icon

Ako prebieha obstrek chrbtice a čo očakávať?

10. feb 2025

Dobry den, ortoped mi chcel dat obstrek, odlozila som to na iny termin, lebo som sa bala, ze nebudem vediet zajst domov, nakolko to mam daleko. Mam obojstrannu herniu 5mm, artrozu okolitych stavcov, osteochondrozu s osteofytmi s utlakom na nervy - foraminalna stenoza 2. stupna. Chcel mi hned v ten moment pichnut Dexamed pod lokalnou anestezou. Mate niekto skusenost ako to prebieha a co mam cakat?
1. Kam sa to picha? Picha sa to do tych artroznych chrupaviek na stavcoch, do platnicky, do foraminalnych nervov alebo do svalu okolo chrbtice?
2. Budem vediet odtial odist, alebo mam si zabezpecit odvoz?
3. Ako budu vyzerat nasledujuce dni? Budem vediet fungovat alebo treba opatrovatelku a ako dlho?
Dakujem

luccija
10. feb 2025

Neviem kam sa presne picha, ale budeš vedieť odísť a normálne fungovať.Iba sa dočasne zbavis bolesti absolvovala som to

thereisabear
10. feb 2025

Normálne injekcia, horšie ti určite nebude, jedine ak lepšie alebo rovnako.

dominikakoll
10. feb 2025

Neviem čo dala mne neurologicka, aké hneď ako to spomenula, tak dom sa spýtala priamo jej. Pár pichnuti a domov som šla ako nová.

kiki68
10. feb 2025

Injekcia, normalne sa to pichne kde treba, to nejde kdesi priamo do stavcov, to sa opichne skor niekde ten nerv okolo toho. Mne ich pichali kazdy mesiac a neskor zial kazde dva dni, to som mala vaznejsi problem.

autor
11. feb 2025

A davali vam pri tych obstrekoch lokalnu anestezu? Lebo mne chcel dat.

kiki68
11. feb 2025

Nie, nikdy