icon

Ako postupovať pri podozrení na parazity?

20. dec 2024

ahojte,aky je postup,ak mam podozrenie na parazity?pojdem k obvodnej a ta ma este niekam posle na vysetrenie?ci zoberie mi vzorku stolice a da na rozbor?

mamamasama
20. dec 2024

Da ti lieky a povie aky mas dodrziavat rezim

ivanakal
20. dec 2024

Moja obvodna automaticky lieky nedala. Musela som doniest vzorku stolice, tu poslala na rozbor. Az ked mala vysledky dala lieky... :-/

earlgrey
20. dec 2024

Nezabudnúť všetko dezinfikovať.

13uzivatelka11
20. dec 2024

@ivanakal a to je zle, že sa potrebovala najprv uistiť a mať potvrdene výsledky, namiesto toho aby ti dávala zbytočne lieky naslepo?

mamamasama
20. dec 2024

Parazity v sebe máte takmer vsetci. U niekoho su premnozene, u niekoho nie. Tie lieky vam nezaskodia. My si nechavame parazitika predpisovat raz za pol roka preventivne. Testy zo stolice vam to vobec nemusia ukazat. Vela ludi netusi ake rozne choroby z toho vznikaju a chodia po lekaroch s bolestami hlavy, nafukovanim, gastro problémami a pritom nepomyslia na tych malych cervikov,ktorych v sebe maju. Staci, ze niekto chytil pecivo v obchode bez rukavic, zjedli ste sushi,podali si s niekym ruku.

autor
20. dec 2024

@mamamasama suhlasim,mam svrbenie konecnika hlavne v noci a myslim si ze by to mohlo byt prave ono

hiro
20. dec 2024

@mamamasama Kazdeho pol roka je malo. Treba ich brat kazdy mesiac.

mamamasama
20. dec 2024

@hiro U nas cca mesiac trva samotna liecba. Prva davka a dalsia o 3 tyzdne. To by sme tym padom museli brat parazitika bez prestavky. Kazdopadne myslim, ze raz za pol roka je to dostatocne pri striktne zachovanej hygiene.

mamamasama
20. dec 2024

Autorka. Lekarke spomen vsetky priznaky. Nasa nam bez problemov vzdy predpise. Vravi, ze aj zvierata sa pravidelne odcervuji, aby nemali tazkosti. Ludia tuto vec dost podcenuju a pritom naozaj mozu parazity aj za to, ze maju ludia vacsiu chut na sladke a cukor, napriklad. Deti nechutenstvo a pod.