Ako prebieha operácia platničky?
Prosím Vás, ako sa operuje platnicka? Pacient je uspany, alebo je pri vedomí? Platnicka je v driekovej oblasti. Leží pri operácii na bruchu, alebo je na boku?
Ďakujem za odpovede
@slavka2010 ďakujem vraj keď nemá veľké bolesti radšej by neriskoval operáciu môže yo mat horšie po nej
@katkabg viem si to predstavit, mala.som to tak pol roka. Ale.som to sa z toho dostala rehabkami. Ale davam so veeeelky ppzor co a ako rovim.
Drzim palce
@snowflakenel ja to už mám druhý krat
.. Mne zrejme už tlači platnička na to, ale je to desne... Vyradená zo života. Idem na neuro chirurgiu bojím sa ako dlho ma nechajú čakať.
@pigova81 ja uz nevladzem.cakat normalne sa tesim na tu ulavu,vela ludi mi povedalo ze pocitim hned ako sa zobudim.Sialena bolest,panva vsetko ma uz boli a ta prava noha ani nehovorim,trpne,mravce ako by som v nej mala.Aj moja platnicka je vyliata a uz sa to neda inak sptavit.Ja takto dalej nechcem zit jak invali
@katkabg ahoj ako ti dopadla operacia?
@marinadelrey parada,zijem tak ako predtym...ziadna bolest ani nic.Zivot sa mi vratil do normalu a ja konecne zijem opat ❤️
@katkabg a mala si klasicku op alebo endoskopicky? A kde si sa.nechala operovat a kolko si bola v nemocnici? Prepac za tolko otazok, tiez.ma to mozno caka 😐
@marinadelrey tak.bola som 4 dni v nemocnici.Zijem v Bulharsku a v Bulharsku som bola operovana.3 hodiny po operacii som uz stala na nohach a chodila🙃 a bolest nikde
@marinadelrey klasicka operacia,mam 6 stichov ale ani to neni vidiet
zdravím, mam 21 som mlady viem, ale rad by som sa opýtal, mam L5-S1 poskodenie driekovych a inych medzistavcovych platničiek, vraj 8mm na operaciu. chrirurg v kosiciach mi ale povedal, ze som hrozne mlady na taku narocnu operaciu, a poslal ma na rehabky s tym, ze ked to nezvladnem kvoli bolestiam alebo to nepomoze nakoniec aj tak bude potrebna operacia kvoli bolestiam a tomu ze je to hrozne vyskocene. zaujimalo by ma, ci s tym niekto ma skusenost, a mozno mi ulavil od myslienok, ze ta operacia len viac pokazi, co uz pokazene mam. dakujem za odpovede.🙂
@lapalma dakujem za odpoved. vahu mam dobru meriam 175 vazim 73, problem je ze platnicku mam uz od júna, trpne mi lava noha od júna ale ako tak dokazem fungovat chodit do skoly, len mi robi problem sedenie, chodenie a statie. vraj musim skusit tu rehabilitaciu, ale ked to nepomoze musim ist na tu operaciu. ale mam pocit ze rehabilitacie nepomozu.
@dovernik rehabky pomozu. Ja mam extruziu s utlajom na koren. Noha trocha strpbuta, bola aj viac. Bez bolesti som cca 3 roky, no davam si pozor na to, co a ako robim.
@snowflakenel takze rehabky by mali pomoct, to som rad. operacia v mojom veku je vraj riskantne, tak som rad ze to nemusim podstupit. a to trpnutie vam brani v niektorych cinnostiach? konkretne cit v nohe, atd. po tom case ked to ustupuje. a dakujem za odpoved som rad, ze s tym niekto ma skusenosti🙂
@dovernik nedaj sa operovať. Mám vysunuté 3 platničky 12 mm a vytecene v driekovej chrbtici. Ľavú nohu som už necítila už bola studená, tlačilo na miechu, nervy a sedací sval. Nesedela som tri mesiace. Začala pomaly cvičiť , jeden cvik Mekenzi, ale nie cez bolesť, nájsť polohu, kde Ťa nič netlačí a neboli . Prejde to, aj noha, len musíš cvičiť. Keď prestanes cvičiť vráti sa Ti to....
@katkabg dobry môžem sa vás opitat už ste po operácii ? A ako vám je ?
@dovernik súhlasím nedaj sa operovať ...aj ja mám herniu disku 12mm čo je dosť a fungujem.bez bolesti najprv ma.posielali na operáciu no odmietla som začala cvičiť.... Fungujem bez tabletiek a bez bolesti ....dá sa to len človek musí chcieť a nepolavit v Tom aj keď bolesti prejdú ..... Mi platnickari musíme už doživotne cvičiť ....
@snowflakenel ku komu ste chodili na fyzio?
@marinko1988 veru, bez pohybu nasleduje upadok, a s upadkom bolesti. Sme to ale skupinka🙂)
@dovernik tak to áno .... :( bohužiaľ.... Ale človek ak to má dlhšiu dobu naučí sa s tím žiť.... Viac opatrnosti ... A už keď aj nastane zlom .... Vieme aké lieky nám pomôžu 🙂 aspoň ja ... 🙂
@giertlova normalne ku sukromnikovi k nam do mesta. Ukazal mi,par cvikov,,no kedze mam vytrcenu platnicku s utlakom na.miechu, moc toho cvicit nemozem.
.......ale pomaly.skusam.
Teraz som po porode.rok, malu dviham, uz to zacinam citit zas
@marinko1988 anooo som 7 mesiaci po operacii a ziadne bolesti nic 🙂 byciklujem,beham.plavem 😀 samozrejme nadvyham tazke a vyhybam sa prudkym otacavym pohybom.Inak je mu faaaajn 🤩🤩🤩
@katkabg super tak to je fajn správa
@marinko1988 mi to vratilo zivot
@katkabg tak to vám verím ja sa ešte vyhibam operácii pokiaľ nie je nutná

Ja uz cakam s netrpenim nech uz je 10.6.a nech uz urobia tu operaciu.Dnes je 12 den co drzim bolest v nohe a krizoch.Neprajem nikomu ako ten nerv boli v celej nohe.Vodne v noci stale ako mi mi brnkali na strune na nerve.Uz z toho saliem.