Ako prekonať neurogénnu tetániu a jej príznaky?
Dobrý večer prajem hľadám človeka ktorý sa dostal zo silnej neurogénnej tetanie príklad mna- slabosť dezorientácia celodenné úzkosti panické ataky a celkovo sú najhoršie take ataky tej tetanie po sviatkoch sa to strašne zhoršilo najhoršie je večer keď ležím pozerám film v posteli som strašne nepokojný aj 3-4dni až sa mi čreva krútia a naraz príde take vybitie toho vsetkeho štýlom napríklad začnem vidieť postupne strašne bielo a potom má chytí silná triaška slabosť na odpadnutie srdce začne skákať hocijako rozbolí má strašne chrbát celé čreva a do hodiny sa to vybije a mám pokoj alebo hodím do seba neurol ktorý mi príde že ani nezaberá. Našiel som si modrého koníka vytvoril účet lebo vidim že tu je dobrá komunita ľudí ktorý si vedia pomôcť. Užívam dva magneroty ráno dva večer ale príde mi že sa to po nich ešte zhorší. Ďakujem za každú radu. Neni som si všimol že sa da schovať tak to radšej som urobil keby náhodou v budúcnosti som niečo potreboval a s touto témou by bol problém🙂
@breen Užívate daake vitamíny alebo niečo podobne ? Ja to mám už druhý rok ale ono stále sa mi menia tie príznaky ako keby obdobia tých stavov sa počas tých dvoch rokoch pomenili a už je to strašne stále ako keby stres v tele nepokoj úzkosti, ataky a tieto večerné stavy keď myslím že už skolabujem. Ako dlho to už máte ak sa smiem opýtať ? Ďakujem
Chodím psychiatrovi a užívam sertralin… je mi lepšie ale nie je to ono, trápim sa už od 2021
Skúsiť depress mne to pomahalo gujacurant tiez len sa nesmie naraz brat s magnerotom(magnézium) ja ked.som bola doma.som.mala take stavy pocas rodičovskej som.zamestnana rok aj ked napatu pracu stresovu hlavne tak.musim poklopat je ok nemam stavy take ako kedysi alebo skusit psychologa.mne dosť pomohla ako si nastaviť mysel.popripade knizku panicke ataky aj ked som nedocitala 🤦♀️🤣 ale.fakt človek. Zacne inac vnimat.tie stavy zo začiatku aj psycholog pomohol cviky menit.mysel myslienky atd....urcite nebrat AD ak nie je vážne resp nevyskusalk "zdravšie " varianty.....
@zuzkaa1991 ja som uz bola v takom stave že keby nezačnem brat ad, regulárne umriem. Bála som sa ísť von, že odpadnem, skolabujem. Nonstop točenie hlavy, plače. Vyskúšané všetko možné…
v prvom rade neužívať magnerot, to si nemusíte dávať nič.. magnerot má 4% vstrebateľnosť a tuším 30mg horčíka. tetanici potrebujú denne prijať okolo 800.. kúpte si horčík bisglycinát, ten má okolo 90% vstrebateľnosť, mne veľmi pomohol v najhorších stavoch.
ďalšia vec, váš nervový systém je celý dysregulovaný, skúste sa zamerať na to, naštudujte si veci o regulacii nervoveho systemu, máte ho v poplašnom režime, preto má váš mozog stále pocit že ste v nebezpečenstve.. sú rôzne somatické cvičenia na ukludnenie nervového systému, kedy si začne váš mozog aj celé telo uvedomovať že ste v bezpečí a začnete sa pomaličky dostávať opäť do pokojného stavu, len to chvíľu trvá. držím palce
@breeen pisala.som ze nebrat AD ak to nie je vazne ;) ale nato je lekar (psycholog psychiater) v akom stave je človek
Mala som.stavy.male dieta ledva som prešla 3domy a uz zle.mi bolo v obchode brutal na odpadnutie nie raz som anj nenakuplla.vsetko ale pripisala som.ze som.mala respirátor kedze. Pocas covidu.
Atd ale kedze som.si obehala.lekarov magnetickú hlavu krv srce interne a všetko ok tak som pripisala krcnej chrbtici alebo tetanii ;)
@zuzka1991keby ste vedela koľko ja už som mal týchto prírodných somarín v sebe… depress anxiolan lavekan atd pred rokom mi už vraveli na neuro pohotovosti z tetanickym záchvatom že mám ísť na antidepresíva na pol roka že mi to pomôže lebo takto to nezastavím podstúpil som už aj rôzne liečby u súkromného neurológa atd ale nič z toho nepomohlo
@zuzkaa1991 to je super ak máte taky prístup k životu. Ja všade vidím najhoršie scenáre
Ja by som už sla čím prv psychiatrovi. Ja som si iba oddialilo problém a dr ma dával dokopy v úplných srackach
@breeen to úmrtie myslite v slova zmysle že to psychicky nezvládnete ? Ja som na tom daako ako vy a tiež má to už ničí budúci mesiac som objednaný ku súkromnému psychiatrovi
Ale s tým magnézium to zas tu nepreháňajte, ved znižuje tlak a tieto stavy co tu opisujete môžu byť aj z nízkeho tlaku.
@zuzka1991 napodobne tiež vsetko pobehane a nič tak som to pripisoval tiež presne týmto dvom veciam
@radulkova veľmi pekne napísané ďakujem. Určite pôjdem kúpiť zajtra iné magnezium ale mám taký problém ak mi budete prosím vedieť poradiť ja som mal teraz take obdobie že som menil magnezia a skúšal ktoré mi pomáha a mal som napríklad pol mesiaca magneb6 ďalšie dva týždne magnosolv ďalšie tri týždne od doktora maxa magnezium teraz asi do kopy 50 tabletiek magnerotu nevadi že to zas zamením a budem užívať ďalšie magnezium ? Ďakujem
@misslilac13 ja mám väčšinou tlak 130-140/80 a na večer 120/70 takze moc neznižuje
absolútne to nevadí.. a všetky magnezia čo ste vymenoval majú vedlajšie účinky a sú slabé, určite si kúpte ten bisglycinát, ja užívam toto : Magnézium chelát (bisglycinát) - GymBeam , a som 100% spokojná.
Nie mne bolo tak zle. Proste chuť žiť nula. Na druhej strane žiadna energia. Trápenie. Len plač a ľútosť. Nebolo to v zmysle, že by som si chcela sama ublížiť. Skôr som sa cítila, že to moje telo už viac nevládze a prišlo mi, že už musí prísť iba konec.
@misslilac13 ja beriem 1x denne magnosolv
Mily autor, dajte si pozor aj na magnezium, vela magnezia vie sposobit aj svalovu slabost, triasku netreba nejak prehanat. Ja som xyz rokov s detmi doma, poslednu dobu mi bolo vselijak a vseliek na vsetko magnezium, zial mne nepomahal, dostala som tiez slabsie antidepresiva a je to omnoho lepsie ja som mavala pocas dna busenie srdca doma v klude na mna prislo, takze kludne skuste ja verim, ze vam bude lepsie.
Mne napríklad prešli panické ataky. Čo neprešlo je bolesť hlavy. A vlastne, kedykoľvek ma niečo začne bolieť, idem do extrému že umieram. Viete si predstaviť aké to je keď ma hlava boli denne. Tak sa na to sústredím že ma boli ešte viac. Rovnako tak to mám s točením hlavy. Mocem sa v bludným kruhu 😪😪😪
@radulkova ja už magnezium užívam možno dva roky ako to začalo ale mal som aj jamieson bysglicinat kedysik ten bol dosť dráhy .ale ani neviem ako to pri nom bolo určite pôjdem zajtra kúpiť keď to pomôže ďakujem moc
@breeen chápem chápem je to ťažké a myslím si že aktuálne som aj ja na tom a určite si dám daake ad na to predpísať lebo už chcem zažiť zas konečne pokoj v mojom živote lebo to už je nechuť chodiť do prace na výlety dovolenky nehrozia z rodinou…
inak všetci čo máte nejaký problém, neskúšali ste si dať zmerať kortizol? aj tam môže byť pes zakopaný
@zuzanaa239 určite to nebudem preháňať ale budem sa snažiť aspoň trochu to ukľudniť možno do pomôže.
No popravde, buď mám zlu liečbu alebo čo ale nie je to už take ako “predtým”
@radulkova mal som dva krát za dva roky robené endokrinologicke vyšetrenie tam sa zisťuje kortizol či? Lebo som mal vsetko v poriadku
@breeen tak skúste ísť za doktorom nech skúsi zmeniť ja určite nebudem čakať ak mi liečba nezaberie
Ak sa vás môžem spýtať čo ste tu mám neurol 0,25 ale už asi z pred leta a nosil som ho zo sebou v kapse celé leto po stavbách a tak pre istotu môžem ho ešte jesť bude dobre si myslite ?
Bude ti dobre po Neurole pár hodín.Ty potrebuješ liečbu u psychiatra a antidepresíva prečo sa tomu tak branis?Už máš tak vybicovany nervový systém čo mi je kedy to prejde, že nie je iná cesta.Lekar Ti poradil tak tak sprav.Moja kamarátka mala šialené migrény, takú paniku, tetaniu, že jej vykrucalo ruky a trpli jej pery myslela si, že má porážku skončila na urgente a berie ad rok a je v poriadku.
Neurol si daj pár dní po sebe ukludnis sa a objednaj sa k psychiatrovi, ale aj obvodný už môže predpísať ad

Mám niečo podobne