icon

Ako prebieha operácia šedého zákalu?

zuzannnnsag
15. okt 2025

Dobry den, mozete mi prosim povedat ako prebieha operacia sedeho zakalu ? Mam velke obavy hlavne z mojej strany, aby som nahodou necukla okom alebo nieco nepokaslala.

eleanor2510
15. okt 2025

@zuzannnnsag neboj sa, necuknes, daju ti do oka taky kovovy rozvierac, ktory ho udrzi otvorene, a aj ho umrtvia, takze o to, ze by si nim pohla, sa vobec netreba bat. Moja mama bola vlani a tiez sa strasne bala, ale zvladla to v pohode, cele to trva asi 20 minut aj s pripravou, samotny zakrok par minut. Je to neprijemne, ze nieco ti ide do oka, ale kedze je to lokalne umrtvene, tak to vraj neboli. A okom pri tom nepohnes, to maju poistene. Jeden den mala oko zalepene, tak, ako odtial vysla, na druhy den kontrola a odlepili to, kvapkala si asi 5x za den prvy tyzden, potom 3x za den druhy tyzden a tak postupne menej. Drzim palce, zvladnes to

lukbe
15. okt 2025

Je to v pohode, nič necítiť. Trvá to chvíľku. Len potom treba dávať pozor, nenaklanat hlavu, nerobiť prudké pohyby, ale to ti iste povedia.

janinah
15. okt 2025

Ako pacient mas pocas operacie jedinu ulohu- pizerat do svetla mikroskopu a nehybat sa.10 -15 minut to vydrzi skoro kazdý.Budes citit dotyky,ale nie bolesť.Netreba stresovat,personal da presné pokyny.Oko je poistené rozvieracom,čiže nejaké žmurkanie vôbec netreba riesiť.