Ako prežiť absťák?

patricia112112
21. mar 2017

Ahoj maminy.Mám otázku hlavne na tie z vás, ktoré fajčili a podarilo sa im prestať.Tehotná nie som, takže to nie je dôvod.Jednoducho som sa rozhodla prestať, kvôli zdraviu a zdravému životnému štýlu.Bola som na biorezonancii, neviem čo som od toho čakala no už 2 hodiny pred príchode domov chute na cigaretu.Avsak zvládla som to.Dá sa povedať, že prvých 5 dní bolo síce ťažkých ale zvládla som ich z relatívne dobrou náladou a radosťou z toho, že som sa rozhodla správne a všetko zvládnem.Na 6 deň však začala ozajstná kríza.Neskutocné nervy, búšenie srdca, plač.Dnes je to 8 deň a som na tom stále horšie, celý deň sa už teším len na to ako bude večer a môžem ísť rýchlo spať aby som neprežívala toto "trápenie".Muž síce fajčí, ale vždy chodí vtedy aby som ho nevidela a snaží sa mi to nepripomínať.No mne stačí že ho vidím ako sa potichu vytráca na cigaretu už plačem a som zúfalá.Cely týždeň poriadne ani nikam nechodím som len zavretá v izbe, pretože mi všetko pripomína fajčenie.Dnes sme boli na prechádzke aj s dcérkou a muž už zrejme nemá na mňa trpezlivosť a tak mi povedal " vieš čo ak máš byť takáto tak si už fakt radšej zapáľ", nezapalila som.Ale neviem do kedy to ešte takto zvládnem.Neviem už čo so sebou.Kolko takéto stavy, ak ste vôbec takéto mali trvali u vás?Pretože u mňa je to naozaj každým dňom len horšie 😔 fajčila som 10 rokov , jedna krabička mi vydržala tak cca 2 dní podľa toho či som bola doma, alebo niekde von.

ceresnovci
21. mar 2017

Vydrzat !!! Muzovi daj po nose, ma byt tvoja najvacsia podpora. Zamestnan hlavu, telo. Najdi si cinnost, ktorej sa budes venovat ak pride top kriza. Otec fajcil 20 - 30 denne. Prestal zo dna na den. Namiesto cigariet si daval tic-tac.

wicka5
21. mar 2017

sestre pomohla tato kniha - ja som ju tiez citala, tiez nefajcim, ale ja by som vedela prestat aj bez nej 🙂)
https://www.vivantis.sk/kozmetika/recenzie/jedn...

novana
21. mar 2017

@patricia112112 , daj si predpísať Champix, a na cigaretu ani nepomyslíš.

matulinuska
21. mar 2017

Waw obdivujem ta, ze to aj pri takychto stavoch vydrzis. Mna presla chut na cigu po 2-3 dnoch, prvy den to bolo najintenzivnejsie potom uz OK. Spravila si dobre, ze si sa rozhodla prestat, ja nefajcim 3 roky a som spokojna. Stale si opakuj, ze nechces svojmu dietatu smrdiet jak popolnik a za usetrene peniazky si doprajes aj nieco pekne na seba. Nonstop sa vnutorne podporuj. Verim, ze je to tazke ale si silna, ak si to zvladla doteraz, zvladnes to aj dalej. Tieto stavy nemozu trvat donekonecna, raz musia skoncit. Skus si zamestnat hlavu inymi cinnostami i keby to mala byt len hlupa hra na PC, pri ktorej presedis pol dna. Velmi ti drzim palce aby si to zvladla. Hlavne nezahanaj chut na cigu jedlom ci sladkostami lebo este mozes paradne pribrat (osobna skusenost)

patricia112112
autor
21. mar 2017

@wicka5 čítala som ju, dokonca za posledný týždeň už 2 krát. Máte pravdu pomáha, len vďaka nej som vydržala do teraz, inak by som to už dávno vzdala.

lorela
21. mar 2017

@patricia112112 Tehotná nie si, ale máš malú dcérku. To je tvoja silná motivácia! Kvôli nej, kvôli tvojmu a jej zdraviu. Stále si to pripomínaj... 😉.
Tiež radím len vydržať! Bude to ťažké možno ešte pár dní, pár týždňov. Zamestnaj sa nejakou činnosťou, alebo si daj cukrík (bez cukru, ak by ich malo byť veľa), umy si zuby, ak si doma, urob si čaj, alebo si daj jablko. Bude lepšie, ver 🙂.

mihula
21. mar 2017

@patricia112112 neboj sa,daš to,ja som bola silna fajciarka,už dlho som sa pohravala s myšlienkou prestat.Je pravda,že som si pomohla Champixom,ale nedouživala som ho.Stavy som mala podobne,plač a smutok,ale že hrozný smutok,ako keby mi zomrela najlepsia kamaratka.trvalo to dlho hadam aj pol roka.Ja som si nakupovala kvanta mrkvy,kade som chodila,vsade mrkva,na balkone,na prechadzke,v spalni pri knihe,v robote,len som hrýzla a hrýzla.Ale aj to preslo do roka.Dnes nefajčim už tretí rok a som na seba velmi hrda.Držím palce,nevzdavaj to

lorela
21. mar 2017

Zabudla som dodať, nefajčím zhruba 7 rokov.

janci05
21. mar 2017

@patricia112112 Tak to je ako u mňa. Asi desať rokov som fajčila a krabička mi vydržala aj 2-3 dni. Keď sme boli vonku a niečo sa aj vypilo tak aj krabička padla za deň. Ako som ostala tehotná, tak som ihneď prestala aj keď to bolo ťažké keďže manžel aj svokra fajčili. Ale vydržala som a teraz bude mať syn 7 rokov a cigarety mi doslova smrdia. A keď si pomyslím na tú cenu za krabičku, tak už vôbec nemám chuť to znova začínať. Je to hlavne o pevnej vôli. Ak to najhoršie teraz prekonáš, tak to hádam zvládneš. Držím palce.

juliet86
21. mar 2017

Vydrz maj moju podporu. Ak ti mozem poradit: skus sa otuzovat. Dat si striedavu studenu a teolu sprchu. Chod do sauny. A ochlad sa. Chod na masaz. Venuj sa hobby co mas rada: spolocenske hry, spev, beh. Skus maximalne sportovat v tychto dnoch. A chrumat vela surovej zeleniny. Skus meditovat. Ono sa to zachvilu zlomi. Ale musis vydrzat inak to budes prezivat opat

nanulka24
21. mar 2017

Ja som si poslednu zapalila 19 dni dozadu. Najhorsich bolo prvych 9 dni. Teraz mam sem tam chut si zapalit ale uz to nieje take intenzivne ako na zaciatku. Treba vydrzat, tvoje zdravie a penazenka sa ti podakuju 😎

salomke
21. mar 2017

ja som tiež skúšala prestať od 1.1.2017. No žiaľ sa mi to nepodarilo. ani jeden deň bez cigarety som nevydržala. Maximum dve cigarety za deň som vydržala aj to som bola celý týždeň len doma zavretá. Ako som nastúpila do práce, stresy a moj režim 20 cigariet denne sa vrátil.
Veľmi by som chcela prestať ale nemám vôbec pevnú volu.
ten champixon čo spomínate predpisuje všeobecný lekár?

janomila
21. mar 2017

Aj ja som už zúfalá, pretože s tými cigami nedokážem prestať. Počula som o Champixe, ale neviem, kto mi ho napíše. Vraj to nie je bežný liek.

novana
21. mar 2017

@janomila, okrem iných aj obvodný lekar, alebo predá známa v lekárni. 😉 Poisťovňa naň nedopláca.

janomila
21. mar 2017

A eše som zabudla. Čítala som v mnohých fórach na nete, vraj má Champix u mnohých ľudí zlé nežiadúce účinky, hlavne na psychiku. V USA vydal Úrad na kontrolu liečiv varovanie, vraj veľa ľudí, ktorí ho užívali sa pokúsili alebo spáchali samovraždy. Takže ocením každú skúsenosť.

janomila
21. mar 2017

@novana viem že poisťovňa naňho nedá ani cent a je dosť drahý. Hlavne že alkoholikom a narkomanom sa liečenie platí a v plnej výške.

rawmamka
21. mar 2017

@patricia112112 Podľa odborníkov akýkoľvek nový návyk/ukončenie starého návyku trvá 21 dní.... to je čas potrebný pre reset, aby mozog a tiež hormonálny systém "vytvorili" nové väzby. Tak už len vydržať tých 21 dní.... silnú motiváciu máš - vlastné zdravie a zdravie tvojej dcérky, stačí, že fajčí partner. Inak - oveľa ľahšie a lepšie by bolo, keby ste v tom odvykaní "išli" spolu, keď jeden má krízu, podporí ho druhý + ak prestane aj on fajčiť, tak ušetríte trebárs na peknú dovolenku viac, navyše neverím, že nechodí nasmradnutý z tých cigariet, aj na rukách to zostáva ešte hodiny po dofajčení a je to nezdravé pre dieťa - trochu si načítaj o tom a uvidíš, čo za svinstvo si doteraz užívala.....

novana
21. mar 2017

@janomila, poznám xy ľudí, ktorí pomocou Champixu prestali fajčiť, vrátane mňa, a nikto samovržedné sklony nemal.

janomila
21. mar 2017

@novana to si ma veľmi potešila🙂. Skúsim ukecať kamarátku magistru, či by mi ho nezohnala.😉. Ďakujem moc.

sykorkauhliarka
21. mar 2017

my sme si pomohli navzajom s mojim muzom..ja som dotoho otehotnela tak sme mali vacsiu motivaciu....stresy zajedame cokoladkami..po mesiaci nefajcenia obaja +10 kg

novana
21. mar 2017

@janomila, lieky za Teba fajčiť neprestanú, musíš chcieť prestať hlavne Ty. A s fajčiarom je to ako s alkoholikom, už si potom nikdy nesmieš zapáliť. Som to dala až na druhý krat. 😉 Po prvom odnauční som si myslela, že už som za vodou a môžem si občas, sviatočne jednu dať. A bola som v tom zase.

jana_eyre
21. mar 2017

citala som muzovi, co fajcil 15rokov a prestal po biorezonancii - je to uz 6ty rok.. a vravi, ze ak sa stane takyto silny abstak /on mal vraj len prvych 5dni a potom to uz bolo lepsie/ da sa biorezonancia zopakovat - ze mali by to tam mat aj napisane..

no a radi ti par veci, co jemu pomohli - vzdy ked bola silna chut /ktoru popisuje ako pocit, ze je koniec sveta/ napil sa vody, vela, vela vody.. mas si kupit oriesky, nieco, co mozes kusat a zamestnat mysel, ale aj nejake prirodne lieky na ukludnenie, napr. persen.. a mas si odkladat peniaze co by si dala na cigarety a neskor si za ne nieco za odmenu kupis..

drzime palce.. 🙂

xoxolusik
21. mar 2017

@patricia112112 ahoj, ja som prestala tiez a citim sa v pohode.. Manzela mam v zahranici, som sama s detmi teraz prakticky, preto sa mi asi aj lahsie prestavalo.. Presne od noveho roka som prestala, cize je to coskoro 3 mesiace.. A prestala som z rovnakych dovodov ako ty..
Poviem ti, musis to ty sama chciet.. Ak budes na to stale mysliet s tym, ze mas chut, tak to nepojde.. Uvedom si, ze je to len blby zlozvyk..pozri, ja pijem kavu nadalej, dokonca 2-3 na den a viac mi chuti nez predtym.. Naozaj, vsetko viac chuti.. Uz sa mi aj lepsie dycha.. Tiez som fajcila kedy ako.. Dakedy krabicka na 2 dni, potom uz krabicka aj na 4-5 dni.. Snazila som sa to obmedzit..
Je super, ze mi teraz konecne nesmrdia vlasy, saty, nemam zapach z ust po cige.. Je to strasne super pocit.. Dokonca som bola na navsteve u svagrinej a oni tam fajcili v kuchyni a sedela som pri nich a nelakalo ma to vobec.. Ked som sa vratila domov z navstevy, musela som sa hned prezliect, lebo saty smrdeli a umyt vlasy tiez.. Fakt mi to smrdelo..
Navyse, uz by ti to tak nechutilo.. Citila by si len silny dym a velku zataz zrazu na plucach.. Ver mi, z vlastnej skusenosti hovorim, ked som skusala prestat viackrat este v minulom roku.. Na prvy pokus sa mi to tiez nepodarilo..

Drzim ti silno palce. Hocikedy napis ip, ak chces 😉

myskahryzka
21. mar 2017

@patricia112112 Ahoj. Ja som dnes 299. den bez cigy, tiez po biorezonancii. Vela krat ma to lakalo. Aj som si poplakala, mala som zive sny o cigaretach.. ale drzim sa. Prve tyzdne som sa ukludnovala sladkym a fungovalo to. Fajcila som 20 rokov min krabicku denne.. niekedy aj viac. Musim ale povedat, ze je nieje biorezonancia, ako biorezonancia. Take tie antinikotinove centra niesu velmi spolahlive a zbytocne drahe.

xoxolusik
21. mar 2017

Inac, moja sesternica ked prestala fajcit, tak chytila zapal priedusiek silny.. Ja ked som prestala, tak tiez po zhruba mesiaci zapal priedusiek, nie extra silny, ale bol.. Neviem, ci to ma suvis, mozno sa telo nejako takto cistilo.. Netusim.. Ale nech ta to neodradi, ber to naozaj ako nejaku ocistu, teda ak to naozaj s tym nejako suvisi

janomila
21. mar 2017

@myskahryzka ja som bola na biorezonancii dvakrát. A nič. A pritom dve moje kolegyne potom prestali fajčiť. Bez chuti na cigaretu, bez extra absťákov. Môj rekord (ak nepočítam tehotenstvá) je 11 dní. Som zbabelec 😢

salomke
21. mar 2017

asi aj ja skúsim tú biorezonciu. a môžem sa opýtať kde ste na nu boli?
ja sa tiež cítim ako zbabelec...

zalka
21. mar 2017

@janomila ja a moja bilancia
krabička a viac denne dlhé roky,
po prvej biorezonanci nejfačenie 4 roky, návrat k cigaretám hodnotím ako neskutočnú chybu dalšie 4roky,
absolvovala som druhú biorezonanciu , nefajčím 2 roky, bez nejakých väčších absťákov, môžem sedieť s fajčiarmi, ísť s nimi von na cigu pokecať kým fajčia... ale nezapálim si,

ale tiež mi zo začiatku pomáhalo veľa vody, tiktaky a žuvačky, kedže som cigarety kupovala každý den, defakto to bol rituál tak ked som šla okolo stánku tak som si kúpila nie cigarety ale žuvačky tiktaky zaberalo to miesto v kabelke ale pomohlo lebo som zmenila zvyk aj ked na tom istom mieste som nakupovala

skús vymeniť pracovisko, biorezonancie..

patricia112112
autor
21. mar 2017

Ďakujem vám všetkým za rady, hlavne že ste si dali námahu a napísali 😊 Určite mi to veľmi pomáha a každú radu si beriem k srdcu, budem sa snažit bojovať ďalej, musím ako hovoríte mám dosť silnu motiváciu hlavne dcérku

myskahryzka
21. mar 2017

@janomila No je to tazke s tym prestavanim. Ja vobec nemam pevnu volu a neverila som si absolutne. Ale nejak som sa zatala a zapacilo sa mi to nefajcenie. Popravde som vobec necakala, ze sa mi to podari. Asi bola len spravna poloha hviezd. Mozno aj ty si musis pockat na nekaky taky impulz. 😉 Ja som na antinikotinovej bola len jeden krat.