Ako prekonať strach z lietania?
Ahojte.
Letela som naposledy pred 10 rokmi a už vtedy som mala paniku, ani neviem, ako som to zvládla. Teraz nás čaká dovolenka, prvýkrát aj s deťmi, a mňa chytá úzkosť už len pri pomyslení na let. A to letíme až začiatkom augusta, už teraz som v strese.
Neviem, ako to dám... Áno, ide aj manžel, ale chcem aby deti nevnímali ten môj strach, nech to na ne neprenášam. .
Nemáte niečo overené, čo vám pomohlo? Či jedine nejaké lieky? Len dve deti budeme mať, bojím sa nadopovať sa niečím. Let 2,5 hodiny. Aj som sa tešila, že konečne pôjdeme k moru, teraz to už aj ľutujem.
Obvodna ti predpise Neurol/Lexaurin. Budes normalne fungovat, akurat nebudes mat uzkosti. Jednorazovo sa uzitia nemusis obavat, zavislost vznika az pri pravidelnom uzivani pocas niekolkych tyzdnov.
@guudy A dá sa s tým zvládnuť dve živé deti? Nebudem nejaká oťapená? Keď som nikdy nič také nebrala?
Budes ok 🙂
Ak mas predsalen obavy z reakcie, tak si to vyskusaj niekedy vopred.
Liek a už aspoň deň dopredu a potom v deň odletu nech nie si tak nervózna.Ja si tiež musím dať a to som voľakedy lietala bez obav
Raz som letel s pani, ktorá mala klaustrofóbiu a dopredu to oznámila letuškam. Posadili ju na iné miesto kde bolo viac priestoru dali jej deku a ona vravela, že si vzala lieky. Cely let (nebol dlhý) sedela so zatvorenými očami a kľudne dýchala, ako keby spala. Keď sme pristáli nič jej nebolo v pohode odišla.
Raz som letel s pani, ktorá mala klaustrofóbiu a dopredu to oznámila letuškam. Posadili ju na iné miesto kde bolo viac priestoru dali jej deku a ona vravela, že si vzala lieky. Cely let (nebol dlhý) sedela so zatvorenými očami a kľudne dýchala, ako keby spala. Keď sme pristáli nič jej nebolo v pohode odišla.
@slovakboy Ha, mozno mala iba running scam ako dostat lepsie sedadlo zadara 🙂
@slovakboy Ha, mozno mala iba running scam ako dostat lepsie sedadlo zadara 🙂
@martinmmartin sikovna🤣
Lahka forma guajacuran bez predpisu, viac s predpisom - xanax 0,25. V oboch pripadoch su to slabsie formy ktore neutlmia.
Ja vzdy sedim pri ulicke, to mi pomaha. A staram sa o seba, svoj strach, ci pocit. O deti sa stara vzdy muz. A poviem ti, rokmi je to lepsie a lepsie. Vcera som priletela a dokonca uz viem aj spat v lietadle, co by som pred rokmi ani za 3hodky nezaspala. Min rok som dala aj 5hod.let. A prasky ti neradim, ziadne lexauriny a pod. Normalny lekar ti ich neda, lebo vie co su to za hnusobstva navykove. Hoci su aj taki, co ich povazuju za cukriky.

Obvodna ti predpise Neurol/Lexaurin. Budes normalne fungovat, akurat nebudes mat uzkosti. Jednorazovo sa uzitia nemusis obavat, zavislost vznika az pri pravidelnom uzivani pocas niekolkych tyzdnov.