Ako postupovať pri podozrení na rakovinu mozgu?
Bola som u lekára.. mám bolesti hlavy, zle vidím na 1 oko, na hlave vystúpené miesta pripomínajúce hrče - nepáčili sa ani všeobecnej lekárke. Lenže termín k neurológovi o 3 týždne. Ako sa zväčša postupuje potom? Objedná ma na magnetickú a opäť budem čakať 2-3 týždne? Čo keď dovtedy bolesti budú rásť a s nimi aj tie hrče?
Bojim sa čakat, čo by ste robili ? Keby pridem na pohotovosť čo urobia ? Dajú ma do nemocnice a dočkám sa rýchlejšie magnetickej? Čo by ste robili vy?
@nelca84 zdravím, smiem sa spýtať - vy ste išli normalne na pohotovosť s tým že sa vam “zmenilo videnie”? Zhoršilo? Aký bol ich postup Prosim? Neotocili vás vo dverach že riešte to na očnom?
Ako dopadli vase vysetrenia? 🙏😇
@gigie24 očné v poriadku preto očná odporúča ďalšie vyšetrenie aby sme nasli príčinu zhoršujúceho sa zraku. O mesiac mám dalsi termín k neuro až…
Drzim palceky 😇✊
a co ti povedal neurolog na prvom vysetreni?
Neotocili, zavolali ocneho z oddelenia, kt. ma vysetril a hospitalizovali ma. Na ocnom sa nic nezistilo, tak na druhy den som bola prelozena na neurologiu a tam hned spravili vsetky vysetrenia. Podotykam, ze islo o krajsku nemocnicu.
Maš rakovinu?
@nelca84 a ak to nie je osobne čo sa zistilo? Preco sa zrak zhoršil?
Zistila sa skleroza multiplex. Na nasu nemocnicu nedam dopustit. Inde by mi to zistovali pol roka, tam 2 dni.
@nelca84 a nemala si problem s ocnym nervom ? to je casty priznak SM
@mamina7070 ano, zapal ocneho nervu som mala. Po prelieceni som bezpriznakova.
@nelca84 super nech to vydrzi cim dlhsie
ja som si presla diff diagnostikou na SM ale nemam ju mam ine nakoniec chodim kazdy polrok - rok na MRI mozgu a mam liecbu,
zaklad je MRI mna hned hnali ja som mala problem s chodzou mi proste vypla noha a spadla som
@nelca84 o akú nemocnicu ide ? 🙂)
Uz som vyssie spomenula, Rooseveltova nemocniva BB.
Prečo si myslíte že ide o rakovinu?
Pretože hrčky na hlave má aj moja matka a silné bolesti hlavy s pokarfaným videním znie ako obyčajná migréna. Matka to máva aj 3x do týždňa, ja menej často, ale stále mávam. Matka pred rokmi chodila po lekároch a nič jej nenašli, ja to neriešim vôbec a mávam to odkedy si pamätám. Už ako škôlkarka som mávala migrény.
Neviem aké príznaky má rakovina mozgu, ale bolesť hlavy je príznakom ničoho.
@nelca84 prosím ako sa to prejavilo? Mne sa stáva výpadok v zornom poli,alebo také prázdne body. Nevedia mi prísť na to čo mi je😢
@simoniela14 v priebehu 2-3 dni sa mi rapidne zhorsilo videnie na jednom oku
@nelca84 idem teraz 12.2 v neurológovi na vyšetrenie... Keď sa mi to stalo v 2020 hneď mi robili MRI,CT a všetko čisté . Zopakovalo sa mi to ale 6 krát odvtedy mne ako keby prerušilo videnie videla som rozbité ako televízor keď je pokazený,mi to vlnilo, skákalo a potom asi do 20 minút sa mi zrak vrátil.keby je to nádor tak hádam by mi to už vtedy na Mri videli ..teraz vnímam také prázdne body chvíľkami alebo v tme ako keby vnímam priesvitny dážď padal také divné to je ani opísať to neviem ale vidím...
Mohla by ste sa mi ozvať ďakujem

Rada s Vami popisem sukromne. Nie vo verejnom fore.