Ako pribrat?

menoniejedojezite
25. dec 2019

Ahojte. Som baba mam 13 rokov. Mam 167cm a vazim 43 kg. Som z toho uplne nanic. Kazdy mi hovori aka som chuda a uz aj mama povedala ze je to otrasne. Ja si myslim, ze jem uplne rovnako ako baby v mojom okolí mozno niekedy aj viac toho zjem a nic. Proste anorexiu nemam ja praveze chcem pribrat... Neviete mi nejako poradit?

amelia000
25. dec 2019

@menoniejedojezite smer vyzivovy poradca nech ti nastavi trening a jedalnicek, alebo zopar dni studuj na nete co su to kalorie odkial su a naco, ako funguju a hlavne kolko aky typ cloveka ich musi prijat a mozes si jedalnicek zostavit aj sama.

benit
25. dec 2019

@menoniejedojezite nic si z toho nerob. Ja som mala 2 deti, 164cm a 42kg. Pribrat neslo. Vekom pride aj to. Dcera moja je to iste. Nic si nerob z blbych reci, ak jes ako mas, tak to raz pride.

amelia000
25. dec 2019

@benit pribrat ide len musi clovek vediet ako nato..ja som mala taky isty problem a ked som si potom studovala co a ako pribrala som vyse 10kg.

benit
25. dec 2019

@amelia000 dievca ma 13. Neboj ona casom priberie aj sama.

amelia000
25. dec 2019

@benit nemusi, niektori ludia su take typy ze pokial si neupravia jedalnicek tak budu vychrtlinky po cely zivot 🙂

halienka
25. dec 2019

Inak toto je otrasné, tučnému to nik nepovie tak drsne a nemilosrdne ako to vedia ľudia povedať chudému. Vôbec sa neopanuj druhému odpovedať rovnako hnusne ako ti to oni vravia, hlavne ak majú nadváhu, tak im kľudne šplechni do tváre, nech sa pozrú na seba riešia svoj problém. S tučnotou súvisí kopa civilizačných chorôb, s chudosťou ani jedna. čo sa týka samotného pribratia, tiež ako radí Amelia, skús si sledovať tie kalórie, koľko prijmeš denne a koľko máš pohybu, či náhodou nemáš väčší výdaj kalórií ako príjem. Ja som vychrtlina celý život, mám to aj v genetike po mame, takže ťažko s tým pohnúť, ale vedelo mi pomôcť aspoň nejaké to kilko-dva ak som si po večeri ešte pred spaním robila puding z plnotučného mlieka. Tiež je dobré užívať B-komplex forte, dodá ti ešte väčšiu chuť do jedla, tým pádom toho viac zješ.

0silvia0
25. dec 2019

@menoniejedojezite v tomto veku by som to neriesila pokial nemas poruchu prijmu potravy, akurat ak ti chuti, tak viac jedz.
Ja som bola tiez cely zivot vychudnuta, mne ani jest velmi nechutilo, potom som zacala cvicit v posilovni, pribrala som, zrychlil sa mi metabolizmus. Dodnes mi hlavne tie pribrate zeny hovoria, aka som chuda, pritom nie som. Mam 45 rokov, 165 cm a 55 kg. Cize podla mna idealna vaha, ale ked dnes zena v mojom veku nema pneumatiku okolo brucha, hned je vychrtlina...

adelakom12
25. dec 2019

neboj sa, vyrasties a zacnes priberat, chce to cas. nerob paniku, papaj co ti doma daju a bude to v poriadku 🙂

bellita71
26. dec 2019

@0silvia0 dobre napísané. Celý život som bola chudá, zostalo mi to do dnes a to som po dvoch deťoch a pred 50-kou. Už mi to nevadí, lebo som nízka a môžem si pekné veci obliecť. Ale ten grc, že chudé ženy sú podľa tučniakov vychrtliny, mi bude vadiť stále.

0silvia0
26. dec 2019

@bellita71 nuz, potrebuju si rypnut, aby sa ony citili lepsie. Uz som voci tomu odolna, viem, ze je to cista zavist, hoci ja by som si nikdy nedovolila komentovat niekoho pneumatiky a sadlo.