia. Daj info

lia261
9. mar 2020

Skuste mu povedať že vdaka jeho sebeckosti môže niekto iny zomrieť!

jankapepe
9. mar 2020

Môžem sa spýtať odkiaľ vieš akú teplotu má cudzí chlap??

tslobik
9. mar 2020

@jankapepe Bože môôôj, veď o toto tu vôbec nejde. Klasika na MK

sisa_s
9. mar 2020

@jankapepe ved citaj komentare, pise tam, ze on sa tym vsade chvali, asi si to nevymyslela ona len tak z nudy

jankapepe
9. mar 2020

@tslobik teba som sa nepýtala

jankapepe
9. mar 2020

@sisa_s ....sa všade chváli......to znamená čo? Že ona niekde počula že on niečo povedal?

kassandra25
9. mar 2020

Zatajovanie pre teba a neohlasenie pre neho je chvalabohu trestne

sisa_s
9. mar 2020

@jankapepe a to ta trapi? Keby si bola na jej mieste, chranis seba a svoju rodinu, neriesis, ci si to vymyslel, alebo je to pravda, ale konas...radsej zbytocne zavolat a preverit to ako zanedbat

jankapepe
9. mar 2020

@sisa_s v prvom rade ak to je len jpp by som sa pýtala priamo jeho skôr ako by som zalarmovala armádu.

tslobik
9. mar 2020

@jankapepe Však nikto nič a nikoho neriešme. Za chvíľu to bude horšie ako v Taliansku potom. Taký ignorantský prístup mali aj tam.

tslobik
9. mar 2020

@jankapepe A teba nič do toho odkiaľ to vie.

jankapepe
9. mar 2020

@tslobik teba som sa nepýtala na to odkiaľ to vie. Ak nemáš na to odpoveď zbytočne spriadas scenáre.

metoyou4
Autor odpoveď zmazal
mariana0915
9. mar 2020

Dievčata ,pri korone hlavny príznak horucka???

metoyou4
Autor odpoveď zmazal
nefertiti7
9. mar 2020

@metoyou4 mali by ste ostat všetci alebo manžel.ist inam na 2 týždne. Keby sa môj vracal z IT tak ho domov ani nepustíme.

nefertiti7
9. mar 2020

@mariana0915 ale zasa panikáriť nemusíme. Moja dcéra mala 3 dni 40 teploty. V piatok budú 2 týždne. Sme doma...a bude to len bežná chripka ako každý rok v tomto období. Syn bol chorý cez jarné prázdniny....nie všetko je infikované ako Corona.

metoyou4
9. mar 2020

@nefertiti7 to sa ti nečudujem ,keďže máš deti po chrípke ...moje deti (mám ich 4) zatiaľ nemali chrípku a to má najstarší už 20 rokov .Ja som už chrípku mala a je to naozaj,že strašné.

lintu
10. mar 2020

Nerobí si ten chlap žarty, keď to ešte aj sám vykrikuje? Pri 40C chodiť po meste... no neviem. Ale veď zavolaj. Uvidíš, čo ti povedia. Chalanovi s vysokými horúčkami odporučili karanténu a byť na telefóne.

autor
10. mar 2020

Akurát idem z potravín...a 2 tetky ( informatorky ☺️) už dávali info v potravinách...ze ráno bola sanitka tam že im všetkým robili testy v byte ,že čakajú výsledky a maju domácu karanténu.....by som chcela vedieť čo ho k tomu doviedlo....buď sa mu príťažilo....alebo sa zľakol?to je jedno hlavné zetam boli🙏🏻🙏🏻🙏🏻a vedia o nich....respektíve o tom o jeho žene neviem že by mala horúčky....a možno má aj ona už a preto volali

jana_vaj
10. mar 2020

Tak keď ste mala dedina tak sa musel dozvedieť, že sa to nejako riešilo veľmi a tak, si myslím, že sa zľakol, že tam zavolá niekto iný

autor
10. mar 2020

@jana_vaj no to ma nenapadlo....asi najrealnejsie...☺️☺️☺️

sovica
10. mar 2020

@metoyou4 Karanténa už platí pre celé Taliansko. Takže ak sa manžel vráti z IT v piatok, tak si myslím, že by ste mali všetci ostať doma.
https://www.ta3.com/clanok/1178147/karantena-pl...

metoyou4
Autor odpoveď zmazal
mogaa
10. mar 2020

stanovisko vedcov z SAV ku koronavírusu
https://www.sav.sk/index.php?lang=sk&doc=servic...

mariana0915
11. mar 2020

dievčata ,.chodim opatrovať svagrovu babku ,on robi v CZ,zajtra ma prisť ,v ut už by nemal byť doma,sa bojim tam aj isť ☹ ako on bude doma tak ja s nim nebudem v kon takte vtedy tam nechodim,maj aj rodinu ženu deti mam obavy ☹

rulo
Autor odpoveď zmazal
rulo
25. mar 2020

Môžem poprosiť tel číslo kde môžeš nezodpovedných občanov nahlásiť? Dakujem