Ako prebieha úprava odstávajúcich uší u detí?

bibih
19. feb 2020

Ahojte mamicky, chcela by som sa opytat, ci je tu niektora z vas, ktora dala detom upravit odstavajuce uska? Citala som, ze naj je to robit medzi 5-6 rokov. Chcela by som vediet, ci sa to robi v uplnej narkoze a ako to deticky zvladali? Bolesti potom? Lebo velmi premyslam, no 5 rocnemu to nevysvetlim ako dospievajucemu a zaroven sa bojim, ze postupne sa deti zacnu smiat a moje dieta dojde do nejakej depresie alebo tak a to by som nerada. Najradsej by som to nechala na jeho rozhodnutie, ked bude vediet, ze co, avsak ako vysie spominam, chcela by som sa vyhnut nejakym zlym zazitkom zo skoly ohladom posmievania, kedze deti dokazu byt krute.. Dakujem

martinka13
19. feb 2020

Ja by som sa poradila s lekárom, ale podľa mňa čím skôr, tým lepšie. U nás mojej susede upravovali uši. Mala okolo 6 rokov. Bolo to ale už dávno. Predpokladám, že teraz sa to robí už Inak.

bibih
autor
19. feb 2020

@martinka13 Dakujem

ovkaja
19. feb 2020

@bibih mne upravovali uši v detstve, v prvej triede,za čo som vďačná svojim rodicom...lokálna anesteza. V škôlke,kde som pracovala bolo tiež jedno dievčatko,čo podstúpilo plastiku uší v predškolskom veku 6rokov. Rozpravala som sa s ňou, vraj lekári boli na ňu mili atď,takže žiadne traumatizovane dieťa.Dcerke tiež odstávaju ako mnoho inym deťom...vzhľadom na dobre skusenosti ju plánujeme dat v 6.rokoch.

bibih
autor
20. feb 2020

@ovkaja Dakujem za odpoved 🙂