icon

Ako prekonať podvedomú nervozitu a problémy s dýchaním?

emik11
15. jún 2024

Milé dámy, ktoré ste na materskej hlavne, vedeli by ste mi poradiť? Už od januára mám také zvláštne stavy, dosť veľkú podvedomú nervozitu, každý deň cítim na hrudi niečo zvláštne, keď dýcham, akoby strašnú horúčavu keď sa nadychujem a je to spojené s rýchlejším tepom. Bojím sa vtedy aj rozprávať, lebo sa mi s tým ťažko rozpráva, robí, pracuje. Mávam to viackrát do dňa, aj ráno, keď sa idem hrať so synom, keď idem niečo robiť alebo na prechádzku. Po tehotenstve dom mala popôrodnú depku. Môže to súvisieť s tým? Nechcem už brať lieky, chcem byť fit. Žijem vo viacgeneračnom dome, s partnerom sa dosť často pochytíme, žijem dosť v strachu a napätí, nervozite z niektorých vecí. Tieto stavy má však už znepokojujú.
Z výsledkov krvi som mala všetko v poriadku. Tak čo to do pekla môže byť?
Keď dýcham tak cítim horúco v okolí srdca, zrýchlený tep, pocit malátnosti.... Pri týchto pocitoch mám strach, čo ak skolabujem, alebo čo ak niečo nezvládnem s tou horúčavou nezvládnem rozprávať, musím sa akoby stále nadychovať.

qwer2019
15. jún 2024

@emik11 úzkosť? Tetánia? Mravčanie/ trpnutie končatín necítiš?

qwer2019
15. jún 2024

@emik11 ja trpím tetaniou. Zistili mi ju pár rokov po pôrodoch. Pocit na omdlenie, na zvracanie, mravcanie/ trpnutie. Pocit horúčavy.. A samozrejme pri týchto veciach je telo v takom stave, ze začneme rýchlo dýchať. Skus sa objednať na neurológiu

marianarem
15. jún 2024

@emik11 Tetania alebo panicka porucha. Isla by som k psychiatrovi, dala sa na nejaky cas na lieky a medzitym by som riesila psychoterapiu, alebo aspon nejaku jogu, relaxacie, naucit sa uvolnit a upokojit. Neskor mozes lieky vysadit, tieto stavy sa vedia zlepsit, ked clovek porobi nejake tie zmeny v zivote.

zuzinabila
16. jún 2024

@emik11 hyperventilacny syndrom?

qwer2019
17. jún 2024

@marianarem za mňa tetania sa dá zvládnuť aj bez nich. Mne doktor také lieky nasadil, ani som ich užívať nezačala. Pre epileptikov a alkoholikov.... A zvládam to v pohode. Sú aj horšie dní, ale dá sa. Moja mama tak isto roky má tetaniu a funguje bez nich. Beriem, je to tvoj názor, ale kým to není naozaj nutné tým smerom by som nesla

aurinia
8. júl 2025

@emik11 rano vapnik, vitamin B, draslik K1+K2, večer pred spanim magnezium. Davkovanie podla vahy. Vela tekutin počas dna, tiez podla vahy. Striedat mineralnu a stlovu vodu. V tažkych dnoch lexaurin, neurol. Roztriedit si den na pracovny a oddychovy. Dostatok spanku a odpocinku. Najdi si koniček, ktory ti sposobuje radost. Zdrave stravovanie. Dostatok pohybu. Ak nepomože, smer psychiater