Ako predísť bolesti hlavy pri menštruácii?

smajka80
9. jún 2015

Stáva sa vám že keď máte svoje dni, tak máte silné bolesti hlavy? Mne pravidelne každý mesiac. Bolesť začína pomaly, vzniká v krčnej chrbtici a potom prechádza do hlavy. Silnie počas dňa a keďže nechcem hneď brať Ibalgin (Brufen... a pod) večer aj tak musím lebo bolesť je taká že pri každom pohybe hlavy musím až oči zatvoriť a chvíľami mi je až na zvracanie. Cítim že to prichádza z krčnej chrbtice, no zaujímavé je to, že takú bolesť nemávam mimo menštuácie iba počas mojich dní. Viete mi poradiť niečo ako tomu predísť? Alebo čím to je spôsobené? Je to hormonálne alebo je problém v krčnej chrbtici? Pomohla by napr. masáž v ten deň alebo nejaké vitamíny? Neskúšala som.

kataina
9. jún 2015

ja to mam tiež, ale ja aj zvraciam a preležim cely den alebo aj dva, vstanem z postele len na wc a zvracať... je to migrena, mam na to lieky od neurologa, ale este kojim, takže ich radšej neberiem. Lieky Ti zaberu, ja zvraciam tak mam injekcie kt. si dam sama. Ked to nechaš tak, môže sa to zhoršovať.
Trošku Ti pomôže, ked to už očakavaš, tak lahšia strava, žiadna kava, veľa čistej vody piť
Ked maš pocit že je to z chrbtice tak ale zvlaštne že len počas menzesu, ale mala by si cvičiť, najdi na nete a ber to poctivo
Držím palce

natalym
9. jún 2015

@smajka80 Až teraz Ťa to začalo trápiť? Pozerám, že máš 35 rokov. Ja som mala vždy bezproblémovú menštruáciu, ale teraz tak po 40 tke, bolí ma hlava, brucho jak balón a žerem. A som zlá vtedy. Predtým som to nemala. Hold asi starneme, resp. ja.

tenerifka
9. jún 2015

@smajka80 Mavala som podobne priznaky.Mne sa to dialo na 3.den MS, niekedy som z toho aj zvracala. Odkedy nejem jednoduche sacharidy(hlavne sladkosti, chlieb, zemiaky a ryzu), mam pokoj. No co plati u mna nemusi platit u teba, mna ked to chytilo, stacil mi aj detsky ibuprofen a pomohol. Ak vies, v ktory den zhruba ta bolest pride, uz par dni predtym pi vela vody s citronom, zvys celkovo prijem tekutin, vyhybaj sa sladkostiam a alkoholu a zarad nejaky lahky pohyb....lieky az na poslednom mieste

smajka80
autor
9. jún 2015

@natalym Až teraz. Asi tak rok to pozorujem a všímam si samu seba, teda tie stavy... Čítala som že existuje aj nejaká migrenózna menštruácii asi to je môj prípad len... mne to ide z krku zo zadu tá bolesť a to neviem či migréna sa prejavuje tak. A pred menštruáciou mávam pms. To sú stavy... ale to je zase o inom. To keď si musím kúpiť "kyselé žížaly" a muža by som "ukameňovala" za všetko tak viem že už len pár dní😀

chanel5
9. jún 2015

Ahoj, mavam migrenu presne tyzden pred menzesom . Nepomahalo mi nic len to prezit, zial stale to bolo horsie a horsie, tak som sla k obvodnej lekarke ta mi predpisala daake migrenozne cipky a poslala k neurologovi.
Ci cipky pomahaju zistim o mesiac 🙂, snad ano lebo dva dni byt uplne mimo prevadzku nic moc...

smajka80
autor
9. jún 2015

@tenerifka Aj mňa to chytá taký 2-3deň. No a s tými sladkosťami to práveže "preháňam" pred menštruáciou a počas. Nabudúce skúsim obmedziť. Dík za tip. A idem si asi dať "ružovú tabletku" lebo už ani nevnímam.

grettka
9. jún 2015

ja som pocas ms na tabletkach od bolesti, pretoze mavam jednak silne krce v bruchu a druha vec silne bolesti hlavy, a v praci musim podat plny vykon, takze tabletky to istia, tak ci tak. Prvy zachvat hlavybolenia ma chyta 2. den ms, a potom druhy zachvat cca na 5. den. .

miriam11
9. jún 2015

Ahojte, skuste pit pravidelne caj z mysieho chvosta ( rebricek obecny), testujem tuto terapiu na sebe a pol roka je to lepsie. Ja mavam migrenu s aurou, priserne stavy v obdobi ms. Uz som toho vyskusala hodne, pri zachvatoch si davam predpísané lieky triptany od neurologa. Ako pijem tento caj, bolesť hlavy sa mi nerozvinie, len musim preckat auru cca pol hodinu a potom dokazem fungovat a hlavu vobec necitim. Drzim vsetkym palce.

nutrimas
10. jún 2015

V tomto pripade pomaha aj pupalkovy olej, harmonizuje celkovo horm. system, odporuca sa uzivat pravidelne 1KL rano a vecer. Pomaha aj pri bolestivej, nepravidelnej menstr, ovulacii, menopaze, cystach, myomoch atd. Mame nan len pozitivne ohlasy, u niekoho nastupia prve pozit. ucinky uz po mesiaci uzivania, u ineho po cca. 2-3 mes. V kazdom pripade, je to jeden z najucinnejsich prirodnych pomocnikov pri "zenskych problemoch".

@smajka80

smajka80
autor
11. jún 2015

@nutrimas Ďakujem. Pupalkový olej som si minule kúpila ale v lekárni v tobolkách no možno by nezaškodilo piť po lyžičkách ako píšeš normálne z fľaše vo väčšom množstve. Ja som si myslela že existuje len taký v tobolkách lebo som po pravde za tým nijako extra nikdy nepátrala.

nutrimas
11. jún 2015

@smajka80 Najucinnejsi je cisty olej, aktivne latky sa rychlejsie dostanu do krvneho obehu. Tobolky byvaju väcsinou zo zelatiny, tie sa najskor musia rozlozit, az v traviacom trakte...Olej sa vstrebava uz v ustnej dutine a pokracuje cestou do zaludka...Velmi laicky povedane 🙂

piridoxin
11. jún 2015

@smajka80 ahoj, mám bohužiaľ tiež tieto stavy aj iné komplikácie. Rokmi sa to zhoršovalo, tak som postupne vyskúšala pár vecí a napr. mala som takisto neodolateľné chute na sladké a na to perfektne zaberajú Bvitamíny (riboflavín a hlavne piridoxín - aj nick som si podľa neho dala🙂) tak 10 dní pred MS teraz beriem každé ráno jeden B complex Forte a perfektne to zaberá!! U mňa tie migrény zhoršovalo to prejedanie (presne ako ti radili - sladké, chlieb, pečivo a všetko čo "zapcháva" vynechať - ináč všetko s múkou a droždím obsahuje Bvitamíny, preto tie chute, organizmus pred MS to potrebuje) Veľa vody ovocia a ľahké jedlá pred MS tiež výrazne pomôžu - overené🙂

nutrimas
11. jún 2015

@piridoxin Trosku si Vas dovolime poopravit/doplnit - vit. skup. B podporuju chut do jedla, ich prijem sa odporuca zvysit napr. detom, u ktorych je ziaduci zvyseny apetit, ktr. maju podvahu, nechuti im jest. V takychto pripadoch sa Bvit. podavaju aj injekcne. Vybornym prirodnym zdrojo je taktiez napr. trstinova melasa, spirulina atd.
Je mozne, je u Vas to malo ucinok, ako spominate. Vit. skup. B pozitivne vplyvaju aj na nervovu sustavu, cize moze organizmus ovplyvnit aj po tejto stranke, odpadne nervozita, clovek lahsie zvlada stres, je akysi pokojnejsi...Vo vseobecnosti vsak vit.skup.B podporuju chut do jedla.

piridoxin
11. jún 2015

@nutrimas ahoj asi si lekár alebo lekárnik(čka?🙂 Od lekárov neustále počúvam (a mám už svoje roky), že "vo všeobecnosti" je to tak... Mám skúsenosti, že pred rokmi bol "vo všeobecnosti" napr. C vitamín iba podporným elementom pri zvládaní prechladnutí, zápalov... ale je zaujímavé, že kým pri synovi (pred mnohými rokmi) mi pri každej chorobe lekárka predpísala antibiotiká dnes mi, po rokoch pri dcérke, odporučí vyššie dávky Cvitamínu, kľud, med a čaje a na rozdiel od syna, ona ešte do 4 rokov nebrala ani raz antibiotiká (rovnako chodili do škôlky, rovnako často boli nachladení, asi rovnako často mali bežné detské choroby) Roky sa stretávam s tým, že lekári liečia len príznaky, ale sú často krátky na príčiny (krásny príklad sú migrény! vo väčšine prípadov skonštatujú, že nevedia príčinu, liečia bolesť) Nikdy neradím spôsobom "jedna pani povedala". Dám radu len ak mám niečo načítané z mnohých odborných zdrojov a prakticky na sebe roky odskúšané. A môžem ti jednoznačne povedať, že u mnohých žien a takisto u mňa v 2. polke cyklu branie Bcomplexu ráno na lačno jednoznačne!! pomôže zredukovať chuť na nekontrolovanú konzumáciu a hlavne sladkostí... roky skúseností 😀

piridoxin
11. jún 2015

@nutrimas nepochybujem, že máš odborné znalosti a že veľa študuješ najnovšie štúdie a poznatky z medicíny. Som naozaj rada, že sa medicína hýbeme dopredu 😀 viď len najnovšie zistenia o prepojení mozgu s imunitným systémom... a to si lekári mysleli, že už ľudské telo je zmapované úplne a nič nové sa nedá zistiť 😀 😀 😀

elian
11. jún 2015

@smajka80 na PMS a rovnako aj na migrénu pomáha pravidelné užívanie magnézia v tabletkách ..... začni s vysokými dávkami aspoň 1-2 týždne 3x1000mg denne potom stačí 2-3 x denne po 500mg u mňa 100% zabralo a zdravá strava a pozitívne myslenie 😉

nutrimas
11. jún 2015

@piridoxin Pokial si pozorne precitate nas profil na MK, prip. nakuknete na nasu stranku, zistite, ze sa niekolko rokov venujeme starostlivosti o ludske telo a zaoberame sa alternativnymi formami liecenia, pricom sa zameriavame na odstranenie hlavnych pricin ochoreni. Nasou snahou je sirit nase poznaky, skusenosti dalej, aby pomohli ostatnym. Toto bolo aj cielom v nasom prispevku vyssie.

piridoxin
11. jún 2015

@nutrimas výborne, len tak ďalej 😀 inak rada elian je výborná, je to naozaj tak. PS: zakladateľka témy má po 30tke a chcela radu na svoje symptómy PMS. Ak to bude malé dieťa s nechutenstvom, rady budú asi iné 😀 Čo sa týka hormonálneho a imunitného systému najnovšie odborné štúdie jednoznačne potvrdzujú vplyv vyšších dávok presných vitamínov, min. látok a aj nenasýtených mastných kyselín (aj možno ten pupalkový olej 😉) na radikálne zlepšenie stavov. Bohužiaľ masívnej reklamnej mašinérii farmaceutických gigantov zameranej na zisk, veľakrát tieto odborné štúdie kazia biznis s predraženými produktmi, ktoré iba dlhodobo zmierňujú symptómy, ale neliečia príčiny (vyliečený človek už nie je platiaci klient) 😀 😀 😀

nutrimas
11. jún 2015

@smajka80 Urcite pouvazujte aj nad masazou. Existuju rozne masazne techniky, ktr. ucinne odblokuju energeticke drahy, meridiany, ktr. ovplyvnuju cinnost vnutornych organov ( aj reprodukcnych).
Mame klientku, ktora opakovane trpela silnymi migrenoznymi bolestami hlavy. Po absolvovani niekolkych masazi (jednalo sa o spec. japonsku tlakovu masaz SHIATSU) bolesti hlavy uplne vymizli.
Pricinou bolesti hlavy moze byt samozrejme viac faktorov: stres, nedostatocny pitny rezim, anemia - chudokrvnost, nizky tlak, svalove spazmy v oblasti krcnej chrbtice atd.
Napomocna moze byt taktiez aromaterapia - obzvlast by sme odporucali levandulu v akejkovek forme: bud kvapnut par kvapiek silice do kupela, aromalampy, zriedenou v oleji potierat spanky, kvetovou vodou postriekat postelne pradlo atd.
Rovnako mozete v ramci alternativnej liecby pravidelne popijat cajik z alchemilky, prip. podobne ucinky na horm. system ma aj lieciva ajurvedska bezkofeinova kava Shatawari, na ktr. mame tiez velmi dobre ohlasy.
Pozrite si v nasom profile skusenost mamicky, ktorej sa napr. menstr. cyklus upravil uz po mesiaci uzivania pupalkoveho oleja.

fannynka
3. nov 2020

,