icon

Ako postupovať pri podozrení na rakovinu mozgu?

3. máj 2024

Bola som u lekára.. mám bolesti hlavy, zle vidím na 1 oko, na hlave vystúpené miesta pripomínajúce hrče - nepáčili sa ani všeobecnej lekárke. Lenže termín k neurológovi o 3 týždne. Ako sa zväčša postupuje potom? Objedná ma na magnetickú a opäť budem čakať 2-3 týždne? Čo keď dovtedy bolesti budú rásť a s nimi aj tie hrče?

Bojim sa čakat, čo by ste robili ? Keby pridem na pohotovosť čo urobia ? Dajú ma do nemocnice a dočkám sa rýchlejšie magnetickej? Čo by ste robili vy?

Strana
z2
kvetkaxxx
5. máj 2024

Rada s Vami popisem sukromne. Nie vo verejnom fore.

autor
27. máj 2024

@nelca84 zdravím, smiem sa spýtať - vy ste išli normalne na pohotovosť s tým že sa vam “zmenilo videnie”? Zhoršilo? Aký bol ich postup Prosim? Neotocili vás vo dverach že riešte to na očnom?

gigie24
27. máj 2024

Ako dopadli vase vysetrenia? 🙏😇

autor
27. máj 2024

@gigie24 očné v poriadku preto očná odporúča ďalšie vyšetrenie aby sme nasli príčinu zhoršujúceho sa zraku. O mesiac mám dalsi termín k neuro až…

gigie24
27. máj 2024

Drzim palceky 😇✊

mamina7070
27. máj 2024

a co ti povedal neurolog na prvom vysetreni?

nelca84
27. máj 2024

Neotocili, zavolali ocneho z oddelenia, kt. ma vysetril a hospitalizovali ma. Na ocnom sa nic nezistilo, tak na druhy den som bola prelozena na neurologiu a tam hned spravili vsetky vysetrenia. Podotykam, ze islo o krajsku nemocnicu.

sisska96
27. máj 2024

Maš rakovinu?

autor
27. máj 2024

@nelca84 a ak to nie je osobne čo sa zistilo? Preco sa zrak zhoršil?

nelca84
27. máj 2024

Zistila sa skleroza multiplex. Na nasu nemocnicu nedam dopustit. Inde by mi to zistovali pol roka, tam 2 dni.

mamina7070
27. máj 2024

@nelca84 a nemala si problem s ocnym nervom ? to je casty priznak SM

nelca84
27. máj 2024

@mamina7070 ano, zapal ocneho nervu som mala. Po prelieceni som bezpriznakova.

mamina7070
27. máj 2024

@nelca84 super nech to vydrzi cim dlhsie

ja som si presla diff diagnostikou na SM ale nemam ju mam ine nakoniec chodim kazdy polrok - rok na MRI mozgu a mam liecbu,

zaklad je MRI mna hned hnali ja som mala problem s chodzou mi proste vypla noha a spadla som

autor
27. máj 2024

@nelca84 o akú nemocnicu ide ? 🙂)

nelca84
27. máj 2024

Uz som vyssie spomenula, Rooseveltova nemocniva BB.

refly
27. máj 2024

Prečo si myslíte že ide o rakovinu?
Pretože hrčky na hlave má aj moja matka a silné bolesti hlavy s pokarfaným videním znie ako obyčajná migréna. Matka to máva aj 3x do týždňa, ja menej často, ale stále mávam. Matka pred rokmi chodila po lekároch a nič jej nenašli, ja to neriešim vôbec a mávam to odkedy si pamätám. Už ako škôlkarka som mávala migrény.
Neviem aké príznaky má rakovina mozgu, ale bolesť hlavy je príznakom ničoho.

simoniela14
26. jan 2025

@nelca84 prosím ako sa to prejavilo? Mne sa stáva výpadok v zornom poli,alebo také prázdne body. Nevedia mi prísť na to čo mi je😢

nelca84
26. jan 2025

@simoniela14 v priebehu 2-3 dni sa mi rapidne zhorsilo videnie na jednom oku

simoniela14
26. jan 2025

@nelca84 idem teraz 12.2 v neurológovi na vyšetrenie... Keď sa mi to stalo v 2020 hneď mi robili MRI,CT a všetko čisté . Zopakovalo sa mi to ale 6 krát odvtedy mne ako keby prerušilo videnie videla som rozbité ako televízor keď je pokazený,mi to vlnilo, skákalo a potom asi do 20 minút sa mi zrak vrátil.keby je to nádor tak hádam by mi to už vtedy na Mri videli ..teraz vnímam také prázdne body chvíľkami alebo v tme ako keby vnímam priesvitny dážď padal také divné to je ani opísať to neviem ale vidím...

evicka2002
18. feb 2025

Mohla by ste sa mi ozvať ďakujem

Strana
z2