Ako prebieha vyšetrenie u ušného doktora?

lentilka46
29. okt 2015

Ahojte baby, boli ste niektorá u ušného? Ako prebieha vyšetrenie? Treba prísť ráno na lačno, berie sa aj krv? Ďakujem pekne!!!

jasu90
29. okt 2015

Ahoj 🙂 Tak neviem, ja keď som bola u ušného, tak som mala problém, 2 krát zápal stredného ucha, raz tiež nejaký zápal a raz to bol ušný maz. Čiže mi pozrel do ucha, keď som mala tie zápaly, tak ich musel aj prečistiť, striekol tam nejakú vodu a niečo mi odtiaľ vyťahoval, už si presne nepamätám, to bolo pred rokom :D Pozrel do hrdla. A keď som mala zápal, tak predpísal atb a kvapky. a raz ma poslal na rtg. No a raz ma poslal ešte na nejaké vyšetrenie so sluchom, tam mi dala na uši sluchadla a mala som stlačať ten prístroj podľa toho, kedy počujem zvuk, nejako tak to bolo.
Neviem kvôli čomu tam ideš ty, ale myslím, že krv neberie určite a nemusíš byť ani na lačno.

sissy27
29. okt 2015

tak snáď tam ideš na odporúčanie od obvodného (s výmenným lístkom), takže ak by ti bolo treba spraviť nejaké vyšetrenia z krvi, tak ti ich spaví on... ORL bude považovať za potrebné takéto vyšetrenie, tak ti buď povie, kedy sa máš dostaviť na odber alebo ťa pošle späť k obvodnému... vyšetrenie prebieha podľa toho, s akým problémom tam ideš, ale celkom určite ti pozrie do ucha a zrejme aj do nosa a krku, keďže tieto tri veci spolu dosť úzko súvisia...

seahorse27
29. okt 2015

Skontroluje usi, nos a krk. Pouziva pri tom vselijake nastroje, nie je to bolestive. Na krv prides asi len vtedy, ked lekar uzna za vhodne a snad ti to aj oznami.